Facebook, Skype, Twitter & E-mail

Facebook: https://www.facebook.com/l.m.j.schrijversluc?ref=ts&fref=ts
Skype: luc-schrijvers
Email: lucschrijvers@hotmail.com
*For relaying information, comments on the blog, information, mail me at ease.
*All sources are not disclosed to third parties.

Search for an article in this Worldwide information blog

vrijdag 6 juli 2018

Vaarwel, vaquitas…

TEKEN NU

Vorig jaar waren er nog 30 vaquitas en nu zijn er nog maar 12 over! En we dreigen niet alleen de vaquitas te verliezen -- er is een zesde uitstervingsgolf gaande, veroorzaakt door de mens. Wetenschappers steunen een ambitieus plan om de helft van de aarde te beschermen, zodat natuur en diersoorten zich kunnen herstellen. Maar zonder steun van overheden komt het nooit van de grond. Regeringsleiders zijn NU bijeen om te praten over natuurbescherming -- teken de petitie en Avaaz brengt onze stemmen rechtstreeks aan de leiders op het congres:
TEKEN NU
Lieve vrienden,

We hebben net ontdekt dat vaquitas -- schattige "minidolfijnen" die in de zee bij Mexico leven -- waarschijnlijk zullen uitsterven. We hebben ons keihard ingezet voor hun bescherming, maar er zijn er nu nog maar 12 over -- vorig jaar waren er nog 30!

Het zijn niet alleen vaquitas die dreigen te verdwijnen.Er is een zesde uitstervingsgolf gaande, vrijwel volledig veroorzaakt door de mens. Bijna tweederde van de wilde diersoorten is in de afgelopen 50 jaar verdwenen!

De oplossing die wetenschappers aandragen is de helft van de aarde beschermd gebied maken, zodat de natuur zichzelf kan herstellen. Maar onze overheden kunnen de andere kant opkijken, omdat de biodiversiteitscrisis en haar oplossing geen voorpaginanieuws zijn.

We hebben nu een unieke kans om dat te veranderen: een congres in Montreal, waar regeringsleiders samen zijn om een 30-jarenplan voor natuurbescherming uit te stippelen. Sluit je aan bij onze wereldwijde campagne voor biodiversiteit -- Avaaz brengt onze stemmen rechtstreeks aan de leiders op het congres: 

Klik om een einde te maken aan de uitstervingsgolf

Overbevissing, dodelijke pesticiden, ontbossing, stroperij - noem maar op. Mensen brengen alle dieren en planten ter wereld in gevaar. Inclusief onszelf. Kort geleden bevestigde een door de VN gesteund panel van 550 wetenschappers dat het enorme verlies aan biodiversiteit het voedselsysteem, de oceanen, de lucht die we inademen en zelfs onze economieën kunnen ontregelen.   

Maar het hoeft niet zo te zijn, als wij dit plan kracht bijzetten -- een plan om in harmonie met de natuur te leven, de helft van het land en de zeeën beschermd gebied te maken en de andere helft duurzaam te beheren -- dan kunnen we deze uitstervingsgolf beëindigen.   

Deze crisis heeft echt nu onze aandacht nodig -- Avaaz heeft al met verschillende wereldleiders gesproken, en zei zeggen: “we moeten zorgen dat mensen dit belangrijk gaan vinden, het is nu niet in het nieuws!” Voor klimaatverandering gold hetzelfde, tot we miljoenen mensen over de hele wereld bij elkaar brachten en massaal campagne voerden om het voorpaginanieuws te maken. Het resultaat was het historische klimaatakkoord van Parijs.
We moeten hetzelfde nog eens doen voor de natuur -- laten we aan de alarmbel trekken en ervoor zorgen dat dit bovenaan het prioriteitenlijstje van onze regeringsleiders staat.  Voeg nu je naam toe voor onze planten en dieren:

Klik om een einde te maken aan de uitstervingsgolf
Onze beweging loopt voorop als het gaat om milieubescherming ​-​- kortgeleden dwongen 1,8 miljoen Braziliaanse Avaazers af dat hun overheid een ​​stuk Amazonegebied ter grootte van Denemarken beschermde, VIER keer droegen we bij aan een nieuwe standaard voor de grootste zeereservaten ter wereld, en door samen te werken bereikten we nog veel meer. Het is tijd om nog eens samen te komen, om de dieren en planten waarmee we deze aarde delen, te beschermen.

Met hoop en vastberadenheid,

Diego, Marigona, Danny, Alice, Patri en de rest van het Avaaz-team.

Meer informatie:

De volgende uitstervingsgolf van dieren is al begonnen (NOS):
https://nos.nl/op3/artikel/2182871-de-volgende-uitstervingsgolf-van-dieren-is-al-begonnen.html

Aarde zit volgens wetenschappers midden in massa-uitsterving diersoorten (NU.nl):
https://www.nu.nl/wetenschap/4836240/aarde-zit-volgens-wetenschappers-midden-in-massa-uitsterving-diersoorten.html

Opnieuw roeit de mens een walvisachtige uit (NRC):
https://www.nrc.nl/nieuws/2017/05/23/opnieuw-roeit-de-mens-een-walvisachtige-uit-9950540-a1560117

Wetenschappers waarschuwen: zesde massa-uitsterving op komst (Algemeen Dagblad):
https://www.ad.nl/wetenschap/wetenschappers-waarschuwen-zesde-massa-uitsterving-op-komst~a618bf28/

Wetenschappers pleiten voor een overeenkomst in Parijs-stijl om het leven op aarde te redden -- in het Engels (The Guardian):https://www.theguardian.com/environment/radical-conservation/2018/jun/28/scientists-call-for-a-paris-style-agreement-to-save-life-on-earthAvaaz is een internationaal campagnenetwerk van 47 miljoen mensen en streeft ernaar dat internationale besluitvorming wordt bepaald door inzichten en waarden van de wereldbevolking. ("Avaaz" betekent "stem" of "lied" in veel talen.) Avaaz heeft leden in alle landen van de wereld; ons team is verspreid over 18 landen in 6 werelddelen en werkt in 17 talen. Lees meer over de grootste campagnes van Avaaz hier, of volg ons op Facebook of Twitter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten