We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

zondag 13 september 2015

World Zuid-Korea 500 jaar oud bos gekapt voor 4 dagen skiën‏


Een 500 jaar oud bos wordt met de grond gelijk gemaakt om plaats te maken voor Olympische skifaciliteiten voor een vierdaagse wedstrijd! Het Internationaal Olympisch Comité heeft opdracht gegeven tot "Groene Spelen" -- laten wij hen hieraan houden en dit eeuwenoude bos redden.Teken en deel dit vervolgens op Facebook, Twitter, email ...waar dan ook: 

TEKEN NU

Beste vrienden, 

We staan voor een keuze:

Het behoud van een 500 jaar oud bos, de thuishaven van vier bedreigde diersoorten, 
 

of
 

Het kaal kappen van een eeuwenoud bos voor een Olympische skiwedstrijd. 
 

Niet zo'n moeilijke keuze, toch? Maar toch halen de Olympische organisatoren in Zuid-Korea op dit moment een bos neer, waar de bomen een half millennium oud zijn, om plaats te maken voor nieuwe skifaciliteiten.
Het is kortzichtig, onlogisch, en het ergste van alles, onomkeerbaar. Zodra het weg is, zal dit waardevolle bos voorgoed verdwenen zijn. Maar wij kunnen een einde maken aan deze kaalkap voor een resort van Olympisch formaat. Het Internationaal Olympisch Comité heeft opdracht gegeven tot "Groene Olympische Spelen"
, die georganiseerd moeten worden volgens duurzame principes. Als wij een gigantische wereldwijde golf van verontwaardiging ontketenen, vanuit elk land dat deel zal nemen aan de Olympische Winterspelen, dan kan het Internationaal Olympisch Comité niet langer de andere kant opkijken en hun idealen negeren.
 

Sluit je aan bij deze dringende campagne en Avaaz zal onze stemmen direct afleveren bij de kantoren van het Olympisch Comité. Teken en deel dit vervolgens op Facebook, Twitter, email ...waar dan ook: 

https://secure.avaaz.org/nl/save_ancient_korean_forest_loc/?bEESPab&v=64864

In Pyeongchang, Zuid-Korea, waar in 2018 de Olympische Winterspelen plaats zullen vinden, wordt voor slechts twee ski-evenementen het grootste gebied met Wangsasre-bomen ter wereld met de grond gelijk gemaakt. Hiermee wordt ook één van de laatst overgebleven leefgebieden van vier kwetsbare diersoorten verwoest: de otter, de Bengaalse tijgerkat, de marter, en de vliegende eekhoorn.

Al honderden jaren lang wordt dit in Korea gezien als een heilige plek,
 en de berg was lang een beschermd gebied. Maar om de Olympische Spelen toegekend te krijgen, heeft de overheid deze bescherming ingetrokken. Nu zijn er enorme littekens uitgehouwen in de bergen, en ontwikkelaars maken haast om een enorm bosgebied met de grond gelijk te maken voor een gigantisch skiresort.

Hier is geen enkele reden toe -- de Spelen zouden plaats kunnen vinden in een andere stad zoals Muju, wat ook nog eens een besparing van $138 miljoen op zou kunnen leveren! De milieunormen van het Internationaal Olympisch Comité zelf beschrijven duurzaam ontwikkelde Spelen. Het is tijd om hen ter verantwoording te roepen voor het oogluikend toestaan van de verwoesting in Pyeongchang, en om te eisen dat ze hun eigen regels naleven.
Het is moeilijk voor te stellen dat duizenden bomen van 500 jaar oud gekapt worden voor een paar Olympische wedstrijden. Wat neergehaald wordt kan nooit meer vervangen worden. Maar als genoeg van ons de stem verheffen kunnen wij voorkomen dat dit doorgezet wordt, en ervoor zorgen dat de wonderen van onze wereld nooit meer voor de Olympische Spelen vernietigd zullen worden. Sluit je aan bij onze dringende oproep:
 

https://secure.avaaz.org/nl/save_ancient_korean_forest_loc/?bEESPab&v=64864
Bossen zijn de longen van onze wereld, van essentieel belang voor de schone lucht en de stabiliteit van onze gezamenlijke planeet. Telkens weer komen Avaaz-leden uit de hele wereld samen om deze schatten te beschermen. Van de duizenden mensen die een steentje bijdroegen om een belangrijk stuk regenwoud in Borneo te kopen, tot de vurige strijd voor de bescherming van regenwoud in de Amazone, in Atjeh, en in Australië -- Avaaz heeft laten zien dat wij allemaal winnen als wij de handen ineenslaan. Laten wij dit nog eens doen.

Met hoop en vastberadenheid,

Dalia, Jooyea, Mais, Nataliya, Alice, Emily en de rest van het Avaaz-team

PS -- Avaaz zoekt een campagnemedewerker (Nederlands). Als jij een passie hebt voor actievoeren en jouw vaardigheden graag zou willen gebruiken om onze Nederlandstalige leden van dienst te zijn, of als je iemand kent die dit wel zou zien zitten, dan horen we graag van je! Je kan ons hier laten weten dat je interesse hebt.
 

MEER INFORMATIE 

In het Engels
Bouw Olympische Spelen Takelt Heilige Koreaanse Berg Toe (VOA) 
http://www.voanews.com/content/olympics-construction-scars-sacred-korean-mountain/2844122.html  

Kritiek op Koreaanse ambtenaren voor "plichtsverzuim" en "machtsmisbruik" tijdens voorbereidingen Pyeongchang 2018 (Inside the Games)
http://www.insidethegames.biz/articles/1027154/korean-officials-criticised-for-neglecting-duties-and-abusing-authority-during-pyeongchang-2018-preparations
Wat te doen met de Olympische locaties in Pyeongchang na de Spelen in 2018? (The Hankyoreh) 
http://english.hani.co.kr/arti/english_edition/e_national/679070.html
Gedeelde locaties tijdens Olympische Spelen in Pyeongchang kunnen besparingen van meer dan $300 miljoen opleveren (The Hankyoreh) 
http://english.hani.co.kr/arti/english_edition/e_international/681410.html





Avaaz is een internationaal campagnenetwerk van 41 miljoen mensen
 en streeft ernaar dat internationale besluitvorming wordt bepaald door inzichten en waarden van de wereldbevolking. ("Avaaz" betekent "stem" of "lied" in veel talen.) Avaaz heeft leden in alle landen van de wereld; ons team is verspreid over 18 landen in 6 werelddelen en werkt in 17 talen. Lees meer over de grootste campagnes van Avaaz hier, of volg ons op Facebook of Twitter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten