Facebook, Skype, Twitter & E-mail

Facebook: https://www.facebook.com/l.m.j.schrijversluc?ref=ts&fref=ts
Skype: luc-schrijvers
Email: lucschrijvers@hotmail.com
*For relaying information, comments on the blog, information, mail me at ease.
*All sources are not disclosed to third parties.

Search for an article in this Worldwide information blog

zaterdag 30 juni 2018

Trumps grootste nachtmerrie

Teken de petitie

Trump hekelt klimaatwetenschappers die zeggen dat er een einde moet komen aan fossiele brandstoffen. Deze wetenschappers kan hij ontslaan, maar ons niet! En wij kunnen er nu voor zorgen dat Trumps grootste nachtmerrie werkelijkheid wordt door een einde te maken aan verzekeringen voor kool. Grote verzekeraars komen binnenkort bijeen en overwegen zich terug te trekken uit de sector -- laten wij ervoor zorgen dat dit gebeurt! 
TEKEN DE PETITIE
Lieve vrienden,

Met Trump aan het stuur vliegt klimaatverandering uit de bocht -- maar wij kunnen zijn grootste nachtmerrie laten uitkomen door een einde te maken aan verzekeringscontracten voor kool!

Trump is dol op verwoestende kolencentrales, maar zonder verzekeraars kunnen deze niet blijven bestaan. Sommige grote spelers weigeren al kolencentrales te verzekeren -- en wij kunnen er nu voor zorgen dat ook MEGA-verzekeraar Munich RE overstag gaat!

Dat zou het einde kunnen zijn van kolenindustrie! Munich RE neemt de binnenkort haar besluit, en komt over een paar dagen bijeen met haar belangrijkste klanten. Laten wij daar 1 miljoen handtekeningen afleveren, terwijl vrachtwagens met grote billboards rondom de locatie rijden en paginagrote advertenties in de kranten verschijnen!

Klik om Trumps grootste nachtmerrie werkelijkheid te maken: het klimaat gered

Hier is steeds meer momentum voor! Allianz, ‘s werelds grootste verzekeraar, heeft kortgeleden toegezegd geen zaken meer te doen met kool. Dit is het perfecte moment om de andere gigant aan boord te krijgen. 

Munich RE is ‘s werelds grootste herverzekeraar en verzekert honderden verzekeringsbedrijven -- zij kunnen fossiele brandstoffen de doodstraf geven.Hun CEO wikt en weegt en zijn klimaatreputatie is belangrijk voor hem -- als wij commotie veroorzaken rondom deze belangrijke bijeenkomst in Berlijn zullen we zeker zijn aandacht krijgen!

Misschien ben je bezorgd over verlies van banen in de kolenlindustrie. Veel werk in deze industrie wordt gedaan door machines en gelukkig moeten verzekeraars een ruime opzegtermijn in acht nemen -- er is dus genoeg tijd voor werknemers om over te stappen naar andere branches. En duurzame energie zorgt voor miljoenen nieuwe banen wereldwijd! 

Onze overheden doen niet genoeg om klimaatverandering tegen te gaan en als wij niet ingrijpen zal de wereld die we achterlaten voor onze kinderen een heel andere zijn dan de wereld die wij geërfd hebben. Dit is ons geheime wapen, laten we het inzetten!

Klik om Trumps grootste nachtmerrie werkelijkheid te maken: het klimaat gered
Het is een jaar geleden dat Trump zich terugtrok uit het Klimaatakkoord van Parijs. Laten we dit jubileum aangrijpen om voor eens en voor altijd een einde te maken aan Trumps plan om een nieuw kolenimperium te bouwen. Als Munich RE overstag is richten we ons op andere giganten als AIG. Tot er niet meer genoeg over zijn om dit levensgevaarlijke spul te verzekeren en er voor eens en voor altijd een einde komt aan het kolentijdperk.

Met hoop en vastberadenheid,

Lisa, Daniel, Emma, Christoph, Danny en het hele Avaaz-team

Meer informatie:

Allianz stopt met verzekeren kolencentrales (Duitsland Instituut)
https://duitslandinstituut.nl/artikel/25921/allianz-stopt-met-verzekeren-kolencentrales

Investeren in fossiele bedrijven is een brandverzekering nemen zonder de bom onder je huis weg te halen (MO)
https://www.mo.be/reportage/hoeveel-meer-puffers-tegen-astma-gaan-we-voorschrijven-als-tegelijkertij...

In het Engels:

Allianz cuts back on coal insurance after environmentalist criticism (Reuters)
https://www.reuters.com/article/us-allianz-climatechange/allianz-cuts-back-on-coal-insurance-after-environmentalist-criticism-idUSKBN1I511D

Insurer Munich Re hesitant to douse coal business (France 24)
http://www.france24.com/en/20180508-insurer-munich-hesitant-douse-coal-business

Insurers Will Be Hard-Hit By Climate Change But They're Not Investing In The Low-Carbon Economy (Forbes)
https://www.forbes.com/sites/mikescott/2018/05/31/insurers-in-the-front-line-of-the-fight-against-climate-change-shoot-themselves-in-the-foot/#3e8bc58d40fa

Bad news for the climate: Coal burning, and carbon emissions, are on the rise again (The Straits Times)
https://www.straitstimes.com/world/bad-news-for-the-climate-coal-burning-and-carbon-emissions-are-on-the-rise-again

Insuring coal no more -- Scorecard (Unfriend Coal)
https://unfriendcoal.com/wp-content/uploads/2017/11/UnfriendCoal-Insurance-Scorecard.pdfAvaaz is een internationaal campagnenetwerk van 47 miljoen mensen en streeft ernaar dat internationale besluitvorming wordt bepaald door inzichten en waarden van de wereldbevolking. ("Avaaz" betekent "stem" of "lied" in veel talen.) Avaaz heeft leden in alle landen van de wereld; ons team is verspreid over 18 landen in 6 werelddelen en werkt in 17 talen. Lees meer over de grootste campagnes van Avaaz hier, of volg ons op Facebook of Twitter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten