Google+ Followers

Facebook, Skype, Twitter & E-mail

Facebook: https://www.facebook.com/l.m.j.schrijversluc?ref=ts&fref=ts
Skype: luc-schrijvers
Email: lucschrijvers@hotmail.com
*For relaying information, comments on the blog, information, mail me at ease.
*All sources are not disclosed to third parties.

Search for an article in this Worldwide information blog

maandag 4 juni 2018

Klara Live vanavond met het Laureatenconcert

En Boetiek Klassiek heeft het over de Zomerfestivals 2018Bekijk de webversie
|||
Klara Live met o.a. het Flanders Recorder Quartet en de Flagey Pianodays
Dit zijn de concerten die de ploeg van Klara Live voor de week van 4 juni 2018 voor u selecteerde. Op maandag is er uiteraard een rechtstreeks verslag van het Laureatenconcert, maar ook Final Chapter van het Flanders Recorder Quartet en de Flagey Pianodays krijgt u deze week te horen.
Lees meer
Maandag 4 juni: Klara Live met het Laureatenconcert
Na een spannende Koningin Elisabethwedstrijd voor Zang 2018 -met twee Belgische laureaten- kan u op maandag 4 juni, het slotconcert van de eerste zes laureaten live meemaken vanuit Bozar. Lut Van der Eycken is uw gastvrouw en neemt u mee op sleeptouw gedurende dit concert, samen met het Nationaal Orkest van België onder leiding van Stefan Blunier, bas Ao Li, sopranen Rocio Perez en Marianne Croux, Heloïse Mas en Eva Zaicik, mezzo's en Samuel Hasselhorn, bariton, winnaar van het concours
lees meer
Drie mannen en drie vrouwen genomineerd voor de Herman de Coninckprijs
De genomineerden voor de Herman de Coninckprijs zijn bekend: de schrijvers Joost Baars, Hester Knibbe, Marije Langelaar, Tonnus Oosterhoff, Ester Naomi Perquin en Nachoem M. Wijnberg. Sinds dit jaar is er nog één prijs, die voor poëzie. Het prijzengeld werd ook verhoogd van 6.000 naar 7.500 euro.
lees meer
Pompidou op woensdag 6 juni 2018
Wat weten we vandaag over Rubens? Chantal Pattyn zoekt het uit met drie kenners: Véronique Van de Kerckhof, Arnout Balis en Bert Watteeuw.
lees meer
Pompidou op maandag 4 juni 2018
Chantal Pattyn praat met Hans Op De Beeck en Mo Vandenberghe over The Wunderkammer Residence die ze samen creëerden. Kunstenaar Bie Michels vertelt over haar tentoonstelling in Argos en Patrick Lateur brengt een bloemlezing van Anton van Wilderode mee.
lees meer
Dagelijkse kunst
Michael Van Peel
In de videoreeks 'Dagelijkse kunst' heten boeiende mensen u welkom in hun hoogstpersoonlijke leefwereld. We duiken in hun universum vol alledaagse schoonheid. Waarmee omringen ze zich thuis? Wat intrigeert, inspireert of maakt hen simpelweg gelukkig?
Lees meer
De keuze van Klara
Klassieke muziek
Gluck - Orfeo ed Euridice - Philippe Jaroussky - Diego Fasolis
Klassieke muziek
Maurice Ravel - Les Siècles - François-Xavier Roth
Boetiek Klassiek: Zomerfestivals 2018
Boetiek Klassiek stelt in juni de zomerfestivals voor, met gesprekken en uiteraard veel muziek. Nicole Van Opstal spreekt over de bekendere festivals als Musica Antiqua in Brugge en Laus Polyphoniae in Antwerpen. Maar ze besteedt ook aandacht aan andere festivals zoals Klassiek Leeft Meesterlijk in Knokke-Heist of het Musica Mundi festival. Hier alvast een voorsmaakje.
Lees meer
De Liefhebber met Charles Adriaenssen
Dossier 'Antwerpen Barok 2018'
Red de democratie!
De Klara-app - luister, herbeluister én reageer