SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

maandag 8 juli 2019

10 topverhalen die u deze week niet mocht missen

De 10 verhalen die u deze week niet mocht missen, speciaal voor u geselecteerd door onze hoofdredactie.
Beste lezer,
Na dagenlange onderhandelingen werd Charles Michel dinsdag plots verkozen tot president van Europa. Met name zijn “Belgische” onderhandelingscapaciteiten zouden hem op het allerhoogste niveau in het zadel hebben geholpen. Maar de echte winnaar van de top in Brussel was toch de Franse president Emmanuel Macron. Hij nam de fakkel als sterkste leider van het oude continent definitief over van Merkel, die de regie over haar collega's en de EVP kwijt lijkt te zijn. 

1. Waarom Angela Merkel de grootste verliezer is in de Europese banencarrousel

Macron kan met een gerust hart Quatorze Juillet gaan vieren. Hij schaakte het best op het bord met de te verdelen topfuncties waardoor hij het vaakst "zijn kandidaat "op de gewenste plek kreeg. Dat ging ten koste van die van Angela Merkel, die een tactische blunder beging. EU-correspondent Marc Peeperkorn legt uit hoe dat ging. Lees meer »

2. Michel was vriendjes met Macron, en goed genoeg voor Merkel

Etentjes met de Franse president en zijn echtgenote, een bromance met de liberale collega's Bettel en Rutte. Maar ook: de gave om andere partijen te overtuigen dat hij ook hun belangen zal dienen. Journalisten Roel Wauters en Stavros Kelepouris analyseren in onze weekendkrant hoe Charles Michel aan z'n topjob geraakte. “Hij moet nu de perceptie vermijden dat hij de handpop wordt van Macron.” Lees meer »

3. Schrijfster Lize Spit: ‘Mijn schrijverschap staat op het spel’

Auteur Lize Spit is een fervent piekeraar, maar ook dat is een essentieel onderdeel van haar schrijverschap, vertelt ze aan journalist Stef Selfslagh in Het Huis van Hiele. “Het is in mijn branche geen nadeel om alles op twintig verschillende manieren te bekijken.” Lees meer »

4. Will Tura: ‘Op de begrafenis van koning Boudewijn ben ik over mijn grens gegaan, álles heb ik gegeven’

Tijdens de zomervakantie bedenkt u de vragen voor bekende Belgische muzikanten. Deze week was het de beurt aan Will Tura, die bijna tachtig is. Hoe hij zijn conditie en stem zo optimaal houdt? “Ik ben heel gedisciplineerd, elke dag ga ik minstens een half uur joggen, door weer en wind.” Lees meer »

5. Bij afvalbedrijf Net Brussel stinkt niet alleen het vuilnis

Net Brussel ligt onder vuur. Verscheidene Brusselse politici omschrijven het gewestelijke afvalbedrijf als een PS-bastion waar het geld nooit op is. Maar omdat er nu een financieringsput van tientallen miljoenen euro gaapt – na een veroordeling voor concurrentievervalsing – zit het bedrijf in slechte papieren. Lees meer »

6. De keerzijde van het Australische rugzaksprookje

De idylle van het rugzaktoerisme in Australië kent een flinke keerzijde. Jonge backpackers zijn voor hun visum afhankelijk van plaatselijke boeren die hen vaak uitbuiten, zo zocht journaliste Sue Somers uit. “Jongeren komen terecht in zware jobs waar ze vaak het zware werk moeten opknappen.” Lees meer »

7. Wat Máxima gedaan heeft, is ofwel oliedom, ofwel in- en incynisch, ofwel beide

In plaats van de wisselcolumn van Coenen & Cafmeyer leest u tijdens de zomermaanden bijdragen van gastcolumnisten. Afgelopen week was het de beurt aan Nederlander Frank Heinen, Hij schreef een scherp stukje over koningin Maxima die een gesprek met de Saudische kroonprins had. De man wordt verdacht van het laten vermoorden en in stukken snijden van journalist Jamal Kashoggi. Lees meer »

8. ‘Tijd dat er iets aan gedaan werd’: in Hamme is de jacht op Turkse sociale huurders geopend

In Hamme speurt men naar verdoken eigendommen van mensen die hier een sociale woning huren. De kreet van de zure kiezer wordt er al in beleid omgezet, stelde journalist Douglas De Coninck vast. “Iedereen gelijk voor de wet, punt.” Lees meer »

9. Lunch met Roger Federer in zijn privéjet: ‘Ik maak weleens een fles wijn soldaat’

Hij heeft de schoonheid van een Griekse god en de energie van een puber. Tennislegende Roger Federer is op dreef tijdens het interview dat The Financial Times met hem had in zijn privéjet. “Af en toe maak ik een fles wijn soldaat.” Lees meer »

10. De bankautomaat verdwijnt, en dat komt vaak hard aan

We gaan naar een cashloze samenleving. En dus verdwijnen er steeds meer bankautomaten. Hoe hard dat aankomt in Vlaamse dorpen kan u lezen in deze verhelderende reportage van journaliste Cathy Galle.Lees meer »
Tot volgende week,
Bart Eeckhout en Kirsten Bertrand
hoofdredactie De Morgen 
Reageren op deze brief? Graag. Reageer op deze e-mail of mail naar: hoofdredactie@demorgen.be.
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
Stem positief
Stem negatief

Geen opmerkingen:

Een reactie posten