SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

vrijdag 31 mei 2019

Update: nieuws en informatie van over de hele wereld - 31.05.2019

View in browser

De Clintons in ballingschap - Heeft een CEO nut? - 13 verbluffende weetjes over Jupiler 

1. Regeringsformatie: met Vande Lanotte (Sp.a) en Reynders (MR) op weg naar een Vlinder-regering?

Het wordt een socialistisch-liberaal duo, van oude vossen, die een creatieve constructie in mekaar kunnen draaien. Zowel Vande Lanotte als Reynders staan wel bekend als notoire einzelgängers, het valt dus af te wachten hoe beiden gaan samenwerken.

2. Duitse joden laten keppeltje best thuis

In Duitsland moeten joodse mensen zich bewust zijn dat het dragen van de traditionele keppel op straat hen potentieel in gevaar zou kunnen brengen. De agressie tegenover joden is immers toegenomen. 

3. Isabel Albers (De Tijd) op gastenlijst Bilderberg-conferentie

De bijeenkomst van deze groep van zowat 130 deelnemers heeft een streng geheim karakter, waarbinnen internationale beeldvorming en ideeën centraal staan. Afgeschermd van de pers bespreken politici, bankiers en zakenmensen de belangrijkste problemen van dit moment. Critici verwijten de Bilderberggroep dat men er buiten de democratie om besluiten neemt.
4.  Handelaars in angst
"De ecologische strijd gaat nu gepaard met de verafgoding van de natuur, die in feite wordt beschouwd als goedaardig. Wat een onzin! De wereld was een hel toen de natuur de mens nog in zijn greep had!
[...] De moderne wereld begint pas wanneer de mens zich van de natuur bevrijdt. Slechts 3% van de Fransen denkt dat de wereld er beter aan toe is dan vroeger en dat terwijl de levensverwachting sinds 1919 is gestegen van 30 naar 71 jaar. De handelaars in angst hebben de Fransen er van overtuigd dat we in een verschrikkelijk tijdperk leven, daar waar ons bestaan nooit beter is geweest sinds we de natuur bestrijden.
De bril, zeep, verwarming, vaccins, geneesmiddelen, toiletten... het zijn geen zaken die we in de natuur terugvinden. Kanker, tuberculosis, aids, hepatitis, tetanus zijn dat wel. De zwarte Pest doodde 1 op elke 3 Europeanen. Vóór de moderne landbouw, doodden voedselinfecties jaarlijks 2.000 Fransen. De Spaanse griep doodde 50 miljoen mensen tussen 1918 en 1919. De mazelen eisten 6 miljoen mensenlevens per jaar. Tuberculosis en kinderverlamming verpesten het leven van onze grootouders. 
De ecologie vult de leegte op die de godsdienst achterliet."

    5. Heeft een CEO nut?

    Het is een vraag die regelmatig opduikt. Wat is de echte toegevoegde waarde van een CEO? Vooral omdat de strategie en de executie vaak het werk zijn van het échelon net onder de topman. 

    6. Robot-bessenplukker doet 66% beter dan de mens

    Volgens vele waarnemers kan de robot aan de Britse landbouwsector grote diensten bewijzen. De landbouw moet immers afrekenen met stijgende arbeidskosten, terwijl men ook een tekort aan seizoensarbeiders kent.”
    7. Cover du Jour: The Clintons in Exile
    • "[Bill Clinton], zegt een vriend, is wat triest en meer dan wat boos. “De 2020 race om het Witte Huis is begonnen en weinigen van het immer uitbreidende aantal Democratische kandidaten voelen zich geroepen om hem te bellen of om advies te vragen over wat een presidentiële campagne inhoudt.”
    • Om politieke én sociale redenen staan Bill en Hillary, het machtigste koppel in de moderne politieke geschiedenis van de VS, aan de zijlijn, terwijl zich voor de Democraten een van de belangrijkste verkiezingscycli ooit ontvouwt.
    • In het #MeToo tijdperk, is wat ooit persoonlijk was nu politiek geworden. Zijn lange geschiedenis als rokkenjager - vóór en tijdens zijn presidentschap - is voor menig Democraat niet langer verdedigbaar.
    • En toch om redenen die een aantal van hun vrienden verbaast, voelen de Clintons zich geroepen om in de publieke arena te blijven, om gehoord te worden.
    • Ze spreken in kleine zalen - vele die niet eens uitverkocht raken - en hun lage honoraria zijn de echte kost van de ballingschap van de Clintons. Hillary kreeg tot 2016 makkelijk $ 200.000 voor een speech. Vandaag moet ze genoegen nemen met  $25,000 or $50,000 per evenement. 
    • Het publiek applaudisseert enthousiast. Beide Clintons knikken. Beide zijn slimme mensen, dat is algemeen bekend. De ene had politiek charisma, de andere niet.
    • Vraag vrienden hoe ze het doen als koppel en ze zullen trachten niet te antwoorden. “Ik ben geen psychiater,” zegt een van Bills oude vertrouwelingen. De waarheid is dat ze zijn wat ze altijd zijn geweest. Ondanks de schandalen en politieke ontgoochelingen, “zijn ze partners,” zegt de vertrouweling.

    8. Klimaatverandering bedreigt 2 op elke 3 Afrikaanse grootsteden

    De problemen hebben grotendeels te maken met het onvermogen van de Afrikaanse steden om aan klimaatschokken te weerstaan. In de lijst van de tien steden met de grootste kwetsbaarheid voor de klimaatverandering staan acht Afrikaanse steden.
    Deel deze e-mail met een vriend
    Deel
    Kreeg je deze e-mail van een vriend?
    Schrijf je hier in

    9. 13 verbluffende weetjes over Jupiler

    Jupiler is een creatie van brouwerij Piedboeuf. Toen heette de pils nog Jupiler 5, verwijzend naar het alcoholgehalte van het bier. Intussen is de pils iets zwaarder geworden met 5,2% alcohol.
    10. Foto du Jour: een macaber gevolg van de klimaatwijziging
    Kami Rita Sherpa, een ervaren gids die tot 24 keer toe de Mount Everest heeft beklommen, beschrijft in de New York Times de effecten van de klimaatwijziging. Er zouden meer dan 100 lijken van gestorven beklimmers op de berg liggen. 
    • "De sneeuw smelt en lijken komen te voorschijn. Beenderen vinden is het nieuwe normaal geworden." 
    • Vorige week stierf een zestal bergbeklimmers op de Everest. De meeste onder hen stierven bij de afdaling tijdens een kort moment van goed weer.
    Op onderstaande foto is te zien hoe zo'n 320 bergbeklimmers geduldig hun beurt afwachten om de top te bereiken. De foto is duizenden malen gedeeld via sociale media, maar de man die de foto nam werd daarbij zelden vermeld. Zij naam is Nirmal "Nims" Purja, en hij tracht het wereldrecord te breken door alle 14 bergen te beklimmen die hoger zijn dan 8.000 meter. Al die bergen liggen in het Himalayagebergte.  Het wereldrecord bedraagt 7 jaar en 11 maanden. Nirmal Purja wil het doen in... 7 maanden.
      Express.be [NL]
      Ottergemsesteenweg Zuid 808 bus 103, Gent
      Belgium

      Geen opmerkingen:

      Een reactie posten