SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

dinsdag 25 juni 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM MECHELEN - JAZZ ZOLDER - nieuwsbrief - maandag 24 juni 2024

 

In deze nieuwsbrief

  • 28/06/2024: Hijaz

  • Bespreking: Tim Vermeulen Quartet (14/06)

  • Predikheerlijke Zomer 2024

  • Jazzathome 2024

  • !Nieuw! Nieuwe locatie

  • Jaarlid worden?

Vrijdag 28 juni 2024

Hijaz

Hijaz is een multi-etnische groep gebaseerd op de dialoog tussen oud/qanun en piano. Hijaz is een Arabische toonladder, maar bevat ook een duidelijke verwijzing naar jazz. Waar Arabische muziek het uitgangspunt is, is jazz de open houding ten opzichte van diverse muziekculturen.


Hijaz is een hecht kwartet dat verschillen en overeenkomsten in mediterrane culturen onderzoekt om harmonie, warmte en muzikale schoonheid te creëren. Al meer dan 10 jaar zoekt Hijaz naar de perfecte symbiose tussen mediterrane warmte, polyritmische structuren en muzikale virtuositeit. In een hechte formatie van vier kernmuzikanten legt Hijaz tijdens hun concerten de magie van het moment vast. Onlangs, in het voorjaar van 2021, heeft Hijaz met een cello en twee violen 8 nieuwe nummers van Hijaz gearrangeerd en voor strijkers gearrangeerd door bassist Ben Faes.


Bovenal biedt de gemeenschap van deze vier vrienden en muzikanten een weg naar het hart van het publiek over de hele wereld.


Osama Abulrasol: oud

Niko Deman: piano

Ben Faes: contrabas

Christer Aerts: percussie

Hijaz - Mr. JPS

Bespreking: Tim Vermeulen Quartet (14/06)


De bandleider op drums, Tim Vermeulen, heeft een grote passie voor muziek en studeerde zowel pop als jazz in Hasselt (PXL) en Gent (Kask). Naarmate zijn studies vorderden is hij  meer en meer muziek gaan schrijven voor zijn eigen jazz kwartet (Tim Vermeulen Quartet) en andere jazz/pop projecten. Onlangs deden ze mee aan de B-Jazz International contest en jonge muzikanten geven we graag een podium in de Jazzzolder want dat was al de bedoeling toen we begonnen in 1998.


Tim speelt zijn eigen composities en in de tweede set spelen ze “Better Days” dat Tim schreef in de corona periode en gevolgd door “Undiscovered” met groovy elekrische bas met snelle pianolijntjes. “Isolated” zal ook wel gaan over die vervelende corona tijd en de sax solo is mooi opgezweept met de rake drumroffels van Tim. “Electricity” is nog meer funky. We krijgen een mooi piano einde in “Not To Me”. en “Odetti” is zeer mooi en meeslepend. Een toegift krijgen we in de vorm van een “Winter Blues” met piano solo en ritmische versnellingen tot een uitdeinend einde.

Na zovele eigen composities is de tijd rijp om in de studio te duikelen voor een eerste CD-opname.

(Michel P.)

Tim Vermeulen Quartet @ Jazzzolder Mechelen

Predikheerlijke Zomer 2024

Ook deze zomer staat er weer van alles te gebeuren in onze prachtige stad. Een van de vele muzikale happenings is natuurlijk de Predikheerlijke Zomer met 5 weken lang elke vrijdagavond een uniek jazzconcert op de binnenkoer van Het Predikheren.

Van de jazzklassiekers tot de jazzy klassiekers, van funky tot gipsy, elke week wordt door een ander iconisch jazzensemble ingekleurd.


Voor meer informatie en tickets kan je op de afbeelding hieronder klikken.

https://dezomerisvanmechelen.be/event/predikheerlijke-zomer/

Jazzathome 2024

We zitten volop in de voorbereiding naar de 19e editie van het Jazzathome festival, dit jaar met de titel ‘Girlpower!’

Vrijdag 13 en zaterdag 14 september staat er ‘s avonds een topconcert op het programma, maar het hoogtepunt op zondagnamiddag 15 september zijn de dit jaar 19 locaties verspreid in de Mechelse binnenstad.


Door te klikken op onderstaande afbeelding kan je meer informatie vinden over de in totaal 21 groepen. En vanaf 8 juni kan je je tickets vastleggen. Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt!

En als je graag de handen uit de mouwen steekt en ons team wil versterken om samen van deze editie een hoogtepunt te maken mag je ons altijd mailen op jazzzolder@gmail.com met als onderwerp ‘Jazzathome 2024 Helpers Gezocht’.

https://jazzathome.be/

Nieuwe locatie

De Jazzzolder gaat weer verhuizen. Vanaf 27 september kan je ons nog altijd in het Predikheren vinden, maar dit keer in de Kerk.


!Opgelet! Aangezien we terug naar 1 optreden met pauze gaan zullen onze openingsuren veranderen. Alle belangrijke tijdstippen staan hier nog eventjes op een rijtje:

Deuren: 19.15u

Begin concert: 20.15u

Pauze: 21u-21.30u

Einde concert: 22.15

https://jazzathome.be/

Jaarlid worden?

Kom je wel vaker naar de Jazzzolder en ken je ondertussen iedereen aan de inkom, de bar, de plaatjesdraaier en al de andere mooie mensen die deel uitmaken van de vrijwilligers die alles mogelijk maken? Dan kan het wel eens interessant zijn om officieel jaarlid te worden. Voor maar 180 euro krijg je een jaar lang toegang tot de 24 concerten die we doorheen het jaar organiseren. Alle nodige informatie vind je hieronder terug.

Lidgeld: 180 euro.  Geldig voor 12 maanden.  Reknr: BE49 7330 3396 3871  met vermelding "Jaarlid".

Ontdek concertaankondigingen en -verslagen op Facebook en geniet van livefragmenten op Youtube.


Op Jazzepoes, de site van huisfotograaf Winus, vind je ook aankondigingen, fotoreportages en slideshows over de optredens in de Jazzzolder.


Sponsors:

In het verleden was je ingeschreven op onze nieuwsbrief, of hebben we je contactgegevens ontvangen, om je op de hoogte te houden van onze jazzprogrammatie en gerelateerde activiteiten.


We gebruiken je emailadres uitsluitend voor het verzenden van nieuwsbrieven en mails van de Jazzzolder vzw, Jazzcontest of Jazzathome. Je gegevens worden niet doorgegeven aan derden.


Je kan je hier uitschrijven. Je gegevens worden dan onmiddellijk verwijderd uit ons adressenbestand.


De Jazzzolder vzw is niet verantwoordelijk voor foutieve informatie.

Info, contact en reacties:

de jazzzolder vzw: p.a. Pareipoelstraat 3, 2800 Mechelen. Tel: 00-32-497 02 93 61 jazzzolder@gmail.com - www.jazzzolder.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten