We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

zaterdag 29 september 2012

Golshifteh Farahani







Omdat ze in januari een promofilmpje voor de Franse Césars haar borst ontblootte is de Iraanse steractrice Golshifteh Farahani voor altijd uit haar land verbannen. Tot ze zo’n vier jaar geleden besloot haar land te ontvluchten was Farahani de absolute ster van de Iraanse cinema.

In 2008 had de ondertussen 29-jarige steractrice verbod gekregen haar land te verlaten nadat was uitgelekt dat ze de première van de film ‘Body of Lies' - waarin ze met Leonardo Di Caprio aantrad -  in New York had bijgewoond zonder de in de Islamitische Republiek verplichte hijab. Ze kreeg daarvoor een boete van 2 miljoen euro opgelegd, een som die ze in een mensenleven in haar thuisland nooit zou kunen terugverdienen. Toen ze zich later ten voordele van de Groene Revolutie uitsprak sloten zich alle deuren en greep ze de kans naar Parijs te vluchten.

Nadat ze in de aanloop van de Césars haar borst ontblootte in een promofilm kreeg haar vader een telefoon van een official van het Iraanse Hooggerechtshof met de boodschap dat zijn dochter gestraft zou worden: men zou haar borsten afsnijden en ze op een schotel aan hem aanbieden.

‘Ik wil geen politiek icoon worden. Ik werk hier in Frankrijk en voel me hier goed,’ zegt Farahani in The Guardian. ‘Parijs is een stad die je als vrouw bevrijdt van alle zonden waaraan je denkt schuldig te zijn. Deze stad wast dat allemaal weg.’

Bron : The Guardian / Express.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten