We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

maandag 30 april 2012

'Europese banencrisis in alarmerende fase'


© AP. Spanjaarden staan in de rij bij een uitzendbureau in Madrid.
De toestand van de werkgelegenheid in Europa is alarmerend en vertoont geen tekenen van herstel op korte termijn. De Europese Unie zou gecoördineerd moeten ingrijpen om de arbeidsmarkt vlot te trekken, onder meer door het verstrekken van structurele fondsen. Dat schrijft de Internationale Organisatie voor Arbeid (ILO) in het jaarlijkse World of Work-rapport, dat vandaag is uitgebracht.
Ook buiten Europa is de banencrisis volgens de ILO in een nieuwe, meer problematische fase terechtgekomen. Wereldwijd waren eind vorig jaar naar schatting 196 miljoen mensen werkloos. Dit jaar stijgt dat aantal waarschijnlijk met zo'n 6 procent tot 202 miljoen mensen.

Nieuwe recessie
In Europa wordt herstel van de banenmarkt niet voor het eind van 2016 verwacht, schetst de organisatie. 'De beperkte focus op bezuinigingen bij veel landen in de eurozone verdiept de banencrisis en kan zelfs leiden tot een nieuwe recessie in Europa', zei directeur Raymond Torres van de ILO in een toelichting. Het hervormen van de arbeidsmarkt zou in veel gevallen averechts werken, zeker op de korte termijn.

Steeds meer werkzoekenden raken gedemoraliseerd en komen in een negatieve spiraal terecht, benadrukt de ILO. In Europa is gemiddeld 40 procent van de werkzoekenden tussen 25 en 49 jaar oud en al meer dan een jaar werkloos. De hoge werkloosheid onder jongeren verhoogt bovendien het risico op sociale onrust, stelt de ILO.

Versterken
De ILO noemt een aantal mogelijke oplossingen om de banencrisis te bestrijden. Het inzetten van structurele Europese fondsen is daar één van. Ook noemt de organisatie het versterken van arbeidsmarktregulering in de Europese Unie en het versterken van arbeidsmarktinstituties.

Bron : Volkskrant  / ANP /

Geen opmerkingen:

Een reactie posten