We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

dinsdag 17 juli 2018

Moslims uitvegen

Teken de petitie

India wil tot 7 miljoen moslims wissen van een lijst met burgers, en ze daarna in gevangeniskampen gooien. Dit is hoe genocides beginnen. En bijna niemand weet hiervan! Maar als wij massaal aan de alarmbel trekken kunnen we de VN en belangrijke overheden zover krijgen dat ze ingrijpen. Voeg jouw naam toe: 
TEKEN DE PETITIE
Lieve vrienden,

Omdat ze de verkeerde taal spreken en tot de verkeerde God bidden wil de overheid van de Indiase staat Assam tot 7 miljoen moslims wissen van een registratielijst met burgers.    

Mannen, vrouwen en kinderen zouden van elkaar gescheiden kunnen worden om weg te rotten een gevangniskamp.

Dit is hoe genocides beginnen en zo begon ook de nachtmerrie van de Rohingya. Het gebeurt allemaal in stilte — maar als wij aan de alarmbel trekken door de secretaris-generaal van de VN en belangrijke overheden oproepen in te grijpen - zouden wij deze terreur in de kiem kunnen smoren:

Trek aan de alarmbel

De regering van Assam werkt in alle stilte aan een nieuw gevangeniskamp en heeft militaire troepen in gereedheid gebracht. Net als bij de onderdrukking van de Rohingya door de Birmese regering beweert ook deze overheid dat ze optreden tegen illegale immigranten uit Bangladesh. Maar het gaat vooral om arme, analfabete moslims die geen "geldige" identiteitspapieren hebben — deze hebben ze nooit nodig gehad!

António Guterres, de secretaris-generaal van de VN, heeft gezegd te willen vechten voor hen die dat niet zelf kunnen: “Ik zal mijn stem laten horen. Ik zal in actie komen. Ik zal mijn rechten gebruiken om op te staan voor die van jou.” Het is tijd dat we hem aan deze belofte houden, want Bengalese moslims hebben op dit moment niemand die op het wereldtoneel voor hen vecht — behalve wij. Teken de petitie en samen kunnen we de weg naar genocide in Assam blokkeren:

Trek aan de alarmbel
Achter deze agressieve zet om miljoenen moslims staatloos en kwetsbaar te maken gaat de opkomst van Indiaas Hindoe-nationalisme schuil. De geschiedenis laat zien dat deze bewegingen geen grenzen kennen, tenzij deze door burgers worden aangegeven. Laten wij in Assam een grens stellen, en een boodschap afgeven aan overheden over de hele wereld — wij kijken over jullie schouders mee. 

Met hoop en vastberadenheid, 

Emma, Nate, Ricken, Antonia, Flora, Alice, Wissam, Danny en het hele Avaaz-team

Moslim Hashim durft zijn dorp in India niet uit: dat overleef ik niet (NOS)
https://nos.nl/artikel/2208215-moslim-hashim-durft-zijn-dorp-in-india-niet-uit-dat-overleef-ik-niet....

Voor tienduizenden moslims in India dreigt deportatie: volksregister met 'rechtmatige inwoners' opgesteld (De Volkskrant)
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/voor-tienduizenden-moslims-in-india-dreigt-deportatie-v...

In het Engels:

More than 7 million people, including 2.9 million married women, asked to prove citizenship as part of massive exercise (Al Jazeera)
https://www.aljazeera.com/indepth/features/assam-counts-citizens-muslims-fear-left-180530080633948.html

Stateless in Assam (The Indian Express)
https://indianexpress.com/article/opinion/national-register-of-citizens-5030603/

Assam CM: No fundamental rights for those failing NRC tests (Times of India)
https://timesofindia.indiatimes.com/india/assam-cm-no-fundamental-rights-for-those-failing-nrc-test/articleshow/62344296.cms?from=mdr



Avaaz is een internationaal campagnenetwerk van 47 miljoen mensen en streeft ernaar dat internationale besluitvorming wordt bepaald door inzichten en waarden van de wereldbevolking. ("Avaaz" betekent "stem" of "lied" in veel talen.) Avaaz heeft leden in alle landen van de wereld; ons team is verspreid over 18 landen in 6 werelddelen en werkt in 17 talen. Lees meer over de grootste campagnes van Avaaz hier, of volg ons op Facebook of Twitter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten