We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

zondag 30 september 2012

In Athene is één op drie winkels dicht





Bijna één op elke drie winkels in de Griekse hoofdstad Athene is dicht, schrijft de Griekse krant Ekathimerini. Omdat tal van deze winkels hun ingangen dichttimmeren, begint de stad steeds meer op een spookstad te lijken.
De Griekse werkloosheid grenst aan de 30% en de belastinginkomsten blijven dalen. De economische dienstverlening en productiviteit zijn compleet ingestort. Bewijs daarvan zijn de talloze winkels in Athene die de boeken neerleggen.
Het voorbije half jaar sloot 14% van alle winkels in de drukste commerciële straten van Athene de deuren. Het aandeel van de gesloten winkels bedroeg in sommige winkelstraten van de hoofdstad ruim 34,7% tot 42%.
De meest voor de hand liggende redenen zijn gebrek aan geld en de talrijke stakingen in de regio. Tienduizenden kleine bedrijven hebben sinds het eerste bailoutpakket van 2010 al hun deuren gesloten.
In de commerciële districten is winkel na winkel dichtgetimmerd terwijl anderen uitverkoop houden. Nog eens 63.000 andere winkels zouden voor het einde van dit jaar de deuren te sluiten. Aanwijzingen dat daar snel verandering in komt zijn er niet, want er lijkt geen einde te komen aan de vicieuze cirkel van werkloosheid, falingen, dalende staatsinkomsten, dalend ondernemerschap en stijgende schulden.
Het goede nieuws is dat de zon voorlopig nog schijnt in Griekenland en dat miljoenen Grieken zich  de komende maanden nog geen zorgen hoeven te maken over verwarmingskosten. De rijke buurten doen het zelfs nog goed en shoppingcentra die voornamelijk merken verkopen, blijven klantentrekken.
Hoe lang nog, vraagt ZeroHedge zich af, vooraleer de tegenstelling tussen arm en rijk een hoogtepunt bereikt en in geweld ontaardt.

Bron : Express.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten