We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

vrijdag 28 juni 2013

Nieuw Climaxi-project. Een klimaatneutrale toekomst... Is iedereen mee?

Dit najaar vindt in Warschau de 19de VN-klimaattop plaats. Sinds Kopenhagen heeft dat onderhandelingsproces veel van zijn glans verloren. Een globaal klimaatakkoord blijft uit en zal pas ten vroegste vanaf 2020 in voege treden. Veel te weinig en veel te laat dus.
Het enige lichtpuntje in het verhaal komt van onderuit: steeds meer steden en provincies wachten niet langer op een globaal akkoord om zelf ambitieuze klimaatdoelstellingen na te streven. Ook in Vlaanderen willen een aantal steden en provincies tijdens de komende jaren hun uitstoot flink reduceren. De vraag is echter of er niet opnieuw een hele groep van mensen uit de boot zal vallen? Climaxi gaat hierrond aan de slag in Vlaams-Brabant. Meer info


Onteigeningen N42
Sinds kort wil de Vlaamse Regering nog eens werk maken van de omleiding van de N42. Onteigenaars zijn op pad om de mensen stukjes tuin en weiden te ontfutselen. Voor sommigen is het de derde keer dat ze er mee geconfronteerd worden. Mensen bouwen een landbouwbedrijf uit of kozen voor een rustige omgeving en krijgen plots een halve autostrade op dertig meter van de woning. Het Aktiekomitee N42 blijft zich verzetten tegen de omleiding in Sint-Lievens-Esse/Steenhuize.
Lees meer

Democratieproject 'CRISIS' van start
De economische crisis choqueert heel wat jongeren. In sommige Europese regio's stijgt de jeugdwerkloosheid tot twintig procent of meer. Tegelijkertijd stellen we met de klimaatopwarming vast dat we ook in een stevige ecologische crisis beland zijn. Verschillende organisaties (Victoria Deluxe, Samenlevingsopbouw Oost-Vlaanderen, Friends of the Earth, Eco-Vie, Verlin vers l'autre (Frankrijk), Environnement et Devéloppement Alternatif (Frankrijk),  vzw Climaxi en vzw VAAK) willen hierrond werken de komende maanden door het mobiliseren van jongeren, het inblikken van hun eigen inzichten en ervaringen in een documentaire én een tournee.
Meer info
Duurzame markt in Herzele
Tijdens de Herzeelse avondmarkt organiseert 't Uilekot een duurzame markt, met tweedehandsmaterialen, rommelmarkt, ... De Eco&Fair winkel heeft er een stand. Samen met de mensen van Fairwine laten we onze biowijnen van kleine Franse, Italiaanse en Portugese producenten proeven.
Meer info
Klimaatactiekamp
Deze zomer wordt er terug een klimaatactiekamp georganiseerd! Deze keer in Brugge. Meer info op onze website.
Open Climaxi Weekend, van vrijdag 18 tot zondag 20 oktober in Genk
Steenkoolgas? Laat maar zitten!
Climaxi voert al een hele tijd samen met anderen de campagne 'Stop steenkoolgas'. Genk ligt midden in het gebied waar men wil gaan boren naar steenkoolgas. Voldoende reden om er een weekend neer te strijken en wel op de internationale actiedag tegen steenkool- en schaliegas. Iedereen is welkom tijdens dit open Climaxi-weekend. Meer info
Climaxi zoekt stagiairs!
Missing Links – N42 - Gedurende jouw stage help je de bewoners in hun verzet: acties, een wandeling, een foto- of filmreportage, juridisch opzoekingswerk.
Info: filip[at]climaxi.org - Periode: zo snel mogelijk
Verkiezingen - Gedurende jouw stage zoek je adressen van politici op, schrijf je een idee van aanpak uit, kan je (leren) filmen en monteren, met websites werken én leg je contacten om het geheel te laten uitstralen naar anderen.
Info: filip[at]climaxi.org - Periode: voorjaar 2014
Heb je een bijdrage voor onze nieuwsbrief? Stuur deze dan vóór de 15de van de maand naar info[at]climaxi[punt]be
Groeten
Het climaxi-team
Famke Vekeman, Filip De Bodt & David Dessers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten