We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

zondag 22 april 2012

Bescherm Wathelet tegen de nucleaire lobby


Het valt dezer dagen niet mee om Melchior Wathelet te zijn. Als staatssecretaris van Energie moet 
hij duidelijkheid scheppen over het tijdstip van de kernuitstap, maar hij voelt constant de hete adem van de nucleaire sector in zijn nek. Daarom deed Greenpeace hem drie bodyguards cadeau.
De wet op de kernuitstap van 2003 bepaalt dat de drie oudste kernreactoren moeten sluiten tegen 2015, en de overige vier reactoren tegen 2025. De regering-Di Rupo houdt vast aan het principe om van kernenergie af te stappen, maar laat nog twijfel bestaan over het precieze tijdstip.
Staatssecretaris Wathelet werkt momenteel aan een 'uitrustingsplan' dat klaarheid moet scheppen over de vervangcapaciteit voor de oudste drie reactoren die in principe in 2015 dichtgaan. De nucleaire lobby doet er ondertussen alles aan om de levensduur van de kerncentrales te verlengen. Kernenergie uitfaseren is immers een streep door hun rekening.
Maar Wathelet moet het algemene belang voor ogen houden. Twee op drie Belgen wil dat de oudste kernreactoren sluiten tegen 2015. De vervangcapaciteit staat al op stapel, en met het enorme potentieel op vlak van energiebesparing komen we al een heel eind.   
Om Wathelet in alle rust te laten werken, stelde Greenpeace hem drie bodyguards ter beschikking. Ook jij kan Wathelet beschermen tegen de kernlobby.
Nuclear power plant of Doel in the port of Antwerp

Bron : Greenpeace België

Geen opmerkingen:

Een reactie posten