Google+ Followers

Facebook, Skype, Twitter & E-mail

Facebook: https://www.facebook.com/l.m.j.schrijversluc?ref=ts&fref=ts
Skype: luc-schrijvers
Email: lucschrijvers@hotmail.com
*For relaying information, comments on the blog, information, mail me at ease.
*All sources are not disclosed to third parties.

Search for an article in this Worldwide information blog

donderdag 22 maart 2018

Trumps walgelijke plan voor de olifanten


Teken de petitie

Dit is Trump Jr. met de staart van een door hem gedode olifant. Een paar maanden geleden wilde Trump zijn zoon een kado geven: een wetswijziging waardoor bloeddorstige Amerikaanse jagers jachttrofeeën mee naar huis kunnen nemen. Onder enorme publieke druk zag Trump er toen vanaf, maar nu probeert hij het alsnog door te drukken. Met een enorme campagne en een mediastorm kunnen we dat tegenhouden. Teken de petitie in één klik 
TEKEN DE PETITIE
Lieve vrienden,

Trump heeft in alle stilte een wet gewijzigd -- zodat bloeddorstige Amerikaanse jagers hun jachttrofeeën mee naar huis kunnen nemen!

Hij heeft dit eerder geprobeerd -- maar onder enorme publieke druk, waaronder een Avaaz-petitie met 2 miljoen handtekeningen, zette Trump het plan toen in de wacht.

We zijn een paar maanden verder en nu probeert hij het alsnog door te drukken.

Dat mogen we niet laten gebeuren. Zelfs vanuit Trumps eigen partij is er veel verzet -- als wij samen enorm veel handtekeningen ophalen zal Avaaz met Trumps partijgenoten samenwerken om onze boodschap aan hem over te brengen. Teken de petitie in één klik: 

Stop Trumps walgelijke plan & red de olifanten!

Aan president Trump, de United States Fish and Wildlife Service en natuurbeschermingsinstanties wereldwijd:
Olifanten worden met uitsterven bedreigd. Dit is niet het moment om beschermingsmaatregelen terug te draaien. Jachttrofeeën zijn een drijvende kracht achter het slachten van olifanten, en de vraag naar olifanten-producten. En het zorgt voor een dubbele standaard die het moeilijker maakt stroperij tegen te gaan. Het voorstel om het opheffen van het verbod per geval te bekijken is willekeurig en is ontoereikend voor de bescherming van deze majestueuze dieren. Wij doen een beroep op u: zorg dat hierover een openbaar debat wordt gevoerd en doe alles wat in uw macht ligt om de import van jachttrofeeën van olifanten te verbieden.

Stop Trumps walgelijke plan & red de olifanten!

Nog maar een paar maanden geleden, toen hij onder vuur lag, noemde Trump dit beleid een "gruwelshow". Nu is de storm is gaan liggen en zijn mensen met andere dingen bezig. En Trump wil alsnog toestaan dat olifantenjagers zoals zijn zoon, die een olifant doodschoot en verminkte, jachttrofeeën mee naar huis kunnen nemen. Terwijl olifanten door ivoorstroperij op de rand van uitsterven staan!

Trumps ambtenaren zeggen dat ze het opheffen van het verbod "per geval" zullen bekijken, maar volgens experts is het zo goed als onmogelijk om stroperij tegen te gaan als rijke Amerikanen voor hun plezier op olifanten schieten. De enige manier om het uitsterven van olifanten te voorkomen is door niet meer op ze te jagen en de vraag naar olifanten-producten te doen afnemen.

Toen Trump een paar maanden geleden de invoer van jachttrofeeën mogelijk wilde maken hielden burgers dat tegen. Dat kunnen we nog eens doen. Laten we de VS massaal oproepen dit walgelijke plan te blokkeren en dan samenwerken met mensen waar Trump naar luistert om ervoor te zorgen dat dit van tafel gaat. Teken nu in één klik en deel met iedereen! 

Stop Trumps walgelijke plan & red de olifanten!
Keer op keer springt onze beweging in de bres voor olifanten. We hebben ons hard gemaakt voor het verbieden van ivoor, financierden undercoveronderzoek naar stroperij en zetten ons in voor betere beschermingsmaatregelen. Nu moeten we nog eens samenkomen om deze majestueuze dieren te redden.

Met hoopvolle groet,

Danny, Bert, Sarah, Spyro, Fatima, Mike, Ricken, Emma en de rest van het Avaaz-team

Meer informatie (in het Engels):

Trump Administration Makes Elephants Fair Game for Hunters as Trophy Ban is Lifted (Newsweek)
http://www.newsweek.com/trump-sparks-outrage-among-wildlife-conservationists-after-quietly-lifting-ban-833749/

Elephant trophy decision faces pushback from some Trump allies (The Hill)
http://thehill.com/policy/energy-environment/377471-gop-torn-on-elephant-trophy-ruling-as-trump-stay...
Trump administration wildlife council mostly hunting advocates (ABC)
http://abcnews.go.com/Politics/trump-administration-wildlife-council-hunting-advocates/story?id=5380...

Trophies from elephant hunts in Zimbabwe were banned in the U.S. Trump just reversed that (Washington Post)
https://www.washingtonpost.com/news/animalia/wp/2017/11/15/trophies-from-elephant-hunts-in-zimbabwe-...Avaaz is een internationaal campagnenetwerk van 46 miljoen mensen en streeft ernaar dat internationale besluitvorming wordt bepaald door inzichten en waarden van de wereldbevolking. ("Avaaz" betekent "stem" of "lied" in veel talen.) Avaaz heeft leden in alle landen van de wereld; ons team is verspreid over 18 landen in 6 werelddelen en werkt in 17 talen. Lees meer over de grootste campagnes van Avaaz hier, of volg ons opFacebook of Twitter.