SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

vrijdag 12 april 2024

WORLD WORLDWIDE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgen.be Magazine - Progressieve Media - Beste Conner Rousseau, voor mij hoeft het niet Online news journal UPDATE -

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Beste Conner Rousseau, voor mij hoeft het niet

In een persoonlijk brief 'voor mij' liet Conner Rousseau weten dat hij zijn comeback maakt. Met dit bericht zou ik hem willen laten weten dat het voor mij niet hoeft.

Lees verder

1 jaar burgeroorlog Soedan, 8 miljoen mensen op de vlucht

Een jaar nadat in Soedan een bloedige burgeroorlog uitbrak, ontvluchten nog elke dag duizenden Soedanezen hun land, laat het VN-agentschap voor de vluchtelingenagentschap UNHCR weten. Gevechten tussen het regeringsleger en de rebellen van de Rapid Support Forces gaan onverminderd door.

Lees verder

Haïti lijdt niet onder 'chaos' maar onder Westers gefinancierde doodseskaders en marionettenregeringen

Haïti lijdt niet onder een gebrek aan leiderschap maar onder een door het buitenland gesteunde onderdrukking. Elke strijd voor democratisering wordt al tientallen jaren gesaboteerd, omdat democratie in strijd is met de economische agenda van de VS, Canada, Frankrijk en Groot-Brittannië. Daarom wordt Haïti bedreigd met de vierde invasie van de VS in 100 jaar.

Lees verder

"Openlijk spreken in Israël is praktisch onmogelijk geworden"

Israëliërs die zich uitspreken voor de slachtoffers in Gaza of steun verlenen aan Palestijnse rechten en het einde van de Israëlische bezetting, worden doelwit van rechtse groepen en politici - zelfs van hun buren. "Openlijk spreken in Israël is praktisch onmogelijk geworden." volgens een Vlaamse inwoner van Palestina.

Lees verder

El Salvador: plooien is geen optie

Na 28 jaar keerde Marleen Bosmans terug naar El Salvador. Dit is het vierde en laatste deel van haar reisverslag.

Lees verder

Greenpeace: natuurbescherming schrappen is giftige appel voor boer.inn.en

Activisten van Greenpeace hebben een reusachtige giftige appel geïnstalleerd aan het Europees Parlement in Brussel. Ze vragen de EU-parlementsleden om boeren en boerinnen geen vergiftigd geschenk te geven door de natuurbeschermingsregels in het gemeenschappelijk landbouwbeleid te schrappen.

Lees verder

BBL over gelekte nota Europese Raad: EU-lidstaten laten Green Deal vallen

Een gelekte nota toont de prioriteiten van de EU-lidstaten voor de nieuwe Europese Commissie na de komende Europese verkiezingen. De Bond Beter Leefmilieu is formeel: “De EU-regeringsleiders willen elke inzet voor de biodiversiteit- en klimaatcrisis overboord gooien”.

Lees verder

Artsen Zonder Grenzen: Migratiepact EU beleid van uitsluiting, afschrikking, geweld

Op woensdag 10 april 2024 stemde een meerderheid van de leden van het Europees Parlement voor een Migratiepact dat mensen die veiligheid zoeken aan de grenzen van de EU met geweld terugdringt, NGO's die hen willen helpen criminaliseert en het grensbeheer toevertrouwt aan onveilige landen, aldus Artsen Zonder Grenzen.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

De terugkeer van Conner: Racisme herleiden tot zattemansklap is een klap in het gezicht van Roma

Het flagrant racisme ten aanzien van Roma blijkt geen breekpunt voor Vooruit. Posterboy Conner Rousseau wordt graag terug aan boord gehesen in aanloop naar de verkiezingen. De partij houdt zo een eeuwenoud probleem mee in...

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten