We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

vrijdag 22 september 2017

DEWINTER IN IRAK. NIET IEDEREEN OP DE FOTO

Eerder deze week verweet het Vlaams Belang het Antwerpse schepencollege te reislustig te zijn, en te weinig in Antwerpen te zijn, maar wie is nu weer in het Midden-Oosten? Filip Dewinter, met aan zijn slippen de Antwerpenaren Anke Van dermeersch en Jan Penris, en Mechelaar Frank Creyelman.
Tot driemaal toe ging Filip Dewinter op bezoek in Syrië, waar hij tot tweemaal toe de Syrische president Bashar al-Assad ontmoette die verantwoordelijk is voor meer gedode burgers in eigen land dan Islamitische Staat. Bij zijn laatste reis naar Syrië nam Filip Dewinter onder andere VRT-journalist Jens Franssen mee (Rudi Vranckx kreeg geen inreisvisum van de Syrische autoriteiten) en Knack-journalist Walter Pauli. Deze keer heeft Filip Dewinter Sceptr-hoofdredacteur Jonas Naeyaert op sleeptouw genomen. Met deze voormalige KVHV-praeses heeft Filip Dewinter een trouwere bondgenoot dan met Jens Franssen en Walter Pauli. Maar weer loopt het mis.
Via Twitter verstuurde Filip Dewinter enkele foto’s van een persconferentie die hij in het Iraaks parlement hield samen met Iraaks parlementslid Dhiaa Al-Asaadi. Volgens Wikipedia de leider van de tweede grootste groep in het Iraaks parlement en begin deze eeuw asielzoeker in Jordanië. Op Twitter publiceerde Dewinter een foto van hemzelf en verder van links naar rechts: Frank Creyelman, Jan Penris, Anke Van dermeersch en Dhiaa Al-Asaadi (foto 1). Maar wat doen ze bij Sceptr? Ze publiceren een foto van het hele tafereel, waarmee ook twee vrouwen met hoofddoek in beeld komen samen met Dewinter & Co (foto 2).
Zou Dewinter Dhiaa Al-Asaadi terechtgewezen hebben dat die vrouwen met het dragen van een hoofddoek onderdrukt worden, of zou Dewinter aanvaard hebben dat die vrouwen mogelijk uit eigen wil een hoofddoek dragen? Of zwijgt hij daarover tegenover zijn gastheer? Denkt hij hetzelfde over gehoofddoekte vrouwen in Irak en in ons land? En waarom laat Dewinter de gehoofddoekte vrouwen weg op zijn foto van de persconferentie met Dhiaa Al-Asaadi? Het Sceptr-artikel (zie: https://sceptr.net/…/filip-dewinter-vlaams-belang-legt-nu-…/) noch de Twitter-account van Jonas Naeyaert (zie: https://twitter.com/jonas_naeyaert) maken ons wijzer.

Bron: Anti-Fascistisch-Front /  Ed Steffens

foto van Ed Steffens.
foto van Ed Steffens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten