SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

maandag 16 juni 2014

Belgium :Lokeren : LF40 Lokerse Feesten 2014: Line-up (bijna) compleet‏

 


 
 

LF40 Lokerse Feesten 2014: Line-up (bijna) compleet

NERO dj-set * MILLENCOLIN * EMILIANA TORRINI * OSCAR AND THE WOLF * MAGNUS (live) * MIX MASTER MIKE* KRS-ONE * GABRIEL RIOS * ADMIRAL FREEBEE * THE OPPOSITES * DE JEUGD VAN TEGENWOORDIG * THE SUBS * THE BONY KING OF NOWHERE solo * TWIN ATLANTIC * NEW MODEL ARMY * MUMBAI SCIENCE * GANGTHELABEL * LONELY THE BRAVE * DIRK STOOPS * HINDU RADIO DJ'S

Toen we vorig najaar aan de 40e editie begonnen, was het opzet er een speciale en gedenkwaardige editie van te maken, voor jong én oud. Nu, enkele maanden van onderhandelen en puzzelen later, durven we met einge trots te stellen dat we hierin geslaagd zijn.
Eerder was reeds de komst bekendgemaakt van Zeer Fijn Volk als Neil Young & Crazy Horse, Blink-182, 50 Cent, Motörhead, Jessie J, Fatboy Slim, Amy Macdonald, Pet Shop Boys, Miles Kane en Belgische headliners alsTriggerfinger, Arsenal, Hooverphonic en Novastar

Deze worden nu aangevuld met dance- en hiphop toppers Nero (dj-set), Magnus (live), Mix Master Mike, KRS-One, The Opposites, DJVT en The Subs, en opwindend dansbaar talent Mumbai Science en Gangthelabel. De Blink-182 fans zullen zeer blij zijn met de toevoeging van Millencolin, Twin Atlantic en New Model Army. Een van dé succesverhalen van 2014, Oscar & The Wolf speelt in Lokeren één van slechts drie Belgische festivalshows.Emiliana Torrini en Gabriel Rios zullen jullie harten verwarmen op 9 augustus, en Admiral Freebee, The Bony King Of Nowhere (solo) en Lonely The Brave treden aan voor grote helden Neil Young & Crazy Horse. Dansen tot het sluitingsuur op de Grote Kaai kan op de fijne plaatjes van Dirk Stoops en Hindu Radio DJ's.

BEN PEARCE * HUXLEY * CHRIS BAIO* VILLA * NADIEM SHAH * RED D * PAT KRIMSON * ARCHES * STAVROZ * MC YOUTHSTAR * MC MOTA * MADFINGAZ * POLDOORE * SPACID * PETE HOWL * GUNMAN & JUDAH * STATION EARTH * DRUMSLAVE * STRUIS & STRUIZER * vi.be talent
Daarnaast werd ook de Red Bull Elektropedia Room verder uitgebouwd tot een volwaardig podium met langere openingstijden op weekdagen (02.30u, weekends tot 5u). Nieuwe absolute toppers hier zijn een Peep night op 8 augustus (met de fantastische Ben Pearce, Huxley, Red D, Spacid en Pete Howl), Chris Baio (die bewijst naast Vampire Weekend-bassist ook een begenadigd dj te zijn), en zowel gevestigde waarden als Villa, Nadiem Shah enPat Krimson, als nieuwe en te ontdekken jonge honden (Poldoore, Gunman & Judah, Station Earth, Madfingaz, Stavroz, Arches, etc). 
Er zijn ook 4 dj-spots te winnen via http://beta.vi.be/lokersefeesten.

Onderaan dit bericht vind je de line-up tot nu toe
Dagtickets zijn onmiddellijk te koop via www.lokersefeesten.be
 

Nero (8 aug)

Met het Engelse duo Nero halen we de absolute bovenlaag van de hedendaagse dance in huis. Sinds die allereerste 12-inch uit 2005 ('Ragga Puffin', hardcore drum'n bass!) slagen Daniel Stephens en Joe Ray (en vanaf 2008 ook zangeres Alana Watson) erin van de ene klapper na de volgende hit uit te brengen, waarbij vooral de arme tegels van de lokale dansvloer het moeten ontgelden. De sound van Nero is danig geëvolueerd maar die beats, die kennen hoegenaamd nooit genade met hun op feesten belust publiek. En wie populaire singles als 'Crush on you' en instant classic 'Promises' een beetje kent weet dat die van Nero nog liever doodvallen dan zuinig om te springen met galsteen verpulverende bassen en metersdikke synthlagen. Bombast tegen 300 kilometer per uur of met een intensiteit die je tegenwoordig enkel nog in de dubstep waarneemt. Nieuwe single 'Satisfy' deelt dan weer sensuele knipogen uit naar fans van jaren 80 electronic body music en new wave. Als dat maar goed komt, met die galblaas van ons, op vrijdag 8 augustus.


Millencolin (7 aug)

Dat de Zweden geen lessen hoeven te krijgen wanneer het op punkrock spelen aankomt wisten we al sinds de Clashpunk van Ebba Gr�n of de onvoorbereide luisteraars tot waanzin drijvende furie van Mob 47 en Anti Cimex. Wanneer de Amerikanen in de jaren 90 uitpakken met een vloedgolf van succesvolle SoCal skatepunkbands sturen de Vikingen als tegenzet dan ook het uit �rebro afkomstige Millencolin naar de frontlinie, om ons Europeanen er nog eens op te wijzen dat Zweden wel wat meer te bieden heeft dan massa's accenten op hun woorden, elanden en de mooiste blondines op aarde. Succesplaten als 'Life on a plate' (1996) en 'For monkeys' (1997) zijn de uithangborden, hun vele toernees - we denken niet dat die van Millencolin hun jaarlijkse Walpurgisnacht al te vaak thuis hebben kunnen vieren - zorgen voor een constante aanvoer van nieuwe jeugdige fans. Sinds het magistrale en iets veelzijdiger 'Machine 15' uit 2008 is het op platenvlak wel wat stiller rond Millencolin maar wanneer het viertal op een podium springt hangen de gitaren onder de bollocks, worden de draaiknoppen van de versterkers helemaal naar rechts - richting Sinaai volgens onze stagemanager Jo - gedraaid en slamdancen hun eeuwige fans alsof de zorgen over de herexamens even helemaal niet meer van tel zijn. Wij beloven u, jonge punkfans: vijftig minuten fun en hits - 'de Fun, de Hits', we zouden een patent moeten nemen op die slogan vooraleer een radiozender er mee wegloopt.


Emiliana Torrini (9 aug)

Al wie een beetje voeling had met de indiescene in het begin van deze eeuw wist dat de oneindig mooie Emiliana Torrini uit IJsland dat ene kleine duwtje nodig had om in de echte hitlijsten te geraken. Na platen met het fantastische GusGus en Thievery Corporation én na haar eerste soloalbums scoorde ze in 2009 plots een wereldhit met 'Jungle Drum', een song met hetzelfde etiket als de spelletjes van MB : voor iedereen van 8 tot 88 dus. Maar dat is alweer vijf jaar geleden, ondertussen heeft de zangeres ook 'Tookah' (2013) uitgebracht, een album waarop ze niet meer omkijkt naar de internationale aandacht die ze kreeg door dat plotse succes maar dat ze volledig inkleedt met electronica, drumcomputers, synthesizers en nog veel meer, om te komen tot de sprookjesachtige electro/indiepop op de plaat, die vooral live de oude fans - zij die gehurkt onder een koude douche kruipen als ze 'Jungle Drum' nog maar eens draaien op de radio - weer en masse naar de concertzalen moet lokken. 'Missie geslaagd' roept iedereen die 'Tookah' in huis heeft gehaald - we blijven indiefans en behouden ten alle prijze onze cool - bedeesd maar zelfverzekerd, vooral zij die haar in de Botanique hebben live gezien. Torrini staat op 9 augustus geprogrammeerd tussen Gabriel Rios en Arsenal - Het is niet dat we de woorden 'zwoel', 'memorabel', 'sensueel' en 'hartverwarmend' elke dag over onze lippen krijgen maar voor deze zaterdagavond maken we graag een uitzondering.


Oscar And The Wolf (6 aug)

Op een dag ging de dochter des huizes naar een festival dat Ketnetpop werd gedoopt, alwaar ze stond te dansen op de tonen van een schattig ventje dat Max Colombie bleek te heten, bekend van Junior Eurosong. Ondertussen zijn we een aantal jaren verder en kleine Max is opgegroeid tot Toekomstige Superster Max. Met zijn band Oscar And The Wolf maakt hij aanvankelijk treurige folkpop die goedkeurende blikken oplevert van steevast naar hun schoenen starende indiekids. En van corpulente ouwe rockers als wijzelf, want hitje 'Pastures' (2010) of EP 'Summer Skin' (2012) deden ons een hele zomer lang de immense schoonheid inzien van herfstige oktoberavonden en regenachtige dinsdagen. Maar Colombie evolueert en zoals de gigantisch mooie single 'Princes' al aantoont : zijn muziek mag tegenwoordig wat electronischer ingekleurd worden, het mag smaken naar sensualiteit (en af en toe naar een potje kinky sex) en - zeg het ons als we overdrijven - het lijkt ons dat de man een eigen - blanke, arty - versie creërt van r&b. Van Ketnetpop naar geile electropop of van herfstmuziek naar een soundtrack voor de zomer en toch serieus genomen worden, het lijkt ons dat dat enkel voor de allergrootsten is weggelegd.


Magnus (1 aug)

Magnus (CJ Bolland en Tom Barman) is de Komeet van Halley van de Belgische muziek. Slechts om de zoveel jaar zijn ze weer eventjes te zien en horen maar net als negen jaar geleden (herinner u de op algemeen gejuich onthaalde plaat 'The Body gave you everything') zal hun terugkeer in 2014 - CD 'Where neon goes to die' heeft eindelijk waar we al lang op wachten : een releasedatum om aan te stippen in onze agenda! - zorgen voor een ingenieuze mix van beats en pop, van groove en songs én uiteraard van dansen en nog veel meer dansen. Over dat laatste, wij hebben onze zuster ooit betrapt terwijl ze stond te hoelahoepen op de tonen van 'Summer's here'! Overigens, we zijn heus niet alleen met de constatatie dat wie hun vorige CD meermaals heeft opgezet als geen ander weet dat naar Magnus luisteren gelijkwaardig is aan sex via een koptelefoon, zo geil is hun muziek ja. U hoeft ons heus niet te bekijken als freaks of liefhebbers van kinky sex; doe de test zelf, uw lief zal Magnus dankbaar zijn. Gasten deze keer zijn onder meer Tom Smith en onze favoriete duivelsbestrijder, David Eugene Edwards en net als u benieuwt het ons zeer hoe deze unieke stemmen gaan matchen met de beats, white funk en vreemde synthesizerklanken van het Antwerpse duo. Voor de rest nog een kleine dienstmededeling : Magnus treedt deze zomer voor het eerst met een echte liveband aan. Grijp die kans en kom naar de Grote Kaai op 1 augustus, wie weet hoe lang het weer duurt vooraleer we deze Komeet van Antwerpen nog eens te zien gaan krijgen.


Mix Master Mike (8 aug)

Turntablists en hiphop DJ's hebben één ding gemeen met boksers : ze gebruiken onderlinge battles om uit te maken wie de beste is en de absolute Muhammad Ali onder de Amerikaanse DJ's is zonder twijfel Mix Master Mike, uit San Francisco. Zijn naam wordt onder hiphopfans enkel met het allergrootste respect en met de ene hand op het hart uitgesproken, niet onlogisch aangezien hij onlangs nog een extra voorraadje kasten bij Ikea is moeten halen om al zijn trofee�n te kunnen uitstallen. Mix Master Mike live on stage biedt een overvloed aan acrobatische scratchkunsten, knappe videobeelden, grappige samples, heftige beats, afin om kort te zijn : meer uitstekende ideeën dan noten op een dubbelelpee van King Crimson. In onze contreien is de man vooral bekend als vaste DJ van The Beastie Boys (herinner u de openingszin van 'Three MC's and one DJ' : 'cause nobody can do it like Mix Master Mike...') maar zijn eigen benen zijn stevig genoeg om ook zonder het legendarische trio de petjes van onze bleke koppen te blazen met zijn adembenemende shows.


KRS-One (8 aug)

Stel een top 20 samen van de allergrootste hip hop classics en 'Sound of da police' (u weet wel, 'woop woop, that's the sound of the beast'!) van KRS-One, uit zijn uit 1993 daterende soloplaat "Return of the boom bap', staat altijd in de top 5, altijd! KRS One is één van die hip hop legendes die de meeste nog levende rappers blijft overklassen en hij doet dat al sinds het memorabele 'Criminal minded' uit 1987, de eerste LP van Boogie Down Productions (met DJ Scott La Rock). Zijn status die hij daarna plaat per plaat heeft opgebouwd dankzij intelligente en scherpzinnige teksten en in-your-face-hiphop is ondertussen standbeeldwaardig. Wat Jan Ceulemans is voor Club Brugge, wat Johan Cruyff is voor Oranje of wat Wlodek Lubanski is voor Sporting Lokeren, zoiets. Conclusie? Wie zichzelf een fan van hiphop noemt en een avondje KRS-One aan zich laat voorbijgaan zal er zich bij moeten neerleggen dat wij hem nooit meer serieus nemen. Maar we zijn er nogal gerust in, wie het verzamelde oeuvre van Boogie Down Productions of platen als 'I got next' (1997), 'Maximum strength' (2008) of 'The BDP Album' (2012) in de kast heeft staan zegt al zijn verplichtingen af en rept zich op vrijdag 8 augustus naar de Grote Kaai. Een Levende Hip Hop Legende komt naar Lokeren en, Woop!Woop!, daar wilt u ongetwijfeld bij zijn.


Gabriel Rios (9 aug)

Wij herinneren ons perfect de vorige shows van Gabriel Rios op de Lokerse Feesten, die keren waren we namelijk telkens onze echtgenote voor een uur of twee kwijt, een uur omdat ze ergens vooraan stond mee te zingen op de tonen van 'What's this?', 'Broad daylight' of 'Angelhead' en een uur omdat ze niet in het openbaar wenste naar adem te happen. Anno 2014 is Rios hotter dan ooit : de man had het briljante idee om elke maand doodleuk een single uit te brengen - The Wedding Present deed het hem ooit voor - en tot hiertoe wordt ons muziekhart maand na maand getroffen -of eerder gestreeld - door 's mans ingetogen pracht ('Song No.7' of 'Gold' bezorgen zelfs de meest fanatieke skinhead weke knieën en een trillende onderlip). De echtgenotes van de mannelijke Lokerse Feesten-medewerkers zijn al een maand fanatiek aan het zumba'en om er zo goed mogelijk uit te zien, tegen zaterdag 9 augustus. Wijzelf - macho dat we zijn - zijn voor de spiegel aan het oefenen hoe we zo discreet mogelijk die vochtige ooghoek droog zullen krijgen waar we ongetwijfeld last van gaan hebben tijdens pakweg 'Madstone' of 'City Song'.


Admiral Freebee(5 aug)

We herinneren het ons alsof het, euh, geen 14 jaar geleden is : de finale van de Rock Rally, editie 2000. Populaire orkesten als Zornik, winnaars Mintzkov Luna en Venus In Flames wisten de zaal te charmeren maar niemand kreeg toen zoveel handen op elkaar en zoveel voeten van de grond als het Antwerpse Admiral Freebee, waarvan we sindsdien weten dat het in feite de artiestennaam is van Tom Van Laere. Van Laere lijkt wel gecreërd in een Antwerps poplaboratorium met gelijke delen Dylan, Neil Young, Jack Kerouac, Townes Van Zandt, Tom Waits, een goeie hardrockgitarist naar keuze en alternatievelingen als J.Mascis of Josh Homme. Het resultaat is een in Vlaanderen zelden waargenomen oertalent dat van wereldsingles schrijven zijn beroep heeft gemaakt maar van mooie en tijdloze muziek opnemen zijn passie. Richting drum'n bass, Skrillex-toestanden of nu-metal zien we Van Laere Admiral Freebee nooit duwen, maar als de man zijn huidig parcours blijft volgen en het niveau dat hij aanhoudt sinds 'Rags'n run' of 'Always on the run' blijft halen hebben wij lak aan evolutie. En u duidelijk ook want België - zowel het landsgedeelte dat en masse naar 'De Ideale Wereld' kijkt als dat waar de twee panda's nu leven - drukt Admiral Freebee liefdevol aan de borst en dat is met nieuwe CD 'The Great Scam' niet anders. Gedurende een dik uur slaagt Van Laere er alweer in van u alle stadia van een perfecte rockshow te laten doorlopen : u ontroeren, uw oorsmeer doen verdampen met luide rock'n roll, U zin doen krijgen om een onbekende schoonheid te kussen, U extra bier doen bestellen, uw keel naar de vanen helpen via 'Oh Darkness' en u na het slotakkoord doen beseffen dat de beste Europese rockmuziek aan de boorden van de Schelde wordt gemaakt. Admiral Freebee, met de initialen van Altijd Fantastisch.


The Opposites (1 aug)

Met fantastische acts als Kubus, DuvelDuvel, het legendarische Opgezwolle, Extince en natuurlijk De Jeugd Van Tegenwoordig is kwaliteitslabel Top Notch een huis van vertrouwen voor al wie enige voeling heeft met Nederlandstalige hiphop. Hét paradepaardje is sinds 2007 echter The Opposites, een duo dat sinds CD 'Begin twintig' (2007) en hitsingle 'Broodje bakpao' (2008) z'n fanbase heeft zien verzesduizendvoudigen en dat sindsdien zoveel podia in vuur en vlam heeft gezet dat ook wij van de Lokerse Feesten toestemming hebben moeten vragen aan de lokale brandweercommandant alvorens ze te boeken. CD 'Slapeloze nachten' uit 2013 wordt door iedereen beschouwd als hun 'Sticky Fingers' of 'Blonde on blonde', of voor de min vijftigjarigen: als hun creatief hoogtepunt dus. En luister voor de gein eens naar single 'Thunder', een toptune zo bombastisch dat de gemiddelde song van Muse wel een hartverscheurende ballade van Guido Belcanto lijkt. Guido Belcanto, die overigens ook getekend is door Top Notch. De Grote Kaai kleurt dus oranje op 1 augustus en om die reden passen wij alvast een beetje ons taalgebruik aan : de hele handel start om zeuven uur, kaartjes kosten 30 piek en de eerste die om een vleeskroket uit een muur komt zeuren kan wat ons betreft opsodemieteren.


De Jeugd Van Tegenwoordig (1 aug)

Even de carrière van De Jeugd Van Tegenwoordig voor u samenvatten? Amsterdam-Noord, 2005 ... Vieze Fur ... Heineken ... contract Top Notch ... 'Watskeburt?!' ... Pukkelpop ... eindelijk Belgisch bier ... Willie Wartaal ... CD 'Parels voor de zwijnen' ... 'De stofzuiger' ... Meer Belgisch bier ... Faberyayo ... 'Poes in de Playboy' ... 'Hollereer' ... véél Belgisch bier ... CD 'De Machine' ... 'Konijntje', AKA The Junkies ... Lokerse Feesten 2009 ... Nog veel méér sensationele liveshows ... 'Deze donkere jongen komt zo hard' ... Bas Bron/De Neger des Heils ... Rock Werchter ... veel te veel Belgisch bier ...CD 'De lachende derde' ... single 'Get Spanish' ... CD 'Ja, natùùrlijk!'. Dat laatste gebeurde in 2013. We zijn nu een jaar verder en wat staat op de planning? Een show op de Lokerse Feesten, namelijk op 1 augustus. Zouden die van De Jeugd Van Tegenwoordig al weten dat we nu een eigen bier op de markt hebben, namelijk Kaaiman? En is het niet aan ons, gastvrije Oost-Vlamingen, om hen een mand of 4 cadeau te doen, pakweg een uur voor de show? Dat wordt een uur lang lachen inderdaad, die vrijdag tussen 19 en 20u, maar vooral feesten, héél zwaar feesten.


The Subs (8 aug)

Back by dope demand : The Subs komen naar de Lokerse Feesten! Het feest gaat door op vrijdag 8 augustus en wie het trio in het verleden ooit live heeft gezien zal u graag waarschuwen : verwacht u aan een zalige potpourri van herrie, nierverbrijzelende beats, muzikaal oorlogsgekletter en tot opwindende kunst verheven fabriekslawaai waarop het goed en wild dansen is. Maar, het dient gezegd, met nieuwe CD 'Hologram' omarmen die van The Subs onverwachts pop en soul - niet dat u plots naar Stevie Wonder luistert, maar toch - en omdat ze eindelijk een kruiwagen vol nuance hebben durven laten aanrukken klinkt hun muziek beter en gebruiksvriendelijker dan ooit. Trakteer uzelf eens op wat opwinding en koop via itunes 'Trapped' of het grappige 'Live in a dream'. En als u dan toch bezig bent met uzelf te verwennen, er zijn nog tickets voor hun show in Lokeren op, zoals gezegd, 8 augustus. Oordopjes meebrengen is een aanrader, stevige dansschoenen en een goeie conditie een must.


The Bony King Of Nowhere (5 aug)

Wij kennen voorbeelden genoeg van mensen die niet kunnen omgaan met een erfenis en die zich vervolgens in miserie storten. Dat laatste geldt alvast niet voor Gentenaar Bram Vanparys, die met het nalatenschap van muzikale goden als Bob Dylan, Nick Drake en Tim Buckley zichzelf en het Vlaamse muzieklandschap alleen maar blijft verrijken. Vanparys doet dat met artiestennaam The Bony King Of Nowhere en wist tot nu toe drie hartverwarmende platen bijeen te schrijven ('Alas my Love' in 2009, 'Eleonore' in 2011 en 'The Bony King of Nowhere' in 2012), ideale soundtracks voor wie eens behoefte heeft aan rust, onthaasting of muziek die de schoonheid van droefnis perfect weet weer te geven. Omdat Vanparys ons geen type lijkt dat in de zomer op kodiakberen gaat jagen in Alaska hebben we hem meteen uitgenodigd op de Grote Kaai. Het Oost-Vlaamse wonderkind brengt naast zijn akoestische gitaar en breekbare stem ook een karrevracht prachtliedjes mee, zorgt u in ruil dan voor luisterbereidheid en enthousiasme? O ja, en leg een warme trui over uw schouders want die koude rillingen die via uw ruggegraat een klein uur lang gaan jojo'en van kop tot teen hebben die keer na zijn concert op Pukkelpop ook bij ons voor een hardnekkige zomerverkoudheid gezorgd.


Twin Atlantic (7 aug)

Wij gitaarfreaks hebben de misschien wel een beetje ongepaste neiging om bands uit het door een kolossale coolness bevruchte Glasgow altijd weer dat tikkeltje leuker te vinden dan groepen uit pakweg Kuttekoven, Spermalie of Rukkelingen Aan De Jeker. Zo ook met Twin Atlantic, een viertal dat het niet erg vindt wanneer één van de leden aan het repetitiehok plots opdaagt met een verse pornosnor en dat hun luide rock'n roll zodanig volpropt met hemelse popmelodie�n dat de leden na een tijdje oorpijn krijgen door het massaal aan de borst drukken van enthousiaste Schotse en Engelse meisjes. Of dames uit Kuttekoven, Spermalie of Rukkelingen Aan De Jeker want Twin Atlantic heeft ook in ons land (Trix, Groezrock, Pukkelpop, ...) al wat adelbrieven voorgelegd en we zijn er gerust in dat ze ook Lokeren zullen inpakken wanneer ze op 7 augustus de Grote Kaai laten kennismaken met gloednieuwe plaat 'Great divide'. Het album kennen we vooralsnog niet maar single 'Heart and Soul' dingt voor ons part mee naar de titel van 45'er van het jaar. Tel daarbij nog iets oudere maar al even gespierde songs als 'Free' of 'Make a Beast of myself' en u zit in Lokeren weer gebeiteld voor drie kwartier passiecore die ook fans van hoofdact Blink-182 zullen doen meebrullen alsof Januzaj scoort in de finale tegen Brazilië.


New Model Army (7 aug)

Het is niet dat we ons nog veel van onze schoolperiode herinneren maar de term New Model Army hebben we ooit moeten van buiten leren voor een examen over Engelse geschiedenis. Waar we echter wél met warme gevoelens aan terugdenken zijn de concerten die we in de loop der jaren hebben meegemaakt van de uit Bradford afkomstige gelijknamige band. Opgericht in de donkerste dagen van het thatcherisme vermengen ze zwaarmoedige teksten - geschreven met een bloedend hart en een opgeheven vuist - met pottenbrekende postpunk, grootse refreinen die zelfs en masse door een vol voetbalstadion kunnen meegebruld worden en hele scheuten folk én hardrock. New Model Army is dan ook één van die acts uit dat even verguisde als muzikaal legendarische decennium die meer superlatieven en lovende recensies dan royalties heeft mogen ontvangen. Omdat we de waarheid ook niet altijd in pacht schijnen te hebben moet u anders zelf eens luisteren naar sensationele LP's als 'No rest for the wicked' (1985), 'The ghost of cain' (1986) of 'Thunder and consolation' (1989), liefst na elkaar zelfs, al wie minder dan twintig wereldsongs telt doen we de hele discografie van Celine Dion cadeau. En nu? Het heilige vuur brandt nog steeds als in de oorlogsdagen van - check uw geschiedenisboeken! - Generaal Fairfax en Oliver Cromwell want de laatste jaren maakt New Model Army weer platen, 'Between dog and wolf' dateert bijvoorbeeld uit 2013. Om al hun classics te spelen moeten we voor New Model Army een uurtje of drie reserveren en dat is helaas niet mogelijk, maar in die 40 minuten die ze krijgen zal het mini-leger van zanger Justin Sullivan de jonge fans van Blink 182 bewijzen dat de spuwende rock'n roll die men doorgaans als 'punk' omschrijft 30 jaar geleden ook al gemaakt werd.


Mumbai Science (9 aug)

Het enige wat de opgang van Mumbai Science enigszins heeft kunnen afstoppen was de vreselijke storm tijdens Pukkelpop 2011, toen het Vlaamse duo hun set abrupt moest stopzetten. Maar behalve die dreun lijkt het Jonas Kiesekoms en Maarten Elen alleen maar voor de wind te gaan want sinds ze voor het label van Dr.Lektroluv tekenden in 2010 is de ene na de andere EP gevolgd, met als absoluut hoogtepunt single 'Déjà vu' in 2014. En insiders zullen het u nu al bevestigen : met de in aantocht zijnde gelijknamige CD zal Mumbai Science definitief uit de verfrissende schaduw van Crookers, Erol Alkan, Miss Kittin & The Hacker, Soulwax (Nite Versions) en andere grote voorbeelden treden, dit wordt immers dé Belgische electroplaat van het jaar! Omdat vroeg naar huis gaan niks voor u is biedt Mumbai Science u een DJ-set aan na het concert van Pet Shop Boys zodat die twee en hun crew vrolijk swingend de toerbus opstappen en u nog een uur extra kunt feesten.


Gangthelabel (8 aug)

De dagen dat hiphop in Vlaanderen gelijk stond met ABN en 't Hof van Commerce liggen gelukkig al een tijdje achter ons want zeker voor een buitenstaander lijkt het wel of er elke week een nieuwe belofte (vooruit dan, een potje namedroppen : Doc, Abdou, Team Panini, Seba, Porto & Ilir, Ice P, ...) op staat om de concurrentie met de Amerikaanse broeders en zusters aan te gaan. Zo ook het uit negenduust Gent afkomstige Gangthelabel, een piepjong groepje vrienden dat op de sociale media genoeg volgers heeft om het hele Citadelpark te vullen. En dat laatste is helemaal terecht want luister bijvoorbeeld eens naar hun nieuwste track 'Slick Clique' (www.gangthelabel.com), dat is inderdaad het geluid van internationale klasse dat u daar hoort. Gangthelabel mag op vrijdag 8 augustus onze nu al memorabele hiphopavond openen en wees maar zeker dat u daar niet alleen uw local scene zal staan supporten.


Lonely The Brave (5 aug)

Het uit Cambridge afkomstige Lonely The Brave is het soort band dat punten scoort bij zowel liefhebbers van Amerikaanse big rock (nakomelingen van de grunge en nu-metal) als bij fans van gitaargroepen als Black Rebel Motorcycle Club tot zelfs Kasabian. Omdat hun eerste full cd pas uitkomt in juni is Lonely The Brave hier vooralsnog een naam die enkel bij een beperkte incrowd een bel of 6 doet rinkelen, maar de Engelse pers is sinds het verschijnen van EP 'Backroads' in 2013 (luister naar de fantastische titelsong!) met superlatieven aan het schieten zoals Sly Stallone met kogels in de epische laatste battle scene in 'Rambo 2'. Wat er ook van is : de gouden combinatie David Jakes (zanger met een stem als de motor van een Boeing 777, maar dan een versie die niét in de Indische Ocean is verdwenen) en de bijzonder indrukwekkende en metersdikke wall of sound die het vijftal creërt garanderen ook u - ja, fans van Neil Young - een RAWKervaring die het schuim op uw bier doet borrelen. Vroeg komen, oordopjes in en u eens goed laten overdonderen, betere raad hebben wij, behoeders van de luide smaak, vandaag niet te geven.


DJ Dirk Stoops (2 aug)

Hij is de man die een vol stadion van OH Leuven had kunnen doen swingen, amper vijf minuten na het fluitsignaal dat de ploeg definitief naar tweede klasse veroordeelde, hij is de man die op Graspop een tent vol Carcass- en Morbid Angel-fans zou kunnen doen dansen op de tonen van Britney's 'Oops I did it again', de man ook die met ABBA's 'Dancing queen' de hele Noord-Koreaanse bevolking vrolijk in beweging zou kunnen krijgen via een show op de nationale TV waarna men - Tlalalie tlalala nog aan toe! - de grenzen opent om de Zuid-Koreanen airguitar spelend en knuffelend te ontvangen terwijl hij 'Whole lotta Rosie' draait, hij - of moeten we onderhand niet spreken van Hij, dames en heren? - is de ster die onze koning zou moeten uitnodigen op het paleis op 21 juli zodat hij Paola én Fabiola hand in hand zou kunnen verleiden tot een mambo terwijl hij iets van Miami Sound Machine draait - Hij is DJ Dirk Stoops, het DJ-equivalent van een doos energiedrankjes, en hij komt draaien op 2 augustus, tot u er glimlachend bij neervalt. Kom naar de eerste rij met een t-shirt van Carcass of Morbid Angel en wij vragen hem vriendelijk of hij Britney nog eens draait.


Hindu Radio DJs (4 aug)

Vraag aan de Hindu Radio DJs of ze 'Traffic' van Tiësto willen draaien en u wordt getrakteerd op een kwartiertje uitlachen, waarna ze onze Grote Kaai nog eens doen ontploffen dankzij de hemelse gitaarklanken van pakweg 'Last nite' van The Strokes, 'Let's spend the night together' van The Stones of 'You really got me' van The Kinks. De beruchte Hindu Nights zijn dan ook ontstaan omdat enkele knappe koppen op een dag beseften dat a) niet iedereen een boodschap heeft aan de dance van David Guetta en dat b) tonnen en tonnen geniale indie-, soul- en 60's beatsingles wel degelijk gemaakt zijn om op te dansen en in koor mee te joelen, ook door jongeren wiens ouders nog niet eens geboren waren toen bijvoorbeeld The Ronettes of The Shangri-Las de hitlijsten domineerden. Gevolg? Een gigantisch succes, want tieners en twintigers dansen zich met de glimlach een heupkneuzing op toptunes van Arctic Monkeys, Supergrass, The Stone Roses, Jacques Dutronc, The Clash, The Beach Boys, The Beatles tot The Libertines. Zelf staan we met onze vrienden liever afwachtend aan de bar met ons hoofd te wiegen, wie van ons het eerst de intro raadt krijgt een pint cadeau. Vorig jaar is dat nog hilarisch geëindigd toen Geert D., dé introkenner van ons vriendenclubje maar helaas geen grootse drinker, na een uur Hindu Radio DJs plots luid het refrein van David Guetta's 'Titanium' stond te roepen, terwijl de DJ's 'Fuck forever' van Babyshambles aan het draaien waren. Hoe dan ook, het Hindufeest (verwar alstublieft niet met Kumbh Mela in India, dat is een Hindoefeest) gaat dit jaar door op maandag 4 augustus, na onder meer Miles Kane en Johnny Marr dus. Wijzelf staan aan Toog 4 maar we zijn er vrij gerust in dat - 250% jonger, mooier en hipper dan ons -- voor het podium zal staan om totaal en zonder gène uit de bol te gaan.




Dagtickets
- 5 augustus: uitverkocht. 
- Alle andere dagen: te koop via www.lokersefeesten.be
Of via alle filialen van Mediamarkt: Hasselt, Antwerpen, Oostakker (Gent), Roeselare, Oostende, Brussel Basilix, Brussel St-Pieters Leeuw, Jemappes en Gosselies. Check alle winkels op www.mediamarkt.be 

Combitickets
10-dagen combitickets (140 euro): via www.lokersefeesten.be (opgelet: bijna uitverkocht!)
9-dagen combitickets:
- via Dranken van Eetvelde (Bokslaarstraat 88 - Lokeren): 120 euro
- via www.lokersefeesten.be: 125 euro

Het programma tot nu toe (hoofdpodium)

Vrijdag 1 aug
Zaterdag 2 aug
Zondag 3 aug
19.00u: De Jeugd Van Tegenwoordig
20.15u: The Opposites
21.45u: Magnus
23.15u: Example
01.00u: Fatboy Slim
20.00u: Lady Linn
21.30u: Amy Macdonald
23.15u: Hooverphonic
01.00u: DJ Dirk Stoops
16.30u: Channel Zero
17.45u: Devin Townsend Project
19.00u: Dimmu Borgir
20.30u: Down
22.00u: Motörhead
00.00u: Within Temptation
Maandag 4 aug
Dinsdag 5 aug
Woensdag 6 aug
19.00u: The Sore Losers
20.15u: Johnny Marr
21.45u: Miles Kane
23.15u: Triggerfinger
01.00u: Hindu Radio DJs
(Uitverkocht)
18.30u: The Bony King Of Nowhere solo
19.10u: Lonely The Brave
20.15u: Admiral Freebee
22.00u: Neil Young & Crazy Horse
19.00u: Girls In Hawai
20.30u: Intergalactic Lovers
22.00u: Patti Smith and her band 23.45u: Novastar
01.15u: Oscar And The Wolf
Donderdag 7 aug
Vrijdag 8 aug
Zaterdag 9 aug
19.00u: wordt nog aangevuld
19.55u: New Model Army
21.10u: Twin Atlantic
22.05u: Millencolin
23.35u: Blink-182
01.20: Hazard (Playaz) & MC Biggie
19.00u: Gangthelabel
19.50u: KRS-One
20.15u: Mix Master Mike
22.00u: 50 Cent
23.45u: The Subs
01.00u: Nero DJ-set
19.00u: Gabriel Rios
20.25u: Emiliana Torrini
21.50u: Arsenal
23.45u: Pet Shop Boys
01.25u: Mumbai Science
Zondag 10 aug
De namiddagen
 
20.00u: Sean Paul
22.20u: Jessie J
00.00u: The Wailers
01.20u:TLP
Donderdag 7 aug: Fuif voor personen met een verstandelijke beperking
 
 

Red Bull Elektropedia Room

Vrijdag 1 aug
Zaterdag 2 aug
Zondag 3 aug
21.00u: vi.be talent 
22.00u: Stavroz 
23.00u: Nadiem Shah 
00.30u: Villa 
02.00u: Chris Baio
03.30u: Kele Okereke
21.00u: Carlton vs Gullfisk 
23.00u: Locked Groove 
00.30u: Jonas Rathsman
02.00u: Aeroplane 
03.30u: Bafana & Bromin 

21.00u: Struis & Struizer 
22.00 u: Linde Merckpoel + Johnny DC 
23.30u: Pat Krimson 
01.00u: Gunther D
Maandag 4 aug
Dinsdag 5 aug
Woensdag 6 aug
21.00u: vi.be talent 
22.00u: Arches
23.30u: Hermanos Inglesos 
01.00u: Raving George
21.00u: Doctrine 
22.00u: Houcemate 
23.30u: Eptic + MC Youthstar
01.00u: Murdock 
21.00u: vi.be talent 
22.00u: Brihang 
22.30u: dj Dysfunkshunal 
22.45u: kRaMeR 
23.30u: dj Dysfunkshunal 
00.15u: Safi & Spreej 
01.00u: dj Dysfunkshunal 
Donderdag 7 aug
Vrijdag 8 aug
Zaterdag 9 aug
21.00u: Drumslave 
21.45u: Gunman & Judah 
22.45u: Station Earth + MC Mota 
00.00u: Madfingaz 
01.30u: Dope DOD 
21.00u: Pete Howl 
22.30u: Spacid 
00.00u: Ben Pearce 
01.30u: Huxley 
03.00u: Red D
21.00u: vi.be talent
22.00u: Zohra 
23.30u: Yves Deruyter 
00.30u: CJ Bolland b2b Franky Jones 
02.00u: Jan Van Biesen b2b Michael Midnight 
03.30u: El Gringo
Zondag 10 aug

 
21.00u: Poldoore 
22.15u: Soul Shakers 
23.30u: TLP 
01.00u: SquarElectric

 


Een unieke sfeer-reportage over 10 dagen Lokerse Feesten 2013. 
Zoals je de Lokerse Feesten waarschijnlijk nog nooit zag, en misschien ook nooit zal zien. 
Maar daar heb je dan dit prachtige filmpje voor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten