Google+ Followers

Facebook, Skype, Twitter & E-mail

Facebook: https://www.facebook.com/l.m.j.schrijversluc?ref=ts&fref=ts
Skype: luc-schrijvers
Email: lucschrijvers@hotmail.com
*For relaying information, comments on the blog, information, mail me at ease.
*All sources are not disclosed to third parties.

Search for an article in this Worldwide information blog

donderdag 23 november 2017

Inspiratie!KADOTIPS
Cecilia Bartoli Dolce DuelloCecilia Bartoli onthult de ware schoonheid van lang vergeten aria's uit de barok. Op haar nieuwe album Dolce Duello verbindt Bartoli de sensualiteit van haar stem met die van Sol Gabetta's cello.

> Lees meer
King's College Choir Compleet op ArgoZonder twijfel is King's College Choir, Cambridge het meest bekende jongenskoor uit het Verenigd Koninkrijk, en dat is niet voor niets. Jaarlijks kijken er miljoenen mensen met kerstmis naar de uitzending van hun Christmas Carols. In deze 29CDbox vind je die zeker terug, samen met heel veel ander prachtig koorrepertoire.

Kijk
Krystian Zimerman Schubert SonatesDertig jaar langs reisde Krystian Zimerman langs de concertzalen met de laatste twee Pianosonates van Schubert. Maar hij durfde ze nooit op te nemen. Tot nu. 'Met mijn zestigste verjaardag in aantocht vreesde ik dat het er anders nooit meer van zou komen.'
***** Deze Pool is absoluut soeverein in zijn interpretatie, die hij kraakhelder afvuurt op de luisteraar - Trouw

> Lees meer
Er was eens… Muzikale sprookjesEen 10CDbox met tien tijdloze muzikale verhalen met de bijbehorende muziek, verteld door onder meer Carice van Houten, Jenny Arean, Tygo Gernandt, Pierre Bokma, Kitty Courbois, Gijs Scholten van Aschat, Karin Bloemen, Paul de Leeuw en Ivo de Wijs.

> Kijk
Daniil Trifonov Chopin Evocations'Mijn kleine lijk', zo werd Chopin genoemd door zijn levensgezellin George Sand. Velen zien in de componist een man die leed aan tuberculose en het leven. Zijn muziek is bij pianist Daniil Trifonov in goede handen, hij schetst Chopin in al zijn mannelijke kracht.
**** Trifonov speelt zoals altijd extreem intens - Trouw

> Lees meer
Herbert von Karajan Compleet op DGBijna dertig jaar na zijn dood blijft Herbert von Karajan nog altijd de meest iconische dirigent van de twintigste eeuw. Deze box met 356 schijfjes representeert de complete catalogus van Herbert von Karajan op Deutsche Grammophon en Decca en is misschien wel de meest indrukwekkende nalatenschap in de historie van muziekopnamen.

> Kijk
Sistine Chapel Choir Veni DomineAdvent- en kerstrepertoire gezongen door het koor van de Sixtijnse Kapel onder leiding van Massimo Palombella, die het koor na jaren in de schaduw weer met verve op de muzikale kaart heeft gezet. Dit is de derde opname die verschijnt op DG. De kers op de taart is het prachtige Beata viscera Mariae Virginis van Perotinus, gezongen door Cecilia Bartoli.

> Kijk
Luciano Pavarotti Complete opera-opnamenZijn handelsmerk was een glasheldere stem die je uit duizenden herkent. De Italiaanse tenor Luciano Pavarotti stal de harten van mensen voor wie opera een wereldvreemd fenomeen was. Hij was in vele opzichten bigger than life. 'Zo’n zanger komt maar eens in de eeuw langs', zei een beroemde dirigent. Tien jaar na zijn dood verschijnen al zijn opera-opnamen in een magnifieke 101CDbox.

> Lees meer
Lucie Horsch Edison voor Vivaldi-album!Door de blokfluit van Lucie Horsch klinkt Vivaldi's muziek afwisselend speels, levenslustig, intens, melancholiek, ernstig, duister en melodieus. Ongeveer zoals het leven zelf. - Juryrapport Edison 2017
In de actie Aangenaam Klassiek is dit album tijdelijk in prijs verlaagd.

> Lees meer
Ola Gjeilo Winter SongsDit album met muziek voor koor, piano en strijkers van de populaire Noors Amerikaanse componist Ola Gjeilo staat in het teken van de winter en het kerstfeest. Goed in het gehoor liggende muziek voor een sfeervolle decembermaand.

> Kijk
Alle content copyright © Classics To Go 2017

FacebookYoutubeSpotify