We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

zaterdag 19 juli 2014

World : Steun Gaza: help medische zorgen te garanderen!‏

Banner G3W
www.g3w.be-info@g3w.be-volg ons op Facebook
STEUN GAZA
HELP MEDISCHE ZORGEN TE GARANDEREN!
Je hebt het vast al gehoord via de media. Israël drijft haar militaire en repressieve campagne tegen het Palestijnse volk op. Op enkele dagen tijd werden meer dan 200 Palestijnen gedood en vielen er duizenden gewonden in de Gazastrook.
De officiële aanleiding is de ontvoering en de moord op drie Israëlische tieners, maar de reactie van Israël is ergens anders op gericht. Israël wil deze situatie gebruiken om haar politieke en militaire doelstellingen te behalen. Deze collectieve bestraffing van het Palestijnse volk is een schending van het internationaal recht. De internationale gemeenschap mag niet langer zwijgen,we eisen een klare reactie van onze regering.

De Palestijnse bevolking is eens te meer slachtoffer. In deze situatie probeert onze partnerorganisatie, Union of Health Work Committees (UHWC), ten alle prijze het Al-Awda ziekenhuis, in het Noorden van de Gazastrook, draaiende te houden. UHWC is daarom op zoek naar steun voor medicijnen, medisch materiaal en brandstof, zodat ze kan blijven zorgen voor de nodige gezondheidsdiensten. UHWC heeft 1 ziekenhuis en 4 medische centra, waarmee ze meer dan 380.000 Palestijnen bereikt.
Dinsdag hadden we Jehan, een medewerkster van UHWC aan de lijn, we vroegen haar hoe het daar op dit moment aan toe gaat: “De elektriciteit is het grootste probleem, ze wordt elke 8 uur afgesloten. Het is moeilijk om in zulke omstandigheden te werken in een ziekenhuis. We hebben vooral brandstof en medicijnen nodig.” Ondertussen werd een huis dichtbij het ziekenhuis gebombardeerd. Dit veroorzaakte schade aan de waterleidingen, sanitaire voorzieningen en ramen van het ziekenhuis. Een deel van de medische apparatuur werd beschadigd.

UHWC heeft jouw hulp nodig om het Al-Awda ziekenhuis draaiende te houden.
Je kan een gift doen op rekeningnr. BE15 0010 4517 8030 met de vermelding "noodfonds". Je kan ook online een gift doen. Met een maandelijkse domiciliëring geef je een duurzaam karakter aan je steun. Giften vanaf 40 euro of meer per jaar geven recht op een fiscaal attest.
Daarnaast kan je ons ook helpen om deze oproep te verspreiden. Via Facebook, Twitter, door deze mail door te sturen of door zelf een actie te organiseren. Op onze website vind je het nodige materiaal. Heb je meer materiaal nodig of organiseer je een actie? Wij helpen je graag! Neem contact op met Delphine voor meer info: tel.: 02/209 23 65 of delphine@g3w.be.
Via onze website en Facebook-pagina informeren we je over de concrete acties die we steunen en blijf je op de hoogte van nieuws van onze partnerorganisatie in Gaza.
Alvast bedankt voor je steun!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten