We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

dinsdag 29 mei 2012

Grote investeerders dumpen euro

door Sonny Duijn


AMSTERDAM -  De een naar grootste private fondsmanager van Europa, het Franse Amundi (beheerd vermogen: €659 miljard), heeft zijn blootstelling aan de eurozone in de afgelopen tijd flink teruggebracht nu een Griekse exit meer en meer dreigt. Ook Threadneedle Investment uit het Verenigd Koninkrijk en de Amerikaanse valutaspecialist Merk Investments kregen het benauwd van de eurocrisis en brachten hun posities aan de eurozone terug. Zodoende kwam de euro flink onder druk in de afgelopen periode.
    ANPANP
    Amundi, dat voortkomt uit een fusie tussen de vermogensbeheertakken van Credit Agricole en Société Générale, zegt in de persoon van Eric Brard: "Ondanks dat we onze blootstelling aan de euro hebben verlaagd, kan een zwakkere euro goed zijn voor Europe en de exporterende bedrijven in de regio." Volgens hem gaat zijn fonds nog niet uit van het klappen van de eurozone en gaan ze er vanuit dat Griekenland in de monetaire unie blijft.
    Dit blijkt uit een artikel van de Britse zakenkrant Financial Times. De euro beweegt rond lage niveaus en raakte donderdag zelfs een dieptepunt in 22 maanden, met $1,2514.
    Axel Merk, hoofd investeringen bij Merk Investments, geeft aan dat zijn fonds de laatste euro's op 15 mei heeft verkocht. "We maken ons zorgen over hoe disfunctioneel de gang van zaken is", zegt hij met betrekking tot de eurocrisis.
    Amundi, dat vermogen beheert van enkele pensioenreuzen en grote bedrijven, vindt dat het besmettingsgevaar van de Griekse economische tragedie naar Spanje en Italië groter is geworden. Beleidsmakers, zo stelt Amundi, hebben gefaald in het overtuigen van beleggers dat er een beschermingswal is gebouwd die afdoende is.
    Andere grote fondsen vrezen ook een exit van de Grieken, en natuurlijk met name de onzekere consequenties daarvan. Hermes Fund Managers heeft zijn blootstelling aan Europese aandelen uit de zwakkere landen teruggebracht tot dicht bij nul. "Politici slagen er niet in de markt te overtuigen", zegt dat fonds.
    Verder geven zakenbanken aan dat met name vermogensbeheerders en pensioenfondsen de euro in de laatste dagen aan het verkopen zijn.

    Bron : De Telegraaf

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten