We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

dinsdag 21 augustus 2018

Tep Vanny na 735 dagen eindelijk vrij. En dat is mede dankzij jou!


       
Tep Vanny, de 37-jarige Cambodjaanse landrechtenactiviste werd gisteren na 735 dagen celstraf eindelijk vrijgelaten.
Jouw handtekening maakte dit mee mogelijk!

Hallo ,

Het is met een brede glimlach op het gezicht dat ik achter mijn computer kruip om deze mail te schrijven. Gisteren, in de vroege avond, liep het nieuws binnen dat Tep Vanny, de Cambodjaanse mensenrechtenverdedigster waar we sinds mei 2017 campagne voor voeren, vrijgelaten werd. En daar hielp jij aan mee! Jij was één van de meer dan 200.000 mensen van over de hele wereld die haar vrijlating eisten. Deze vraag werd gisteren beantwoord.
Vanny werd in 2017 onterecht door een rechtbank in Phnom Penh veroordeeld tot een gevangenisstraf. De reden: deelname aan een vreedzaam protest in 2013. Tijdens de verschillende hoorzittingen werd er geen enkel geldig bewijsstuk aangevoerd. Vanny die jarenlang opkwam voor de rechten van haar gemeenschap, groeide uit tot het symbool van vreedzaam activisme in haar land.
De moedige mensenrechtenverdedigster die verandering bekrachtigt in haar land is eindelijk terug verenigd met haar familie. 
       
Jouw handtekening en die van 200 000 andere Amnesty- supporters, versterken het lobbywerk dat achter de schermen gebeurt. Iedere keer dat er een mensenrechtenverdediger vrijkomt of beter beschermd wordt, vieren we dat als een echte overwinning! Iets wat ik, in een wereld waar mensenrechten als maar vaker onder druk komen te staan, en waar slecht nieuws vaker binnenloopt dan het me lief is, graag in de verf zet. 
Voor Tep Vanny maakte jij mee het verschil. Voer je ook de druk op voor andere mensenrechtenverdedigers? 
STEUN MENSENRECHTENVERDEDIGERS
Hartelijk dank!
Valerie - Amnesty-campaigner


Amnesty International Vlaanderen vzw

Geen opmerkingen:

Een reactie posten