We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

dinsdag 7 mei 2013

Hongerstakers Rotterdam zelf aan het woord


DSCF3393
Inmiddels zijn in navolging van de hongerstaking in grensgevangenis Schiphol, vluchtelingen in detentiecentrum Rotterdam ook in hongerstaking gegaan. Volgens de laatste berichten gaat het om 83 personen, verdeeld over verschillende afdelingen.

Ze zeggen: “We zijn geen criminelen, we zijn asielzoekers.” en hun eis is dan ook kort en bondig: VRIJHEID EN BESCHERMING.

De vluchtelingen in hongerstaking zelf aan het woord:

“Ze zeggen dat we het land moeten verlaten, waarom sluiten ze ons dan op?”
“De bewakers hebben ons uitgelachen toen we ons eten weigerden en zeiden dat dat toch niet gaat helpen.”
“Als mensen hier zelfmoord plegen, zoals Dolmatov, dan zegt iedereen dat dat niet goed is. Maar als we uitgezet worden, dan worden we vermoord.”
“You are pushing us to die.”

De hongerstakingen van de afgelopen week zijn zeker niet de eerste hongerstakingen van vluchtelingen in detentie. In 2009 ontstond in voormalig detentiecentrum Schiphol-Oost ook al een grote hongerstaking.
Op 19 februari 2009 hielden gevangenen in unit L een sit in en vroegen een gesprek met de directie omdat ze een petitie aan te bieden hadden. De dag ervoor waren de gevangenen begonnen met een hongerstaking. 
De sit in werd met veel geweld beëindigd door het interne bijstands team (IBT). Lees meer…
Een overzicht van eerdere hongerstakingen staat hier.
Meer nieuws volgt vanmiddag, dus hou de website goed in de gaten!
Bron : Deportatie verzet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten