SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

maandag 4 november 2019

Update: nieuws en informatie van over de hele wereld - 4.11.2019

View in browser
De onwaarschijnlijke cijfers van Apple - Israëli’s hebben oogdruppels die zelfde effect genereren als een bril - Ons vertrouwen in de medemens
⏰Deze nieuwsbrief telt 1.306 woorden - leestijd: > 5 minuten
Karel Van Eetvelt

1. Zorgt het klimaat onder Lagarde voor een eerste clash binnen de ECB?

Jens Weidmann, de voorzitter van de Duitse Bundesbank, opende een door die instelling georganiseerde conferentie, waarin de rol van centrale banken en de klimaatwijziging centraal stonden. Weidmann verklaarde dat hij ‘met een zeer kritisch oog’ naar elke poging van de ECB zou kijken om de klimaatwijziging centraal in haar strategie te zetten. Hij sprak in dat verband over ‘groene obligaties’ die deel zouden kunnen worden van het verruimingsbeleid (QE) van de ECB. Centrale banken kunnen dergelijke maatregelen niet nemen, denkt Weidmann. Ze hebben volgens hem democratisch geen legitimiteit.
Tesla Model 3

2. Na gezichtsherkenning, nu emotieherkenning…

Technologie die emoties leest is de nieuwste ontwikkeling in de markt voor misdaadpreventie. De technologie werd deze week gepresenteerd op een beurs in het Chinese Shenzhen en wordt in het land al ingezet op luchthavens en metrostations.
China is ‘s werelds grootste surveillancemarkt. Tegen eind dit decennium zouden er in het land ongeveer 600 miljoen camera’s operationeel zijn. Dat is één camera per twee inwoners. Naast gezichtsherkenning, software die de loopbewegingen, de ogen en de massa’s analyseert, moet nu ook emotieherkenningssoftware toelaten om criminelen te identificeren.

3. De giftige taal van verdeeldheid: “Wij zijn het volk, wie zijn jullie?”

Een meerderheid van Britten vindt het gebruik van geweld tegenover politici gerechtvaardigd indien dat hen toelaat hun doel te bereiken. Dat is de conclusie van een onderzoek van de universiteiten van Cardiff en Edinburgh bij meer dan 4.000 kiezers in Engeland, Schotland en Wales. Hoewel dit soort peilingen best met een korrel zout wordt genomen, lijkt het er toch op dat het Verenigd Koninkrijk in de aanloop naar de brexit een meer gewelddadige plek is geworden.
In de drie landen vindt zowel een meerderheid van brexiteers als remainers dat het gebruik van geweld tegenover politici gerechtvaardigd is als daarmee het einddoel bereikt kan worden. De ondervraagden gaven niet aan dat ze zelf geweld zouden gebruiken om hun doelstelling te bereiken.
4. De onwaarschijnlijke cijfers van Apple 
De Apple iPhone is te goed. Daarom wordt hij te weinig vervangen of geüpgraded en dat werd een probleem voor het bedrijf uit Cupertino. De verkopen van de iPhone dalen nu al 4 kwartalen op rij. Toch heeft het aandeel Apple nooit hoger gestaan. Tim Cook en co zijn er in geslaagd op een creatieve manier de verloren omzet te compenseren met nieuwe inkomsten. En hoe!
  1. De verkoop van diensten (iCloud, Apple Music, en vanaf 1 november Apple TV+) is het voorbije kwartaal met 18% gestegen. 
  2. De verkoop van accessoires (Apple Watch, AirPod,…) is het voorbije kwartaal met 54% gestegen en steeg de voorbije 2 kwartalen telkens met meer dan 50%.
Ter vergelijking: Apple is een aantal bedrijven. De accessoiresdivisie heeft nu eenzelfde omzet als Starbucks, de dienstenafdeling draait een omzet vergelijkbaar met die van AB InBev.
Drie kwart van de Apple Watch-verkopen komt op rekening van mensen die hun eerste digitale horloge kopen, dus daar zit nog ruimte voor groei. Ondertussen heeft Apple nieuwe oortjes in de markt gezet. Die kosten 249 dollar (in Europa 280 euro) bijna 100 dollar meer dan het oude model (159 dollar).
De marktkapitalisatie van Apple bedraagt ondertussen 1.100 miljard dollar. Geen enkel beursgenoteerd bedrijf ter wereld doet beter.

5. Patriottisme in China: Verkoop Huawei: +66%, Apple: -28%

De verkoop van Huawei-smartphones in China steeg in het derde kwartaal met 66%. Een kwartaal eerder waren de verkopen al met 31% gestegen.
Het is net tussenin die twee kwartalen dat de handelsoorlog escaleerde en de VS een reeks Chinese bedrijven aanduidde die het verbood om zaken te doen in de VS.
Chinese consumenten reageerden door Amerikaanse producten, zoals Apple iPhones, in te ruilen voor producten van eigen makelij. Een tendens die ook de volgende kwartalen verder dreigt uit te breiden.
6. Telex
Olie: Saudi Aramco heeft zijn beursgang bevestigd. De olieproducent zou een belang van 1 tot 2 % naar de beurs van Riyad brengen. Later kan een internationale notering worden toegevoegd. Het bedrijf mikt op een waardering tussen 1.500 miljard en 2.000 miljard dollar. Daarmee wordt Aramco het meest waardevolle beursgenoteerde bedrijf ter wereld. Het bedrijf pompt 10 % van de wereldproductie aan olie op.
Wijn: 🍷🍷De globale productie van wijn is dit jaar met 10 % gedaald als gevolg van de mindere weersomstandigheden. Dat blijkt uit een schatting van de Internationale Organisatie van de Wijnbouw en Wijnbereiding (OIV). Vooral de 3 belangrijkste productielanden Italië, Spanje en Frankrijk kregen te maken met slecht weer.
Jong en rechts:🇩🇪 De uiterst-rechtse Alternative für Deutschland (AfD) scoort erg goed bij jongere kiezers. Ruim 24 % van alle kiezers onder 30 gaven bij regionale verkiezingen vorige week in de Duitse deelstaat Thüringen hun stem aan de AfD. De linkse Die Linke kreeg 22 % van de onder-30-stem.
Jong en rijk: Microsoft investeerde in 2007 de som van 240 miljoen dollar in het toen nog vrij jonge Facebook. Dat belang is vandaag 8,5 miljard dollar waard, een winst van 3.540 %.
Toerisme in Tsjernobyl: Gemiddeld 1.000 mensen bezoeken dagelijks de controlekamer van reactor 4 van de kerncentrale van Tsjernobyl. De site heeft het toerisme met 40 % zien toenemen sinds de uitzending van de gelijknamige HBO-serie eerder dit jaar. Volgens lokale gidsen duurde het 10 jaar geleden nog weken om een kleine groep bezoekers op locatie te krijgen.
Deel deze e-mail met een vriend
Deel
Kreeg je deze e-mail van een vriend?
Schrijf je hier in
Simon Mignolet Club Brugge

7. Israëli’s hebben oogdruppels die zelfde effect genereren als een bril

Tijdens de tests verbeterde het zicht van de deelnemers met drie rijen op de bekende leeskaarten die oogartsen gebruiken om het zicht te testen. Dat is het minimum om als hulpmiddel te kunnen worden goedgekeurd.
Vraag is of er een markt bestaat voor een product dat twee- tot driemaal per dag moet worden ingebracht om een bril te vervangen. Dat vergt volgens experts een zekere discipline. De makers van de druppels zullen in een eerste tijd mikken op mensen die de veertig net voorbij zijn en het dragen van een bril zo lang mogelijk willen uitstellen. Maar naarmate de jaren vorderen lijkt een bril nog altijd de meest voor de hand liggende oplossing.
8. Grafiek du Jour: ons vertrouwen in de medemens
Denkt u dat men de meeste mensen kan vertrouwen of denkt u eerder dat men nooit voorzichtig genoeg kan zijn wanneer men met andere mensen te maken krijgt?
Rood: "Men kan niet voorzichtig genoeg zijn"
Blauw: "De meeste mensen kunnen vertrouwd worden"

9. Porsche is meest waardevolle luxemerk ter wereld

De Duitse autobouwer Porsche heeft de meest waardevolle merknaam uit de luxesector. Dat blijkt uit een rapport van consulent Brand Finance, dat de waarde van het merk Porsche op 29,3 miljard dollar bepaalde. Dat betekende een stijging met 54 procent tegenover vorig jaar.
Rekening houdend met de grote kloof tegenover de concurrentie, zal het leiderschap van Porsche wellicht ook niet snel onder druk komen.
10. Waarom politici slechte acteurs zijn
“Wat een kijker verwacht van een acteur is dat gevoel van menselijkheid - uiteraard doe ik dat. Het is niet moeilijk, want ik blijf gewoon wie ik ben. 
Maar acteren heeft me nog een les geleerd. Politiek is als een slechte film - mensen overacteren, gaan te ver. 
Wanneer ik met politici praat, zie ik de gezichtsuitdrukkingen, hun ogen, de manier waarop ze met hun ogen knipperen. Ik kijk ernaar zoals een filmmaker. Ik keek vroeger vaak naar een scène op een monitor. De producent riep dan: Stop hiermee, het is niet meer om aan te zien. Niemand zal dit geloven.'”
De Oekraïense president Volodymyr Zelensky was in een vorig leven komediant. (via: The New Yorker)
Express.be [NL]
Ottergemsesteenweg Zuid 808 bus 103, Gent
Belgium

Geen opmerkingen:

Een reactie posten