SPREAD THE INFORMATION
Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.
Autobiography Luc Schrijvers Ebook €5 - Amazon
Search for an article in this Worldwide information blog
donderdag 14 juni 2012
Lance Armstrong alsnog aangeklaagd voor doping?
@ ap
UPDATE Het Amerikaans antidopingagentschap USADA heeft voormalige wielrenner Lance Armstrong per brief laten weten dat het hem wil aanklagen voor het gebruik van verboden middelen. De mogelijke klacht kan zware gevolgen hebben: Armstrong zou zijn zeven Touroverwinningen kunnen kwijtspelen. Dat meldt sportzender ESPN.
Het is niet de eerste keer dat Lance Armstrong in opspraak komt voor zijn vermeende gebruik van doping. Dat kon echter op officiële wijze nog nooit helemaal hard gemaakt worden. Armstrong, die teelbalkanker overwon en daarvoor blijvend medicatie moest pakken, is zevenvoudig Tourwinnaar.
De Internationale Wielerunie UCI bevestigt dat er een procedure opgestart is tegen een aantal leden van de entourage van de renner. De UCI laat de naam 'Lance Armstrong' niet vallen, maar bevestigt wel dat er een renner bij betrokken is.
Bloeddoping
ESPN meldt dat het Amerikaanse antidopingagentschap (USADA) Armstrong wel degelijk wil aanklagen voor het bezit en gebruik van menselijk groeihormoon, testosteron en bloeddopingproducten tijdens zijn periode bij het U.S. Postal-team. De ex-renner kreeg dinsdag een brief daaromtrent in de bus.
The Washington Post heeft de brief kunnen inkijken, en stelt dat het onderzoek gaat over de periode 2009-2010, toen Armstrong zijn comeback in de wielersport maakte. In Armstrongs bloedstalen die destijds werden afgenomen, zouden sporen van epo en bloedtransfusies zijn teruggevonden. Het USADA zou daarnaast over getuigenissen beschikken die Armstrong, de Italiaanse dokter Michele Ferrari en zijn toenmalige ploegmanager Johan Bruyneel linken aan een grootschalig dopingnetwerk dat bestond tussen 1998 en 2011.
Armstrong heeft nu tien dagen de tijd om te reageren op de aanklachten in de brief. Daarna zal een onafhankelijke antidopingjury de bewijzen van USADA bekijken en beslissen om Armstrong al dan niet formeel aan te klagen voor dopinggebruik. Als Armstrong de klachten verwerpt, dan heeft hij recht op een soort van 'proces' tijdens hetwelk bewijzen worden voorgelegd en getuigen onder eed worden gehoord. De ex-wielrenner kan kiezen of die zitting al dan niet openbaar gehouden wordt.
"Dat USADA pakkers aanpakt die bekend hebben"
Zoals steeds ontkent Lance Armstrong ook nu weer formeel de aanklachten. "Het gaat nog altijd over dezelfde klachten en dezelfde getuigenissen die het gerecht na een onderzoek van twee jaar deed beslissen om mij niet te vervolgen. Deze klachten zijn ongegrond en ingegeven door wrok en aangebracht door anonieme getuigen die immuniteit kregen."
"Ik heb nooit doping gebruikt en, anders dan vele van mijn aanklagers, heb ik 25 jaar lang aan uithoudingscompetitie gedaan zonder prestatiepieken. Ik legde meer dan 500 drugstesten af en was nooit positief. Dat USADA hier allemaal geen rekening mee houdt en mij aanklaagt in plaats van de dopinggebruikers die hebben bekend, zegt veel meer over USADA, over haar gebrek aan eerlijkheid en over deze vendetta dan over mijn schuld of onschuld. Een eerlijke benadering van deze beschuldigingen heeft mij altijd al van blaam gezuiverd en zal dat blijven doen."
Schorsing
Als gevolg van de nieuwe ontwikkelingen heeft de World Triathlon Corporation (WTC) Armstrong voorlopig geschorst in afwachting van de afwikkeling van zijn zaak. De Amerikaan nam recent namelijk de draad van zijn triatloncarrière weer op. Armstrong mag voorlopig enkel deelnemen aan wedstrijden die niet door het WTC georganiseerd worden.
Eerder dit jaar liet het gerechtshof in Los Angeles een dopingzaak tegen U.S. Postal vallen, die ook enorme gevolgen voor Armstrong had kunnen hebben.
Volgens een advocaat voelde USADA alvast "meer dan tien" andere renners aan de tand over hun vermeende dopinggebruik. Alleen Armstrong weigerde een gesprek met USADA.
Bron : Het Laatste Nieuws / Joeri Vlemings
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten