We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

zondag 1 september 2019

#Nieuws #Knack /ochtend - 1.09.2019


+zone Deelstaatverkiezingen in Oost-Duitsland: Alternative für Deutschland en de Grünen staan voor forse winst
Zondag houden de traditionele volkspartijen in Duitsland de adem in. Hoeveel zetels gaan de christen- en sociaaldemocraten ditmaal moeten afstaan aan de radicaal-rechtse Alternative für Deutschland en de Grünen?
Lees meer
Minstens vijf doden en 21 gewonden bij schietpartij in Texas
Minstens vijf doden en 21 gewonden bij schietpartij in TexasBij de schietpartij in Odessa in de Amerikaanse staat Texas zijn zeker vijf doden gevallen. Volgens de lokale politie raakten 21 mensen gewond. Het is niet duidelijk of de dodelijke slachtoffers daarbij worden geteld. Ook de schutter is dood.
Lees meer
'Dwangmatige vernieuwingsdrang heeft ons onderwijs gedegradeerd'
'Het wordt tijd om het onderwijs, de bakermat van kennisoverdracht, terug te geven aan de leerkrachten, en hun professionele gezagspositie in ere te herstellen', schrijft Jean-Marie Dedecker bij de start van het nieuwe schooljaar.
Lees meer
+zone 50 jaar Gangreen: blijven we blind voor het racisme van Jef Geeraerts?
Vijftig jaar geleden kreeg Jef Geeraerts de Staatsprijs voor zijn Congoroman Gangreen. De bekroning leidde tot Kamervragen over racisme en kolonialisme. Berucht is het boek altijd gebleven, maar de progressieve literaire goegemeente viel Geeraerts nooit af. Pas nu een generatie zwarte Vlaamse schrijfsters op het voorplan treedt, lijkt dat te veranderen.
Lees meer
Erdogan dringt bij VS aan om geplande veiligheidszone in Syrië te versnellen
Erdogan dringt bij VS aan om geplande veiligheidszone in Syrië te versnellenAls de VS niet snel in actie schieten, gaat Turkije 'in twee of drie weken' een eigen veiligheidszone in Syrië opstellen, 'met onze eigen voorwaarden'. Dat heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan zaterdag verklaard. Turkije 'heeft niet te veel tijd of geduld meer'.
Lees meer
Rohani: Europeanen moeten zich aan hun engagement houden
Rohani: Europeanen moeten zich aan hun engagement houdenIran zal zich blijven distantiëren van de nucleaire deal van 2015 als Europa zijn eigen verplichtingen niet nakomt. Daarvoor heeft de Iraanse president Hassan Rohani zijn Franse ambtsgenoot Emmanuel Macron gewaarschuwd in een telefonisch gesprek, klinkt het in een verklaring van Iran.
Lees meer
Duizenden Britten protesteren tegen 'staatsgreep' van Boris Johnson
Duizenden Britten protesteren tegen 'staatsgreep' van Boris JohnsonOver het hele Verenigd Koninkrijk zijn zaterdag duizenden mensen de straat opgegaan om te protesteren tegen de verdaging van het parlement. Met de slogan 'stop de staatsgreep' willen de betogers hun ongenoegen uiten over de beslissing van premier Boris Johnson, die volgens hen het parlement buitenspel wil zetten om een ongeordend vertrek uit de Europese Unie te forceren.
Lees meer
Ecolo: 'Als groenen aan kant worden geschoven, zal dat keuze van informateurs zijn'
Er bestaan ook andere opties dan een meerderheid met N-VA om een federale regering te vormen. Dat heeft covoorzitter Jean-Marc Nollet van Ecolo zaterdag in herinnering gebracht. Als de groenen terzijde worden geschoven, dan is dat volgens hem het gevolg van een keuze van de informateurs.Ecolo:  'Als groenen aan kant worden geschoven, zal dat keuze van informateurs zijn'
Lees meer
+zone Beeldhouwer Jan De Cock: 'Ik, de Vlaamse canon samenstellen? Ik bén de Vlaamse canon'
Beeldhouwer Jan De Cock: 'Ik, de Vlaamse canon samenstellen? Ik bén de Vlaamse canon'Kunstenaar Jan De Cock verhuist naar Brugge. Volgende week opent daar The Bruges Art Institute, zijn nieuwe school. Hij probeert er Brussel mee te vergeten. 'Men lacht graag met de chocoladewinkels in Brugge. Maar hebben wij echt ook zoveel pitabars nodig in Brussel?'
Lees meer
+zone Filosoof Ype De Boer schreef een prikkelend boek over seks voor veroveraars, minnaars en libertijnen
Filosoof Ype De Boer schreef een prikkelend boek over seks voor veroveraars, minnaars en libertijnenFilosoof Ype de Boer heeft geen tepelklemmen nodig om de grenzen van de menselijke seksualiteit af te tasten. Een paar scherp geslepen vraagtekens zijn voldoende.
Lees meer
'Net als bij George Orwell, wordt de horizon van datgene waarover we nog vrijuit mogen spreken steeds enger'
Filosoof Ludo Abicht, kernlid van Vlinks, maakt zich zorgen over de toenemende 'pensée unique' in de samenleving. 'Wie zich argeloze vragen stelt bij de enthousiaste verwelkoming van klimaatactivisten door mensen uit het financiële top-establishment wordt "vertaald" als een "klimaatscepticus" en "klimaatnegationist".''Net als bij George Orwell, wordt de horizon van datgene waarover we nog vrijuit mogen spreken steeds enger'
Lees meer
Abonneer >>
MEEST GELEZEN
1
Moordenaar van Robert 'Bobby' Kennedy neergestoken in gevangenis
2
'Net als bij George Orwell, wordt de horizon van datgene waarover we nog vrijuit mogen spreken steeds enger'
3
Minstens vijf doden en 21 gewonden bij schietpartij in Texas
4
Iedere week 232 huurders bedreigd met uithuiszetting
5
'Nieuwe schoolstrijd is breder dan strijd tussen N-VA en katholiek onderwijs'
+ MEEST GELEZEN
1
+zone De zaak Natuurpunt versus Ineos: 'Wij zijn niet de bad boys. Wij zijn de good guys!'
2
+zone Beeldhouwer Jan De Cock: 'Ik, de Vlaamse canon samenstellen? Ik bén de Vlaamse canon'
3
+zone Beestenboel: de kans is groot dat de reuzenteek al in ons land is
4
+zone Wat is de mysterieuze longziekte die jonge dampers treft?
5
+zone Oplossing voor geneesmiddelencrisis? Haal het placebo-effect uit het verdomhoekje
DEZE WEEK IN KNACK
Discriminatie bij zwangerschap: 'Ze zeiden: met zwangere vrouwen weet je nooit'
Abonneren
Elise Mertens plaatst zich vlot voor achtste finales US Open
Elise Mertens plaatst zich vlot voor achtste finales US Open
Elise Mertens (WTA-26) heeft zich zaterdag in New York vlot voor de achtste finales van het US Open geplaatst. In de derde ronde nam de 23-jarige Limburgse in 1 uur en 12 minuten met tweemaal 6-3 de maat van de Duitse Andrea Petkovic (WTA-88).
Lees meer
+zone Tussen de lakens in de gevangenis: 'Niemand mag ons nog uit elkaar halen'
Tussen de lakens in de gevangenis: 'Niemand mag ons nog uit elkaar halen'
Als er één plaats is waar we onszelf zijn, is het in bed. Knack Weekend trekt van slaapkamer naar slaapkamer voor een eerlijk gesprek. Deze week: Sara (43) en Peter (46)*, zitten allebei in de gevangenis van Brugge en willen daar binnenkort trouwen.
Lees meer
Gelijkspel tussen Kortrijk en Oostende in spektakelwedstrijd
Gelijkspel tussen Kortrijk en Oostende in spektakelwedstrijd
Lees meer
+zone Filosoof Ype De Boer schreef een prikkelend boek over seks voor veroveraars, minnaars en libertijnen
Filosoof Ype De Boer schreef een prikkelend boek over seks voor veroveraars, minnaars en libertijnen
Filosoof Ype de Boer heeft geen tepelklemmen nodig om de grenzen van de menselijke seksualiteit af te tasten. Een paar scherp geslepen vraagtekens zijn voldoende.
Lees meer
+zone 'Moeten designerkleren echt zo duur zijn?'
'Moeten designerkleren echt zo duur zijn?'
'Designerkleding en accessoires zijn de afgelopen jaren voor de meeste consumenten gewoonweg onbetaalbaar geworden', schrijft Knack Weekend-hoofdredactrice Ruth Goossens.
Lees meer
+zone Ariana Grande raakte in Antwerpen alle sporten van de toonladder, maar weinig gevoelige snaren
Ariana Grande speelde in Antwerpen een popshow uit het boekje. Vocaal scheerde ze toppen waar geen toonladder bijkan, visueel leverden zij en haar team niets minder dan overweldigende klasse. Hoe komt het dan toch dat het ons allemaal zo weinig deed?Ariana Grande raakte in Antwerpen alle sporten van de toonladder, maar weinig gevoelige snaren
Lees meer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten