We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

vrijdag 17 februari 2017

De grootste petitie OOIT voor bijen


Pesticiden zorgen wereldwijd voor bijensterfte, met alle risico’s voor onze voedselvoorziening van dien. Canada overweegt a een cruciaal verbod op een van de meest schadelijke pesticiden. Agrogiganten gooien hun gewicht in de strijd om het verbod van tafel te krijgen. Het is aan ons om ze tegen te houden en de bijen te beschermen! Teken in één klik: 
VOEG MIJN NAAM TOE
Beste vrienden,

Imidacloprid is een verschrikkelijke chemische stof die gebruikt wordt op veel van onze groenten en fruit. -- en het is een bedreiging voor organismen die aan de basis staan van het leven op aarde, zoals bijen en andere insecten.

Canada zou het kunnen verbieden. Ze hebben een openbare hoorzitting geopend om ze te helpen bij hun beslissing, maar de industrie lobbyt hard om hun product, dat miljarden waard is, te behouden. 

Wij kunnen ervoor zorgen dat Canada zijn rug recht houdt als we de overheid -- nog voor de sluiting van de inspraakperiode -- overspoelen met onze handtekeningen. Voeg hieronder, in één klik, jouw naam toe en bescherm de bijen!

Bescherm de bijen! Roep Canada op deze chemische stof te verbieden

Aan minister-president Justin Trudeau, wereldleiders en landbouwministers:

Wij roepen u op om het gebruik van neonicotinoïde pesticiden per direct te verbieden. De catastrofale afname van de bijenpopulatie zou onze volledige voedselketen in gevaar kunnen brengen. Als u adequaat handelt zou u de bijen van uitsterving kunnen redden.


Bescherm de bijen! Roep Canada op deze chemische stof te verbieden

Bijen en andere insecten als eendagsvliegen en muggen zijn wonderbaarlijke wezens die de bouwstenen vormen van het leven op aarde. Bijen bestuiven ongeveer twee derde van alle gewassen wereldwijd. Maar volgens experts is er een verband tussen het gebruik van imidacloprid en de massale bijen- en insectensterfte -- een gevaar voor de natuur en ons voedselsysteem.
 
Monsanto aast op een fusie met Bayer en Dow chemical wil fuseren met Dupont. Deze reuzen worden steeds machtiger en gooien hun gewicht in de strijd om hun gif in de schappen te houden. Maar in Europa is deze bijenmoordenaar voorlopig verboden nadat ministers overspoeld werden met berichten van Avaazers. Canada is onze volgende stap. Als we deze markt ook kunnen blokkeren zou dit een domino-effect kunnen veroorzaken en zouden andere landen ook over de brug kunnen komen.

Canada’s openbare hoorzitting zou het lot van  dit gif kunnen bepalen -- als wij onze stem luid en duidelijk laten horen zou een verbod de hele wereld over kunnen gaan -- de hoorzitting sluit over een paar dagen, voeg snel jouw naam toe.

Bescherm de bijen! Roep Canada op deze chemische stof te verbieden
Milieuactiviste Rachel Carson, de vrouw achter de aanklacht die leidde tot een Amerikaans verbod op de schadelijke pesticide DDT, schreef eens: ““Zij die de schoonheid van onze aarde inzien hebben voor de rest van hun leven doorzettingsvermogen.” De wonderbaarlijke kracht en schoonheid van de natuur kan onze kracht en inspiratie zijn terwijl wij ons inzetten om de bijen te beschermen!

Met hoopvolle groet,

Nell, Ari, Oli, Camille, Ricken en de rest van het Avaaz-team

Meer informatie:

Bijensterfte, een recept voor honger (Greenpeace)
http://www.greenpeace.nl/Global/nederland/report/2013/landbouw/GP_bijenrapport.pdf

Bijen en vlinders sterven uit: de gevolgen (RTL Nieuws)
http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/bijen-en-vlinders-sterven-uit-de-gevolgen 

In het Engels:

Health Canada proposes ban of controversial neonicotinoid pesticide (CBC)
http://www.cbc.ca/news/canada/british-columbia/health-canada-imidacloprid-neonicotinoid-1.3864450 

Many species of bees, butterflies are heading towards extinction — and it’ll cause our food supply to suffer (National Post)
http://news.nationalpost.com/news/world/many-species-of-bees-butterflies-are-heading-towards-extinction-and-itll-cause-our-food-supply-to-suffer 

Canada Just Took a Big Step Toward Banning a Nasty Pesticide (Mother Jones)
http://www.motherjones.com/environment/2016/11/while-trump-mulls-gutting-epa-canada-about-ban-major-pesticide 

Health Canada proposes banning neonic (Western Producer)
http://www.producer.com/2016/11/health-canada-to-ban-neonic/ 

The Costly Lobbying War Over America's Dying Honeybees (The Atlantic)
http://www.theatlantic.com/politics/archive/2014/07/the-costly-lobbying-war-over-americas-dying-honeybees/443664/ 




Avaaz is een internationaal campagnenetwerk van 44 miljoen mensen en streeft ernaar dat internationale besluitvorming wordt bepaald door inzichten en waarden van de wereldbevolking. ("Avaaz" betekent "stem" of "lied" in veel talen.) Avaaz heeft leden in alle landen van de wereld; ons team is verspreid over 18 landen in 6 werelddelen en werkt in 17 talen. Lees meer over de grootste campagnes van Avaaz hier, of volg ons op Facebook of Twitter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten