We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

dinsdag 7 februari 2017

Brief aan Trump: hoe gaat het verder?

Beste vrienden,

Wat is dit prachtig! Overal ter wereld verenigen mensen zich razendsnel om op te staan tegen Trumpiaanse politiek -- meer dan 5 miljoen Avaazers ondertekenden onze open brief en over de hele wereld gaan mensen de straat op in protest tegen de politiek van haat:
Eén ding is duidelijk: onze beweging is klaar om de uitdagingen aan te gaan die de opkomst van Trump en van extreem-rechtse en fascistische politici in andere landen met zich meebrengen. Dit is wat we tot nu toe al gedaan hebben:
Onze brief aan Trump ging viraal en kreeg ontzettend veel media-aandacht. Bekijk het CNN interview over de brief, en lees hierhier en hier berichtgeving in Engelstalige media en hier en hier in Nederlandstalige.

We plakten onze open brief op een enorme muur voor het Witte Huis. Op een ijskoude avond schreven honderden mensen in Washington DC berichten van verzet en hoop op de muur.

Over de hele wereld deden Avaaz-leden mee aan de enorme vrouwenmarsen. In de VS kwamen Avaaz-leden supersnel in actie om op vliegvelden te demonstreren tegen Trumps inreisverbod, honderden gaven vrijwillig juridische bijstand aan geweigerde reizigers.

En: in slechts 5 (!!!) dagen klom onze open brief aan Trump van 3 miljoen naar 5 miljoen ondertekenaars -- mensen van over de hele wereld tekenden. Onze verzetsbeweging tegen de politiek van haat groeide met 400.000 mensen en berichten per dag.

En dit is nog maar het begin. Trump dreigt met het ongedaan maken van internationale akkoorden, met een nucleaire wapenwedloop en met oorlog. Dit is niet alleen relevant in de Verenigde Staten: Trumpiaanse politici zijn in opkomst in Europa en andere delen van de wereld.

In de komende weken gaat onze beweging:
  • onze open brief aan Trump afleveren door hem te publiceren in belangrijke kranten in de VS;
  • duizenden telefoontjes plegen en betogingen en vergaderingen bijwonen om Trumps benoemingen en agenda te blokkeren;
  • nauw samenwerken met partners en experts in Nederland, Frankrijk en Duitsland om tegen te gaan dat haatzaaiing en nepnieuws de verkiezingscampagnes in deze landen domineren;
  • samenwerken met gemeenschapsleiders en progressieve landen om het klimaatakkoord van Parijs en een schone toekomst voor onze planeet veilig te stellen;
  • nog heel veel meer doen...
Dit zijn nog paar van de grote acties die ons 44 miljoen leden tellende campagnenetwerk gaat voeren. De grootste uitdagingen van onze tijd dapper aangaan is niet alleen de kern van wat onze beweging doet, het is ook wat het meest nodig in deze moeilijke tijden. Samen kunnen we een ongekend sterke beweging bouwen en ongekend grote successen behalen.

Met liefde, hoop en vastberadenheid,

Emma, Ben, Luis, Mais, Luca, Allison, David en de rest van het Avaaz-team

PS. In minder dan 10 jaar hebben we samen 110 belangrijke overwinningen behaald. Hieronder staan samenvattingen van de 10 overwinningen waar we het meest trots op zijn. Op deze pagina lees je het hele verhaal. Laten we deze successen gebruiken als inspiratie voor de weg die voor ons ligt!
  1. Het klimaatakkoord van Parijs: de grootste mijlpaal tot nu toe in de strijd tegen klimaatverandering. Onze beweging was de motor achter de burgerbewegingen die het akkoord mede mogelijk maakten.
  2. Internetvrijheid voor iedereen: vijf jaar lang en verspreid over vier continenten voerden wij -- succesvol! -- actie tegen internetcensuur door overheden en de controle over het internet door grote bedrijven.
  3. Enorme beschermde oceaangebieden: over de hele wereld heeft onze beweging een belangrijke rol gespeeld in het creëren van de grootste beschermde oceeangebieden ooit.
  4. Monsanto op de vlucht! Onze beweging is, van Europa tot Zuid-Amerika, tegen Monsanto in actie gekomen. Samen met dappere gemeenschapsleiders sloten we fabrieken en weerden pesticiden.
  5. De strijd tegen de Murdoch-maffia: Avaaz speelde een cruciale rol in het blokkeren van de grootste deal uit Murdochs carrière; eentje die zijn imperium nog heel veel groter zou hebben gemaakt.
  6. Leven redden van Syrië tot Nepal: Avaazers doneerden tientallen miljoenen dollars/euros/yens om levens te redden en levens weer op te bouwen na grote humanitaire rampen.
  7. Een anticorruptie-revolutie in Brazilie: Miljoenen Braziliaanse Avaazers hebben een krachtige en inspirerende bijdrage geleverd aan de strijd tegen corruptie in hun land. Le Monde noemde het een “spectaculaire politieke en morele overwinning voor de burgermaatschappij”.
  8. De bijen redden van dodelijke pesticiden: Onze enorme campagne zorgde voor een Europees verbod op een van de meest giftige en veel gebruikte pesticiden. Wij gaan door met deze campagne om de pesticide ook buiten Europa verboden te krijgen.
  9. Ons hart openen voor vluchtelingen: Avaazers doneerden miljoenen voor reddingsacties op zee en voor bescherming tegen de winterse kou. We lobbyden onvermoeibaar bij overheden voor een humaan vluchtelingenbeleid en sommigen hielpen zelfs heel direct door vluchtelingen op te nemen in hun huis of gemeenschap!
  10. De longen van onze aarde beschermen:onze beweging behaalde belangrijke overwinningen en beschermde regenwoud van Brazilië tot Bolivia. Avaazers kochten zelfs een groot stuk regenwoud op Borneo om zo oerang oetangs te beschermen.



Avaaz is een internationaal campagnenetwerk van 44 miljoen mensen en streeft ernaar dat internationale besluitvorming wordt bepaald door inzichten en waarden van de wereldbevolking. ("Avaaz" betekent "stem" of "lied" in veel talen.) Avaaz heeft leden in alle landen van de wereld; ons team is verspreid over 18 landen in 6 werelddelen en werkt in 17 talen. Lees meer over de grootste campagnes van Avaaz hier, of volg ons op Facebook of Twitter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten