We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

vrijdag 19 januari 2018

Bloed, zweet en ideeën

Kom jij ook naar de Hart boven Hard-dag op 17 februari?

Op 17 februari van 11u tot 17u organiseren we voor het eerst een Hart boven Hard-ontmoetingsdag in Gent (KASK). Onze ontmoetingsdagen zijn centrale momenten voor heel de beweging. Hier ontmoeten sympathisanten elkaar, hier worden ideeën gelanceerd, hier is er uitwisseling tussen lokale groepen en nationale plannen, etc. Deze dag is de eerste van een reeks van vijf centrale ontmoetingsdagen die we per jaar willen organiseren. Het is een ideale gelegenheid om kennis te maken met de beweging en van gedachten te wisselen met andere symathisanten en mensen die de beweging doen draaien op alle niveau’s of zich in de toekomst willen inzetten.
Schrijf je hier in

CHANGEZ! 'Gelijke kansen?'

Een nieuwe aflevering van de reportagereeks CHANGEZ! die gemaakt wordt door documentairemaker Ben De Raes, met de ondersteuning van MO*-magazine en Hart boven Hard.
Deze maand: Gelijke kansen in België? Netwerk tegen Armoede, D'Broej en Cie Tartaren bouwen op een constructieve manier aan meer gelijkheid, maar ook specialisten zien dat het anders kan én moet.
Vorige aflevering
Zag je ook de vorige aflevering op over betere mobiliteit, www.changez.be? Elke maand verschijnt een nieuwe aflevering, hou de website in het oog!

Kick Off II: verslag

In december was er Kick-Off II, een evenement waar we de nieuwe structuur en aanpak van Hart boven Hard lanceerden. Heel erg bedankt aan iedereen die erbij was op deze boeiende en gezellige dag! 
Klik hier voor het verslag van Kick Off II
Betoging tegen racisme op 24 maart
Mensen en gemeenschappen worden door het polariserend politieke discours en beleid tegen elkaar opgezet: in plaats van werk en geld eerlijk te verdelen worden sociale rechten uitgehold en afgebroken. De verantwoordelijken blijven buiten schot en proberen ons wijs te maken dat vluchtelingen en migranten de oorzaak zijn dat we het met minder moeten doen.
Racisme en discriminatie hebben ondertussen een vernietigende impact op het leven van een groeiend aantal mensen. Mensen op de vlucht worden slecht opgevangen. We sluiten kinderen op in gesloten centra, en sturen mensen terug naar landen waar ze mogelijk gefolterd zullen worden. Ook voor migranten met een langere geschiedenis is België allesbehalve het beloofde land.
Dat vinden wij onaanvaardbaar. Daarom komen we in een breed front samen op straat op 24 maart 2018. Meer details volgen! Zet de datum alvast in jullie agenda!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten