We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

zondag 23 juli 2017

Avaaz-medewerker gearresteerd!

Avaaz-medewerker Özlem wordt in Turkije vastgehouden zonder officiële aanklacht -- samen kunnen we haar vrij krijgen!

Özlem, een Avaaz-medewerker, is gevangen genomen in Turkije! Ze is een van de vele slachtoffers van de zuivering van de publieke sector, maar voor ons is ze zoveel meer. Als we Özlem beroemd maken, met een enorme petitie en media-campagne wordt ze het hoofdpijndossier dat een overheid in politieke crisis er echt niet bij kan hebben. Voeg jouw naam toe aan de petitie: 
VRIJHEID VOOR ÖZLEM!
Beste vrienden,

Avaaz-medewerker Özlem is gearresteerd in Turkije. Maar samen kunnen we haar vrij krijgen!

Özlem is zonder proces vastgezet nadat ze een bijeenkomst van mensenrechtenactivisten bijwoonde.

Voor de Turkse overheid is ze een van de vele slachtoffers van de zuivering van de publieke sector. Ze weten waarschijnlijk niet eens wie ze is.

Maar als wij er samen voor zorgen dat deze petitie overal ter wereld ondertekend wordt en als wij de media gebruiken om Özlem beroemd te maken, dan kan dit het hoofdpijndossier worden dat een overheid in politieke crisis er echt niet bij kan hebben.

Onze petitie wordt volgende week afgeleverd bij de EU-vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken -- vlak voor een belangrijke vergadering met Turkije. Voeg dus snel jouw naam toe en vecht mee voor Özlems vrijlating:

Klik hier en vecht mee voor Özlems vrijlating

In Turkije worden duizenden mensen gearresteerd en ontslagen, enkel en alleen omdat ze het regime van president Erdogan niet steunen. Özlem is verstrikt geraakt in dit net, met negen andere Turkse mensenrechtenactivisten, maar voor de overheid heeft ze geen prioriteit. Het laatste wat Erdogan nodig heeft is een diplomatieke rel rondom een vrouw waar hij waarschijnlijk nog nooit van gehoord heeft.

Maar voor ons is Özlem ontzettend belangrijk. Ze werkt voor ons omdat ze de normen en waarden van de Avaaz-gemeenschap deelt, en zet zich al jaren in voor een wereld waarin niemand bang hoeft te zijn gearresteerd te worden vanwege inzet voor vrede, veiligheid, gerechtigheid en mensenrechten. Ze heeft honderden Avaaz-campagnes tot leven gebracht voor Turkse Avaazers.

Nu wordt ze vastgehouden onder dreiging van een belachelijke aanklacht: gewapend terrorisme. De enige wapens waar Özlem mee in aanraking is gekomen zijn het traangas en de wapenstokken die TEGEN HAAR gebruikt werden terwijl ze opstond voor mensenrechten.

Nu wordt het tijd dat wij opstaan voor haar, en voor de andere arrestanten. Als een miljoen van ons de petitie hebben ondertekend leveren wij deze rechtstreeks af bij de EU-vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken -- vlak voor de belangrijke vergadering van volgende week. Vecht mee voor Özlems vrijlating:

Klik hier en vecht mee voor Özlems vrijlating
Onze gemeenschap heeft zich keer op keer ingezet voor de vrijheid van mensenrechtenactivisten. Van Saudi-Arabië tot Marokko en van Canada tot Indonesië. Dit raakt aan het hart van onze gemeenschap. Nu is een van onze eigen activisten in zwaar water geraakt -- en heeft ze onze steun nodig. Laten we meer dan ooit laten zien waar deze gemeenschap toe en staat is -- voor Özlem en haar vrienden.

Met hoopvolle groet,

Danny, Alex, Marigona, Luca, Emma en de rest van het Avaaz-team

Meer informatie:
Turkse autoriteiten arresteren mensenrechtenactivisten tijdens workshop (Global Voices)
https://nl.globalvoices.org/2017/07/turkse-autoriteiten-arresteren-mensenrechtenactivisten-tijdens-workshop/

Hivos: Arrestaties Turkije zijn een vorm van intimidatie (Trouw) https://www.trouw.nl/democratie/hivos-arrestaties-turkije-zijn-een-vorm-van-intimidatie~ae904bde/

In het Engels:

Turkey detains 10 at human rights meeting, U.S., EU concerned (Reuters)
https://www.reuters.com/article/us-turkey-security-detentions-idUSKBN19R0E6

Turkey crackdown: Rights groups outraged by latest arrests (BBC)
http://www.bbc.com/news/world-europe-40532742

Rights defenders ‘must not be silenced,’ says UN office, urging Turkey to release activists (UN)
http://www.un.org/apps/news/story.asp?NewsID=57134#.WWUqKNPyuqA




Avaaz is een internationaal campagnenetwerk van 44 miljoen mensen en streeft ernaar dat internationale besluitvorming wordt bepaald door inzichten en waarden van de wereldbevolking. ("Avaaz" betekent "stem" of "lied" in veel talen.) Avaaz heeft leden in alle landen van de wereld; ons team is verspreid over 18 landen in 6 werelddelen en werkt in 17 talen. Lees meer over de grootste campagnes van Avaaz hier, of volg ons op Facebook of Twitter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten