We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

zaterdag 11 mei 2013

Angststrategie in de gesloten centra. Hongerstaking opgeschort. Solidariteit.


 De vrouwen die op 7 mei een hongerstaking waren begonnen in het gesloten centrum van Brugge, hebben na zware druk van de directie hun actie opgeschort op 9 mei.
Ze hadden gevraagd om journalisten te ontmoeten om hun opsluiting en hun leefomstandigheden aan te klagen, maar de directie antwoordde hen dat het verboden was om met journalisten te praten, en dit omwille van hun “veiligheid”, en dat er zware consequenties aan verbonden waren als ze dit verbod niet in acht zouden nemen.
Door deze bedreigingen verkozen ze om hun actie te onderbreken, maar ze blijven onderling solidair.
Ze zijn zeer bang voor opsluiting in het cachot, voor represailles van Vreemdelingenzaken in hun individuele dossier, en voor “verrassings”deportaties. Dat laatste is dagelijkse kost in de gesloten centra: ze worden bij de sociaal assistent geroepen die hen een vlucht voor de volgende dag aankondigt, waarna ze direct in het cachot worden opgesloten zonder dat ze hun advocaten of medegevangenen kunnen inlichten. Zo werd twee dagen geleden een Congolese dame in alle stilte onder escorte uitgezet. Ze zou een zitting voor de Geschillencommissie deze week gehad hebben. Haar advocaat was niet op de hoogte gebracht van deze nieuwe uitzetting en heeft geen beroep kunnen instellen.
Een groep actievoerders is op 8 mei hun solidariteit komen betuigen voor het centrum op het moment dat de vrouwen zich op de binnenplaats bevonden. Zeer snel werden ze weer naar hun kamer gebracht met hun “veiligheid’ als voorwendsel. Deze steunbetuiging heeft de vrouwen veel plezier gedaan. Ze wisten niet dat mensen van buitenaf zich verzetten tegen de gesloten centra, en ze waren erg blij om dit te vernemen.
Getting the Voice out

Geen opmerkingen:

Een reactie posten