We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

donderdag 9 juli 2015

World News Online Information Update Netherlands Amsterdam Gay Pride‏


Amsterdam Gay Pride


CAMERABOOT MET 360
GRADEN BEELD

Tijdens de 20e editie van de Amsterdam Gay Pride vaart ook de zogenoemde Pridestreamboot boot mee. Dit is een speciale boot met daarop een camera die 360 graden streamed. Door deze camera, die zowel beeld als geluid weergeeft, wordt de gehele Botenparade echt ervaren: van de muziek tot het publiek dat hen en de vrijheid toejuicht langs de grachten. Omdat er live 360 graden wordt gestreamd, kunnen gebruikers met hun device overal om zich heen kijken en zo ervaren hoe het is om mee te varen. Alsof ze er echt zelf bij zijn.

De Pridestream is te volgen via pridestream.org en is een initiatief van KPN, een aantal creatieve bureaus in samenwerking met Amsterdam Gay Pride. Met deze boot wil KPN mensen laten ervaren dat technologie het leven niet killer, maar juist warmer kan maken. Door nieuwe technologie te gebruiken om dingen mogelijk te maken die vroeger niet konden. KPN is een van de proud partners van de Amsterdam Gay Pride.
 

AGP TV

Vanaf maandag worden wekelijks twee filmpjes online gezet door AGP TV. Om alvast lekker in de stemming te komen. In de eerste uitzending van AGP TV gaan de makers op zoek naar de betekenis van de letters LHBT… Te zien op www.pride.amsterdam en binnenkort ook bij OUTtv

 
 

ROZE AMSTERDAMMERTJE 2015

Tijdens de allereerste editie van het Rainbow Awards Gala is het ‘Roze Amsterdammertje’ van de Amsterdam Gay Pride weer uitgereikt aan een persoon die zich buitengewoon inzet voor de organisatie van de Amsterdam Gay Pride in de meest brede zin van het woord. Jan-Willem de Bruin van COC Nederland kreeg dit jaar de prijs vanwege zijn jarenlange bevlogen inspanning. Het Roze Amsterdammertje wordt sinds 2014 uitgereikt en is bedoeld voor personen die achter de schermen een belangrijke rol spelen of hebben gespeeld. De Bruin werkt al sinds 2003 voor het COC en was daarvoor als vrijwilliger betrokken bij jongerenvereniging Expreszo. “Hij is typisch degene die alles regelt, maar bijna nooit zelf op het podium staat”, aldus directeur Lucien Spee van de Amsterdam Gay Pride. Het Roze Amsterdammertje werd uitgereikt tijdens de Rainbow Awards waar de stichting Amsterdam Gay Pride partner van geworden is. Spee: “Ik ben blij met de samenwerking tussen onze stichting en de organisatie van de Rainbow Awards. We streven hetzelfde doel na en de samenwerking versterkt de eenheid in de stad en dat is goed.”

GAY PRIDE ANTHEM 2015

De Amsterdam Gay Pride staat sinds afgelopen vrijdag online! Misschien heb je de zomerhit van 2015 al gehoord? Het nummer ‘This is us’ wordt gezongen door de finaliste van The Voice of Holland 2014, Emmaly Brown en is geschreven door muziekproducent Eric van Tijn. Het nummer is te beluisteren en te bekijken op www.pride.amsterdam en te downloaden in I-Tunes. De 20-jarige Emmaly Brown is blij en vereerd dat ze de Gay Pride Anthem mag zingen. Ze zal het Anthem-nummer onder meer op de eerste boot van de Botenparade zingen. “Echt zoooooo vet! Ik heb er ontzettend veel zin in!” aldus Emmaly. In de videoclip zijn ook fragmenten te vinden van Emmaly’s optreden in Riga, Letland van ruim een week geleden. Toen ging zij samen met de Amsterdam Gay Pride op stap naar Riga voor de officiële overdacht van Europride. Een verslag hiervan staat ook online: https://youtu.be/aoDdxbCfHs0. In de Gay Pride Anthem 2015, This is us, staat het zijn wie je wilt zijn en houden van wie je wilt houden’, centraal. Eric van Thijn: “De belangrijkste zin in het nummer is ‘I am what I am, but I don’t give a damn.’ Met deze uitspraak is meteen duidelijk waarvoor we staan. Een zin die 100% past bij de Amsterdam Gay Pride.”  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten