Facebook, Skype, Twitter & E-mail

Facebook: https://www.facebook.com/l.m.j.schrijversluc?ref=ts&fref=ts
Skype: luc-schrijvers
Email: lucschrijvers@hotmail.com
*For relaying information, comments on the blog, information, mail me at ease.
*All sources are not disclosed to third parties.

Search for an article in this Worldwide information blog

zaterdag 9 juni 2018

Nieuws Palestina Solidariteit


Foto
ER WERD DE LAATSTE TIJD VEEL GEDAAN ROND PALESTINA! 
Van links boven naar rechts onder: ECCP organiseerde het 2e Vakbond Seminarie - Justice for Palestine!, vrijwilliger Dirk liep de 20km van Brussel voor Palestina, er was een stilte cirkel van Pax Christi met  Antwerp for Palestine, een stilte cirkel in Hasselt, Antwerp for Palestine deed een bewustwordingsactie om Israëlische dadels te boycotten, '70 jaar Nakba' was een groot en geslaagd evenement van Palestina Solidariteit en ABP en op 15 mei was er in Brussel een manifestatie: Stop the Gaza massacre! 

ILAN PAPPÉ OVER GAZA IN MO* 
Naar aanleiding van de verhuizing van de Amerikaanse ambassade in Israël van Tel Aviv naar Jeruzalem deed MO* een interessant interview met hem. Opnieuw is zijn expertise van het conflict en zijn mening hierover interessant voor iedereen die bezig is met het conflict. Lees het interview hier

De lezing van Illan Pappé in Leuven over 70 jaar Nakba kan je ook vinden op Youtube! 
Of bestel zijn boek: Ten myths about Israel via info@palestinasolidariteit.be  


Foto
Er zijn al meer dan 100 doden en meer dan 5000 gewonden in Gaza. 33 onder hen moesten al amputaties ondergaan en honderden zullen nooit volledig herstellen. Met opzet gebruikt het Israëlische leger zeer destructieve kogels die mensen ernstig verwonden en vaak levenslange handicaps veroorzaken. (zie verslag van Artsen zonder Grenzen) Dankzij de moedige protestanten werd de Nakba weer op de agenda gezet. Wat kan jij dan in België doen? Behalve BDS verder te promoten kan je ook een gift doen. Buiten de medische zorgen hebben de families ook nog andere noden. Giften voor noodhulp gaan op dit moment integraal naar onze partners in Gaza om de families daar te ondersteunen. (giften zijn fiscaal aftrekbaar)

DONEER HIER

ER ZIJN OPNIEUW DADELS! 
Foto

Op 21 juni zal er weer een dadelronde zijn met (h)eerlijke Palestijnse dadels. ​Smul er zelf van, deel ze met familie en vrienden, schenk ze voor een verjaardag, als relatiegeschenk, of gewoon zomaar, ... 
Bestel ze vòòr 19 juni 
door te mailen naar

Foto
BOYCOT BANKEN DIE INVESTEREN IN BEZETTE GEBIEDEN
Binnen de BDS-campagne en onze Apartheidsvrije zone campagne roepen we iedereen op bedrijven, die investeren in bezette gebieden, te boycotten. Deze zorgen immers voor een normalisering van de bezetting en dragen (financieel) bij tot het onderhouden van een apartheidsregime. 
Het Midden-Oosten platform en Who Profits brachten een rapport uit over banken, die investeren in bezette gebieden, om iedereen zo goed mogelijk hiervan op de hoogte te stellen. Lees hier het rapport. 
Foto

Foto

Spreek je winkel aan op het feit of deze Israëlische dadels verkoopt of niet, bewustmaking is een grote kracht voor de boycot tegen Israël! 

KOMENDE ACTIVITEITEN
​23 juni, Haneen Zoabi komt spreken in Brussel
Meer informatie volgt nog. 
1 juli, Solidariteit met Ahed Tamimi en Palestijnse jongeren in verzet.
Met muziek, dans, theater, kinderanimatie en hapjes in de Kavka. Meer informatie
5 tot 15 juli, inleefreis
​Schrijf je in of vraag meer informatie via mail!​  ​

VIND ONS Geen opmerkingen:

Een reactie posten