We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

vrijdag 24 augustus 2012

Gazprom sponsort de vernieling van de Noordpool (en 3 voetbalclubs)‏








In de Petsjorazee, in het noorden van Rusland, staat een gigantisch olieboorplatform op het punt om verwoestende activiteiten te starten om de laatste druppels olie te ontginnen. Help ons die ramp te vermijden: treed toe tot onze wereldwijde beweging voor de redding van de Noordpool.

Deze tragedie van onze moderne tijden zal het begin betekenen van de industrialisering van de Noordpool, een van de laatste ongerepte gebieden op aarde. Die situatie zal heel wat ecologische, maatschappelijke en economische gevaren met zich mee brengen. Nochtans bestaan er leefbare alternatieven voor aardolie, zoals wind- of zonne-energie, geothermische warmte of golfslagenergie.

Vandaag nemen wij duidelijk stelling in: samen met vijf andere actievoerders gaan wij naar de plaats waar de verwoesting gebeurt, in de Petsjorazee. Daar bevindt zich het olieplatform Prirazlomnaya van Gazprom. Wij proberen op vreedzame wijze de directeur van het platform aan te spreken om hem onze bezorgdheid mee te delen. En meteen willen wij de hele wereld tonen wat er gebeurt ver weg van de camera’s en van onze dagelijkse beslommeringen.

Ik voer deze actie met de steun van meer dan 1,4 miljoen mensen over de hele wereld die onze petitie hebben getekend. Samen beslissen wij om te reageren en ‘Stop!’ te zeggen.

Treed ook toe tot die brede beweging die oproept tot actie! Wij eisen een verdrag voor een beschermd gebied aan de Noordpool en een evolutie naar een hernieuwbare en milieuvriendelijke energietoekomst. Ik geloof in de kracht van het getal om de loop van de geschiedenis te kunnen veranderen. In het verleden is al herhaaldelijk gebleken dat dit heeft geloond. Ik denk dat het ons ook deze keer samen weer zal lukken!

Steun onze eis voor de bescherming van de Noordpool, teken de petitie.

Hartelijk dank !

Kumi Naidoo
Directeur, Greenpeace International

Geen opmerkingen:

Een reactie posten