We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

zondag 9 december 2018

DeMorgen : Voor u geselecteerd: de 10 verhalen die u deze week niet mocht missen

De 10 verhalen die u deze week niet mocht missen, speciaal voor u geselecteerd door onze hoofdredactie.
Beste,

Dat de regering-Michel I ten onder zou gaan aan de goedkeuring van een niet-bindende tekst van de Verenigde Naties: we hadden het tot voor kort, eerlijk gezegd, ook niet zien aankomen. Maar het is gebeurd, en vandaag is de eerste dag van de oranje-blauwe minderheidsregering zonder N-VA. 

1. Zinzen en Van Cauwelaert analyseren de politieke crisis

Niet verbaasd zijn de ervaren commentatoren Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert. In dit spitse interview laten ze hun licht schijnen op een regering die al een tijdje op sterven na dood was. Lees meer »

2. Reconstructie van de ingetrokken N-VA-campagne

De regeringscrisis kwam in een stroomversnelling toen N-VA onverhoeds een harde onlinecampagne lanceerde tegen het migratiepact. Die diende onder grote druk weer afgevoerd te worden. Hier reconstrueert Jeroen Van Horenbeek hoe de N-VA-top die campagne uit de klauwen liet lopen. Lees meer »

3. Tom Lenaerts na de 'Los het op' tegen De Roover en Calvo

‘Los het op’, beet tv-maker Tom Lenaerts de politici Peter De Roover en Kristof Calvo toe in 'Van Gils & Gasten'. Een hartenkreet die veel ophef veroorzaakt. “Natuurlijk is politiek een spel, maar politici mogen zich niet in dat spel verliezen”, verklaart hij in dit carrière-interview aan Kris Kuppens zijn kwaadheid over ‘de toestand’. Lees meer »

4. Joël De Ceulaer interviewt Filip Watteeuw

Nog meer politiek? Nog eentje dan. Met dit mooie gesprek met de Gentse Groen-schepen Filip Watteeuw toont Joël De Ceulaer aan dat het politieke interview toch nog niet dood is. Lees meer »

5. Het meest ontroerende stuk van de week komt uit Nederland

Toen de veertienjarige Maartje te horen kreeg dat ze terminaal ziek was, vroeg ze of haar vriendin Derakshan haar plaats in de samenleving mocht innemen. Eén probleem: Derakshan moest het land uit. Maar uiteindelijk heeft ze toch de wens van haar vriendin waargemaakt. Ellen De Visser tekent het unieke verhaal op. Lees meer »

6. De duistere studentenclub waar een doop fataal werd

Het is de angst van elke ouder: een telefoontje om te melden dat er wat met je kind is gebeurd. Het is wat de ouders van Sanda deze week overkwam, de 20-jarige student die om het leven kwam bij een studentendoop. Bruno Struys achterhaalde dat de betrokken studentenclub niet aan zijn eerste incident toe is. Lees meer »

7. Twerken: is het gewoon seksistisch of juist feministisch?

Er zijn gelukkig ook vrolijker discussiethema’s. Of twerken – een dans waarbij je krols met de kont wiebelt – ook een feministisch statement kan zijn. Stef Selslagh beluistert stemmen die menen van wel. Lees meer »

8. “Historici zullen het kapitalisme erkennen als de bron van populisme”

Intussen wordt in Frankrijk in volle ernst het woord ‘révolution’ in de mond genomen. Zoals dit weekend alweer bleek, ontwapenen de ‘gele hesjes’ niet. Filossof Akeel Bilgrami is niet verbaasd over het protest. Ook de journalistiek draagt verantwoordelijkheid, zegt hij aan Marco Visscher. “Journalisten hebben kritiek op Trump, maar ze ontwijken de vraag waarom Trump zo veel steun van het Amerikaanse volk krijgt.”Lees meer »

9. Renilde Gees spuit echt voedsel in de sonde van dochtertje Anna (6)

De 6-jarige Anna is een ster op Twitter, maar dat zal ze nooit beseffen. Ze ziet amper, praat niet en ‘eet’ via een sonde. Op haar blog ‘Anna is anders’ beschrijft mama Renilde Gees het leven van en met haar dochter. Aan Eline Delrue vertelt ze haar aangrijpende verhaal. Lees meer »

10. Robin Broos op het podium met Jeff Goldblum

Collega Robin Broos, ten slotte, heeft zijn droom waargemaakt. Hij stond in Los Angeles op het podium met zijn grote held, acteur Jeff Goldblum (bekend van ‘Jurassic Park’), tevens niet onverdienstelijk jazzpianist. Hoe dat ging, legt hij uit in dit fijne verhaal. Lees meer »
Tot volgende week,
Bart Eeckhout en Kirsten Bertrand
hoofdredactie De Morgen 
Reageren op deze brief? Graag. Reageer op deze e-mail of mail naar: hoofdredactie@demorgen.be.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten