We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

maandag 30 april 2012

Griekse neo-nazi's halen zondag bij verkiezingen 5% van de stemmen


De Griekse politieke partij Chrysi Avyi (“Gouden Dageraad”) wil alle vreemdelingen deporteren en de landsgrenzen afsluiten met landmijnen.
Bij de verkiezingen van 6 mei haalt ze meer dan waarschijnlijk haar eerste zetel in het parlement. De partij ontkent neonazistisch te zijn, maar leider Nikolaos Mihaloliakos dweept met ideeën over Arische suprematie en introduceerde zich verleden jaar in Athene met de nazigroet. De partijvlag toont een oud Grieks symbool dat enigszins lijkt op een swastika tegen een fel rode achtergrond.

Chrysi Avyi zou 5% van de stemmen kunnen halen, terwijl de kiesdrempel in het parlement slechts 3% is. Drie jaar geleden haalde de partij amper 0,23%. Vele Grieken zien de partij als een proteststem tegen de politieke klasse, die als corrupt en elitair wordt beschouwd. De propaganda van Chrysi Avyi, waaronder de onaflatende kritiek tegen de huidige politieke klasse en het gratis uitdelen van levensmiddelen in arme buurten, werpt stilaan zijn vruchten af.

Maar de partij is minder vriendelijk dan haar sociale activiteiten doen doet vermoeden. Chrysi Avyi stelt voor om onmiddellijk alle illegale immigranten te deporteren en daarna te beginnen met de legale immigranten (meer dan een miljoen mensen, op een totale bevolking van 11 miljoen). Andere voorstellen: de gevangenneming van politici, de oprichting van speciale kampen voor misdadigers van vreemde origine en de verplichte ballingschap van iedereen die zijn legerdienst weigert.

“We zullen nooit een overeenkomst sluiten met de machtshebbers achter de bailout. Wij voeren een oorlog tot het bittere eind om ons thuisland terug te krijgen,” riep de leider van de partij, Mihaloliakos deze week nog.
Bron : Reuters / Express.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten