We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

maandag 9 april 2018

persuitnodiging 11 april: All we (should) know about our bombs


 
 
 
P E R S U I T N O D I G I N G
Hoe komt het dat niemand zich afvraagt wat het heeft opgebracht, die bombardementen die onze gevechtsvliegtuigen duizenden kilometers verderop uitvoeren? De voorbije twintig jaar werd in België geen enkele militaire operatie geëvalueerd. Omdat het parlement het niet doet, trekken Vredesactie, Pax Christi Vlaanderen en de Beursschouwburg het debat op gang.

11 april 2018 | 20u30 | Beursschouwburg | Brussel
All we (should) know about our bombs
 
Met Omar Ferwati van Forensic Architecture en Koen Kluessien van Airwars. 

Ferwati is een Canadese onderzoeker met Syrische roots, die aan de hand van online video's, foto's en lokale contacten een reconstructie maakt van gebombardeerde locaties. Op die manier maakt de onderzoeker verborgen mensenrechtenschendingen en schendingen van internationaal oorlogsrecht weer tastbaar. Kluessien analyseert luchtaanvallen in Syrië en Irak en probeert de Belgische en Nederlandse overheid aan te sporen om transparanter te communiceren over hun militair beleid.
 

12 april: OPEN SOURCE INVESTIGATION WORKSHOP with 'FORENSIC ARCHITECTURE'

Speciaal voor pers en onderzoekers organiseren Vredesactie en Pax Christi Vlaanderen een workshop “open source investigation” met Omar Ferwati van Forensic Architecture. Deze vindt plaats op donderdag 12 april 2018 (14-16h) in Brussel. Via deze workshop leren deelnemers allerlei tools en technieken om een online onderzoek en analyse van foto’s en beeldmateriaal te voeren.
Praktische info:
Wanneer: Donderdag 12 april, 14-16h
Waar: Vlasfabriekstraat 11, 1060 Brussel
Taal: Engels
Kost: 10 euro per persoon
Meebrengen: laptop (gelieve vooraf ook (gratis) google earth pro te installeren)
Inschrijven: willem.staes@paxchristi.be voor dinsdag 10 april COB. Plaatsen zijn beperkt.

Het gebrek aan transparantie bij Defensie is een terugkerend fenomeen. Dit blijkt niet alleen uit het recente F16 schandaal, maar ook uit het nieuwe rapport van Vredesactie ism Pax Christ Vlaanderen 'Parlement buitenspel? Democratische controle op militaire operaties'.
Uit het rapport blijkt dat ons federale parlement geen instemmingsrecht heeft bij de start van een operatie, niet grondig wordt geïnformeerd over lopende operaties of over politieke en militaire doelstellingen en voor geen enkele van de operaties uit het recente verleden beschikt over een eindevaluatie. Ondertussen gaf het parlement wel haar goedkeuring voor de miljardenaankoop van nieuwe gevechtsvliegtuigen.
 
Omar Ferwati en Koen Kluessien zijn beschikbaar voor interviews.
Meer info: Fien De Meyer fien@vredesactie.be  0468 21 42 61

 

Vredesactie is een pluralistische vredesbeweging die radicaal pleit voor een maatschappij waarin conflicten worden opgelost zonder geweld of het dreigen ermee. Vredesactie is een motor voor de ontwikkeling van geweldloze actie en de invulling van een pacifistisch vredesbeleid.
Vredesactie | Patriottenstraat 27, 2600 Berchem | 03 281 68 39 
www.vredesactie.be | contact@vredesactie.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten