We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

donderdag 26 juli 2012

Enkel de media nemen de adviezen van de kredietbeoordelaars nog 'au sérieux'


Kredietbeoordelaar Moody’s gaf eerder deze week Duitsland, Luxemburg en Nederland  - drie van de vier resterende Triple-A-landen in de eurozone -  een negatief vooruitzicht mee. Reden? De onzekerheid over de verdere ontwikkeling van de eurocrisis en de ernstige gevolgen van een eventueel vertrek van Griekenland uit de eurozone.

Georges Ugeux, de enige Belg die ooit een topfunctie bij de New York Stock Exchange bekleedde, zou er op zijn weblog in de Franse krant Le Monde om lachen, mocht het niet om te wenen zijn:

‘De negatieve vooruitzichten voor Duitsland, Nederland en Luxemburg zijn het product van een compleet foute analyse. Een Griekse exit zou geen enkel impact hebben op de Europese banken en wel om de simpele reden dat de privésector een haircut van 80% heeft genomen op 100 miljard euro aan Griekse schulden.  Dat maakt dat er nog 20 miljard moet worden terugbetaald, iets wat meer dan waarschijnlijk ook zal gebeuren.

Gedeeld door zo'n 400 schuldeisers spreken we over een gemiddelde van 50 miljoen euro. Uiteraard zijn er een paar Europese banken die aandelen hebben in Griekse banken, maar alvast geen Nederlandse of Duitse. Twee van die aandeelhouders zitten wel in Frankrijk.

De dag is aangebroken om te erkennen dat de kredietbeoordelingen van deze agentschappen niet meer dan een anekdotische impact hebben en dat ze enkel nog door de media au sérieux worden genomen om reden waarover ik liever niet wil speculeren. Het bewijs? De langetermijnsrente op Duits staatspapier ging daags na de aankondiging amper 0, 06% hoger.'

Bron : Express.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten