We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

donderdag 30 oktober 2014

Belgium,Wereldaidsdag special, solidariteit-rode lintjes-acties-in de klas-getuigenis‏


Is wereldaidsdag nog nodig?

Op Wereldaidsdag, elk jaar op 1 december, staan we stil bij de gevolgen van aids en roepen op tot meer solidariteit. Maar wat zijn de mechanismen achter discriminatie? Wat bedoelen we met stigma? En wat betekent solidariteit?
Lees meer
 

Verdeel mee rode lintjes

 
Het rode lintje is hét symbool van solidariteit met mensen met hiv en aids. In aanloop naar Wereldaidsdag zien we het graag zoveel mogelijk verschijnen. Help jij mee om ze te verspreiden bij je collega's of in je club? Vraag ze nu samen met het verdeeldoosje gratis aan.
Lees meer

Draag het lintje

Je persoonlijk engagement kan je tonen door het rode lintje, het symbool voor solidariteit, te dragen en je profielfoto op facebook aan te kleden met het rode lintje. Bij verschillende organisaties en instellingen kan je ook een rood lintje oppikken.
Lees meer

En actie!

Aids en solidariteit staan in de schijnwerpers tijdens verschillende acties. Kom een kijkje nemen en doe mee. Of organiseer zelf je eigen actie met materiaal van Sensoa. Je kan je actie ook registreren in het kader van Music for Life.
Lees meer

Aids in de klas

Wereldaidsdag is een uitstekende aanleiding om met jongeren over hiv, solidariteit en veilig vrijen te praten. Er is een specifiek lespakket SOS SOA, een getuigenis kan aangevraagd worden en er zijn tal van werkvormen online. Check wat mogelijk is.
Lees meer

Breng een verhaal in de media

Ben je journalist en wil je iets brengen over hiv en leven met hiv? We bekijken graag wat we voor jou kunnen doen... Een getuigenis van een persoon met hiv, of met iemand die er van dichtbij mee werd geconfronteerd, cijfermateriaal, achtergronden... Een mailtje volstaat.
Lees meer

Kalender

Vormingen van Sensoa

Activiteiten Sensoa Positief

Activiteiten andere organisaties

Leermiddelenbank

Nieuwe materialen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten