SPREAD THE INFORMATION
Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.
Autobiography Luc Schrijvers Ebook €5 - Amazon
Search for an article in this Worldwide information blog
dinsdag 21 augustus 2012
Facebook: een paradijs voor virale opschepperij?
Herkent u deze Facebookupdates?
Beste cadeau ooit van de beste echtgenoot ooit.
Heeft 30 minuten zeer snel gezwomme, ondanks de grote hoveelheid Chardonnay die hij gisteren achterover sloeg.
Zeiltocht bij zonsondergang werd zeiltocht bij maanlicht. Overal vallende sterren.. Perfect.
Er wordt steeds meer opgeschept op internet. Onze Facebook, LinkedIn en Twitteraccounts staan vol subtiele of flagrante pogingen om anderen te imponeren. De Wall Street Journal geeft een aantal mogelijke redenen aan voor al die internetopschepperij.
We doen zo hard ons best om perfect over te komen op sociale netwerken omdat onze maatschappij zo op concurrentie is gericht is. De neiging om met anderen te wedijveren over wie het meeste uitmunt en wie het beste leven heeft is onder druk van de economische crisis nog toegenomen.
De meesten onder ons zijn zo gewoon geraakt aan opscheppen op internet dat we niet eens beseffen dat we het doen. We herkennen het echter wel bij anderen en vinden het doorgaans erg irritant.
Praten over onszelf voelt goed. Volgens neurowetenschappers van Harvard activeren we de primaire beloningsregio’s van onze hersenen wanneer we praten over onszelf. We hebben het dan ook dertig tot veertig percent van de tijd over dat onderwerp. Ander onderzoek toont ook aan dat sociale netwerken ons gevoel van eigenwaarde versterken en ons narcistischer maken.
Veel mensen kunnen, in het bijzonder op internet, geen onderscheid maken tussen het delen van positieve informatie die nuttig kan zijn voor anderen en pure opschepperij. Het verschil is nochtans duidelijk volgens de WSJ: een opschepper vergelijkt zichzelf (subtiel of expliciet) met anderen.
De Wall Street Journal vroeg aan Simine Vazire, onderzoekspsychologe aan de Washington Universiteit in St. Louis hoe je met zo’n mensen dient om te gaan. Haar antwoord: “Heb medelijden met hen want ze zijn bezig met iets impulsief en destructief dat hen op de lange termijn nadelig zal uitkomen.”
Bron : The Wall Street Journal / Express.be
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten