We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

donderdag 30 augustus 2012

Navy SEAL vertelt andere versie van de dood van Bin Laden dan Washington


‘No Easy Day’ is een nieuw boek van Mark Owen (pseudoniem van ex Navy SEAL Matt Bissonnette). Het bevat een ooggetuigenis van de raid die leidde tot de dood van Bin Laden die verschilt van de officiële berichtgeving, aldus de Washington Times.

Het boek verschijnt volgende week en roept vragen op bij de manier waarop het brein achter de aanslagen van 11 september 2001 aan zijn einde kwam. Bissonnete maakte dee uitl van het team die de missie uitvoerde, hoewel hij zelf de fatale schoten niet afvuurde.
Hij beweert dat Bin Laden geen bedreiging voor de SEALs vormde toen hij vanuit de gang van zijn slaapkamer in het hoofd werd geschoten. Vervolgens duwden zijn teamleden de huilende vrouwen die zijn zenuwtrekkende lichaam probeerden te beschermen uit de weg en vuurden ze nog verschillende schoten af tot hij niet meer bewoog.
Volgens de officiële berichtgeving openden de SEALs het vuur pas nadat Bin Laden zich terugtrok in de slaapkamer, uit vrees dat hij daar wapens klaar had liggen.
Woordvoerder Tommy Vietor van het Witte Huis blijft echter bij de officiële versie en herhaalt in een e-mail de woorden van Obama: “We bedanken de mannen die deze operatie succesvol uitvoerden omdat zij een voorbeeld zijn van ongeëvenaard professionalisme, patriottisme en moed.”
Ook de bewering dat het lijk van Bin Laden met respect werd behandeld wordt door Bissonnette betwist. Hij schrijft dat één van de SEALs op zijn lijk zat tijdens de helikoptervlucht naar zijn laatste rustplaats op zee, hoewel hij weigert diens naam bekend te maken.
Tenslotte licht de auteur ook toe dat geen één van de Navy SEALs president Obama steunde en dat ze ontevreden waren over het feit dat de president de dood van Bin Laden als voorbeeld van zijn eigen leiderschap zou opeisen. Vicepresident Biden komt er nog slechter uit. Bissonnette beschrijft hem als “de dronken oom bij het Kerstdiner.”
Jihadistische Al Qaeda websites hebben ondertussen al foto’s gepubliceerd van de auteur en roepen op om hem te vermoorden.

Bron : Express.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten