We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

zaterdag 21 mei 2016

‘Tous ensemble’, het mistgordijn dat de graaicultuur van de Rode Duivels maskeert

kompany_witsel_van_buyten_1.jpg
Het gaat om 40.000 euro per speler, hun deel in de winst die de Voetbalbond heeft opgestreken met advertenties waarin de Rode Duivels het centrale thema zijn.
Nog volgens de krant zou Vincent Kompany een brief naar zijn ploegmaats hebben gestuurd met daarin het actieplan om hun centen snel los te peuteren.
Kompany, die sinds 2008 voor Manchester City uitkomt, heeft de voorbije jaren een vermogen opgebouwd dat op 38 miljoen euro wordt geschat. De ex-Anderlechtspeler is bijvoorbeeld hoofdaandeelhouder is in het productiehuis Bonka Circus, dat in de aanloop van het WK in Brazilië het programma’Everyday Football’ maakte en daarvoor aan de Voetbalbond 250.000 euro factureerde.

De Rode Duivels en hun graaicultuur

Op zijn blog Acta Sanctorum haalt publicist Johan Sanctorum hard uit naar de ‘graaizucht’ die bij topvoetballers de norm lijkt te zijn:
“De compleet doorgeslagen weddes voor topspelers (Vincent Kompany verdient bij Manchester City zo’n 250.000 euro per week, premies niet meegerekend, en hij hoeft daarvoor zelfs geen bal aan te raken) hebben de graaihonger van de nationale balstampers zodanig aangewakkerd dat de tricolore hype genadeloos wordt uitgemolken. Vergeet de nationale trots, dit gaat om centen.[…]
Als de Rode Duivels op 10 juli de finale van het EK winnen, dan strijkt elk van hen een winstpremie van 704.000 euro op. Geen enkele nationale ploeg presteert dat, het is ruim dubbel zoveel als de Duitsers krijgen bij eindwinst. 
Heel dat kleffe gedoe van ‘tous ensemble’ en het quasi-herboren Belgisch patriottisme is al niet te pruimen, maar bovendien is het bedoeld als feel-good-mistgordijn dat de graaicultuur van een handvol sportlui maskeert, want in se hebben wij gewoon geen natie om fier op te zijn, en de Diables Rouges ® weten dat ook wel.”
Bron: Express.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten