We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

dinsdag 30 oktober 2012

Paul Ceglia





In de Verenigde Staten is Paul Ceglia gearresteeerd.  Die haalde in 2010 de wereldpers toen hij out of the blue claimde de meerderheidsaandeelhouder van het sociale netwerk Facebook te zijn. De eigenaar van Facebook, Mark Zuckerberg, zou in 2003 een papier hebben ondertekend waarin stond dat Paul D. Ceglia de rechtmatige eigenaar was van 50 % van de aandelen van Facebook.  Het papier zou een contract zijn geweest waaruit kon worden opgemaakt dat Zuckerberg in opdracht van Ceglia voor 1.000 dollar een website moest ontwikkelen die The Face Book moest gaan heten. Zuckerberg beloofde zijn zakenpartner zelfs dat hij elke dag tot de lancering nog 1 procent extra aandelen zou krijgen. Daarom claimde Ceglia zelfs voor 84% eigenaar te zijn van de sociale netwerksite.

Ceglia huurde een reeks - steeds wisselende - advocaten in om zijn gelijk te bewijzen, maar de bevoegde instanties lijken nu de kant van Zuckerberg te hebben gekozen.

Federale rechercheurs van New York schreven vorige week een aanhoudingsbevel uit tegen Ceglia. Hij wordt beschuldigd van valsheid in geschrifte in een poging Facebook op te lichten. 'Ceglia heeft met opzet en systematisch gepoogd Facebook en Zuckerberg op te lichten en heeft ook het juridisch stelsel misbruikt,’ aldus de strafklacht.

Bron : Forbes / Express.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten