Google+ Followers

Facebook, Skype, Twitter & E-mail

Facebook: https://www.facebook.com/l.m.j.schrijversluc?ref=ts&fref=ts
Skype: luc-schrijvers
Email: lucschrijvers@hotmail.com
*For relaying information, comments on the blog, information, mail me at ease.
*All sources are not disclosed to third parties.

Search for an article in this Worldwide information blog

zondag 10 juni 2018

🐘 Voor de laatste olifant gestroopt is 🐘

Lieve vrienden,

Wij zouden nog een wereld kunnen meemaken waarin geen olifanten, neushoorns en gorillas meer bestaan.

Dat is een hartverscheurend idee, maar er is één groep die alles op alles zet om het te voorkomen: parkwachters.

Elke dag weer redden ze duizenden met uitsterven bedreigde dieren. Elke vier dagen komt een van hen om het leven, omdat dit ontzettend gevaarlijk werk is. En ze werken zo goed als zonder materiaal, de helft van hen heeft niet eens laarzen!

Wij hebben nu een unieke kans om een revolutie teweeg te brengen in het werk van parkwachters!

The Thin Green Line brengt 's werelds beste parkwachters voort en vraagt onze hulp bij het trainen en uitrusten van duizenden parkwachters voor stroperij-hotspots in Afrika. 300 parkwachters die deze training eerder kregen zorgden ervoor dat stroperij zo goed als uitgeroeid werd in hun regio in Kenia. En wij kunnen samen maar liefst 1.000 parkwachters per jaar klaarstomen!

Het creΓ«ren van een heel leger aan dierenbeschermers, mogelijk gemaakt door mensen zoals jij en ik, zou een geweldige nalatenschap van Avaaz kunnen zijn. Als 50.000 van ons nu een kleine eenmalige bijdrage doen zou de eerste parkwachter over een paar weken al aan de slag kunnen! Elke 26 minuten wordt een olifant gestroopt. Geef wat je kunt missen -- voor de laatste olifant gestroopt is:
Zonder parkwachters zouden er al lang geen olifanten en neushoorns meer zijn, en zouden ook andere wilde diersoorten al het loodje hebben gelegd. En deze prachtige dieren sterven nog steeds in een schrikbarend tempo -- alleen al in Zuid-Afrika gaan elke dag 3 neushoorns dood! Wetenschapper zeggen dat er snel iets moet gebeuren om de uitstervingsgolf tegen te gaan, anders is het te laat.

Samen kunnen we het tij keren, maar de tijd dringt.

Het kost net iets meer dan €500 om een parkwachter op te leiden en uit te rusten! Binnen een jaar zouden we genoeg parkwachters kunnen opleiden om 124.000 olifanten te beschermen op 10 MILJOEN hectare in Kenia, Uganda, Malawi en Zimbabwe. En daarna zullen we onze impact vergroten door dit idee te exporteren naar andere delen van de wereld. Parkwachters dromen al jaren van dit idee -- doe een kleine eenmalige bijdrage om het werkelijkheid te maken!
Het is een hartverscheurend idee dat onze kleinkinderen deze majestueuze dieren misschien nooit zullen zien. Het is vijf voor twaalf voor de wilde dieren waar we zo van houden. Als iemand ze kan redden zijn het parkwachters, en als iemand in zo weinig tijd zoveel geld kan ophalen is het Avaaz. Laten we deze droom werkelijkheid maken.

Met hoop en vastberadenheid,

Allison, Bert, Ricken, Martyna, Marigona en de rest van het Avaaz-team

Meer informatie:

Strijd tegen stropers wordt steeds gevaarlijker, parkwachters worden vermoord (RTL Nieuws)
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/laatste-videos-nieuws/strijd-tegen-stropers-wordt-steeds-gevaarlijker-parkwachters-worden

Meer dan 1000 parkwachters gedood op tien jaar tijd (MO)
https://www.mo.be/nieuws/meer-dan-1000-parkwachters-gedood-op-tien-jaar-tijd

In het Engels

De website van onze belangrijkste partner en koploper in het opleiden van parkwachters -- The Thin Green Line Foundation - Projects
https://thingreenline.org.au/our-projects/

A great overview the heroism and plight of the rangers -- Another day, another dead wildlife ranger. Where is the outrage? (The Guardian)
https://www.theguardian.com/environment/2016/dec/10/protect-wildlife-rangers-murder

Rangers across Africa Feel Lack of Equipment, Training, and Support (WWF)
https://www.worldwildlife.org/press-releases/new-survey-rangers-across-africa-feel-lack-of-equipment-training-and-support 
Avaaz is een internationaal campagnenetwerk van 46 miljoen mensen en streeft ernaar dat internationale besluitvorming wordt bepaald door inzichten en waarden van de wereldbevolking. ("Avaaz" betekent "stem" of "lied" in veel talen.) Avaaz heeft leden in alle landen van de wereld; ons team is verspreid over 18 landen in 6 werelddelen en werkt in 17 talen. Lees meer over de grootste campagnes van Avaaz hier, of volg ons op Facebook of Twitter.