We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

dinsdag 29 mei 2012

Grote cyberaanval ontdekt in Midden-Oosten, lijkt op Stuxnet


stuxnet
Een Iraans internetcafe in hoofdstad Teheran. In 2010 werd het land getroffen door de Stuxnet-worm die het kernprogramma vertraagde. Foto Hollandse Hoogte / Xinhua / eyevine
door 
BUITENLAND 
Computers in het Midden-Oosten zijn getroffen door een computervirus dat informatie wist. Het tot Flame-gedoopte virus lijkt op de zogeheten Stuxnet-worm. Die laatste infecteerde in 2010 vooral Iraanse computers met als mogelijk doel het kernprogramma van het land teontregelen.
Volgens anti-virusbedrijf Kaspersky is Flame ‘het meest geavanceerde cyberwapen tot nu toe’, schrijft de Israëlische krant Ha’aretz.
Mogelijk is de worm afkomstig van dezelfde ontwikkelaar als Stuxnet. Volgens het beveiligingsbedrijf bevat Flame nog andere elementen die alleen maar voorkwam in de Stuxnet-worm en niet in andere computervirussen. Vitaly Kamluk, malware-expert bij Kaspersky vermoedt dat Flame al sinds augustus 2010 actief is en ontwikkeld lijkt te zijn in opdracht van een regering.
Flame is een zogeheten ‘cyber-espionage worm’ en verzamelt en wist gevoelige informatie op computers in het Midden-Oosten. Kaspersky trof de worm aan in meer dan zeshonderd plekken in onder andere Iran, Soedan, Israël, Syrië, Libanon, Saoedi-Arabië en Egypte.
De Stuxnet-worm werd in juni 2010 ontdekt en bleek voornamelijk Iraanse computers als doelwit te hebben. Iran heeft sindsdien bevestigd dat de worm centrifuges, die gebruikt werden bij het verrijken van uranium, beschadigde. Stuxnet zou vermoedelijk zijn ontwikkeld door de Verenigde Staten en Israël om het omstreden Iraanse nucleaire programma te ontregelen.
Bron : nrc.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten