Facebook, Skype, Twitter & E-mail

Facebook: https://www.facebook.com/l.m.j.schrijversluc?ref=ts&fref=ts
Skype: luc-schrijvers
Email: lucschrijvers@hotmail.com
*For relaying information, comments on the blog, information, mail me at ease.
*All sources are not disclosed to third parties.

Search for an article in this Worldwide information blog

zondag 1 juli 2018

VEROORDELING OP VRAAG VAN BART DE WEVER

De Antwerpse burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever had daags tevoren laten weten dat hij geen wegblokkades zou dulden in de Antwerpse haven bij de nationale vakbondsactie op 24 juni 2016. Toen er desondanks een wegblokkade was in het havengebied rukte de politie meteen met matrakken en waterkanon uit. Nochtans was er geen enkel incident gebeurd: wie per se in de haven moest zijn, kon doorrijden; er waren geen aanrijdingen als gevolg van de wegblokkade…
In het tumult dat volgde op de politietussenkomst werden Bruno Verlaeckt, voorzitter van het ABVV-Antwerpen, en ABVV-militant Tom Devoght opgepakt. Tom Devoght werd vandaag door de rechtbank in Antwerpen vrijgesproken omdat zijn persoonlijk aandeel in de wegblokkade niet kon bewezen worden. Bruno Verlaeckt werd wel schuldig bevonden… omdat hij om vier uur ’s morgens de politie telefonisch informeerde dat er een vreedzame wegblokkade zou komen.
Na de processen-verbaal van de Antwerpse politie stak het Antwerpse Openbaar Ministerie het been vooruit om het stakingsrecht met al wat daaruit voortvloeit te veroordelen. De rechtbank had geen oren voor het drie uren durend pleidooi van de advocaten van de verdediging. Dat uitgerekend in Antwerpen een wetsartikel uit begin jaren zestig van de vorige eeuw misbruikt wordt om het stakingsrecht te veroordelen, is geen toeval.
Vanmorgen waren voor de derde keer op rij enkele honderden vakbondsmilitanten aanwezig in en aan het Antwerps gerechtsgebouw, nu om de uitspraak te aanhoren (foto 1). Advocaat Jos Vander Velpen verduidelijkte het vonnis achteraf in een geïmproviseerde maar degelijke toespraak (foto 2); Bruno Verlaeckt (foto 3) wees op het belang van de vakbonden voor het behoud van de sociale verworvenheden, reden waarom ze nu zo aangevallen worden.
Miranda Ulens (foto 4), de nieuwe topvrouw van het ABVV, wees erop dat na deze principiële veroordeling voor een wegblokkade de deur is geopend om bijvoorbeeld ook ouders, leerkrachten en leerlingen die op straat komen voor zuivere lucht, en daarmee tijdelijk het verkeer hinderen, gerechtelijk te veroordelen.
Bekijk hier de toespraken, met dank aan Stream Media, en lees hieronder de commentaren.
Bron: Ed Steffens Anti-Fascistisch Front

Geen opmerkingen:

Een reactie posten