SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

dinsdag 3 december 2019

Daily Express - EXPRESS BY BUSINESS AM - 3.12.2019

Daily ExpressBekijk in browser
✍ Goedemiddag! 
48 uur later is de realiteit helemaal anders: een prematuur lek zet CD&V in zetel - Netflix van de automobielindustrie komt naar Europa - Belgische pionier voorspelt bitcoinrevolutie
⏰ Deze nieuwsbrief telt 1.364 woorden - leestijd: < 5 minuten
1. De werkende armen: ‘Maaltijdbezorger Deliveroo verdient geen 10 euro per uur’
In het oude systeem kon een maaltijdbezorger gemiddeld 1,6 maaltijden per uur leveren en kreeg hij daarvoor 12 euro per uur. Als hij daarvoor nu 5,32 euro per rit betaald krijgt, verdient hij nog 8,5 euro per uur. 
Wie van Deliveroo zijn beroep maakt en 5 uur per dag werkt en dat 7 dagen op 7, werkt in totaal 35 uur per week voor 242 euro. Met dat bedrag overschrijdt hij dan weer het plafond van 6.250 euro per jaar en komt hij in het zelfstandigenstatuut terecht, waarbij hij belastingen en sociale lasten moet betalen. 
Verder is hij niet verzekerd en moet hij zelfs zijn fiets betalen. Lees meer
2. 48 uur later is de realiteit helemaal anders: een prematuur lek zet CD&V in zetel
Een vrouw verlaat een filiaal van KfW in Duitsland
Verschillende bronnen wijzen op persoonlijke voor- en afkeur, die een rol speelt. Rutten moet Geens niet, zoveel is duidelijk. ‘Ze wil absoluut vermijden dat er een mogelijke rivaal voor de Zestien opduikt zeker?’
De prijs van CD&V: Niets is wat het lijkt in de Wetstraat. CD&V lag dit weekend nog in perceptie in de touwen: uitgesloten van een geheime vergadering, koudweg aan de deur gezet. 48 uur later lijkt het in realiteit iets helemaal anders. Zonder de christendemocraten raakt het niet van de grond. ‘De laatste zetels zijn de duurste. Dat weet iedereen in een coalitievorming’, zo is de simpele conclusie.
En nu? Het is afwachten of Magnette paars-groen van de grond krijgt. Maar zo optimistisch zijn een pak betrokkenen niet, na de afgelopen 48 uur, dat is wel duidelijk. De puzzel was niet af, en ligt nu helemaal op straat. De schade tussen de N-VA-top en de Open VLD-voorzitter is ondertussen wel bijzonder groot. Hoe beide partijen nog deftig in een Vlaamse regering kunnen functioneren, als de voorzitters in een Siberische relatie zitten, is voorlopig een raadsel. Lees meer
3. Huawei heeft Amerika niet nodig
De Chinese telecomreus Huawei produceert nu smartphones die geen Amerikaanse chips of onderdelen bevatten, schrijft de Wall Street Journal. Volgens de krant toont dat vooral aan dat het bedrijf steeds minder van de VS afhankelijk wordt, nu het reuzenstappen zet op weg naar volledige 5G-capaciteit.
Dit alles maakt vooral duidelijk dat de Amerikanen zich in de eigen voet hebben geschoten en dat de Chinees-Amerikaanse handelsoorlog vooral op langere termijn nare gevolgen dreigt te hebben voor Amerikaanse bedrijven. Indien die geen componenten meer mogen leveren, zijn er altijd andere leveranciers te vinden. In Taiwan, Japan en… Nederland bijvoorbeeld.
Huawei overleefde het verbod, terwijl de Amerikaanse bedrijven in China niet langer mee aan tafel zitten en niet snel opnieuw uitgenodigd zullen worden. Lees meer
4. Telex
  • Een bedrijf genaamd Coca-Cola Consolidated Inc. (beursticker: COKE) produceert en verdeelt de frisdranken die u kent onder de naam Coca-Cola. Een ander bedrijf is de Coca-Cola Co. (beursticker: KO) en bewaart het geheime recept om Coca-Cola te maken. COKE is dus de bottelaar die de dranken die ze van KO in licentie krijgt produceert. De beurskapitalisatie van COKE is ongeveer 2,5 miljard dollar, die van KO 228 miljard.
  • De Belg heeft massaal koopjes gedaan op Black Friday.  Worldline, het bedrijf dat betaaltransacties verwerkt, telde vrijdag een recordaantal van 10,4 miljoen transacties. Het vorige record dateerde van 22 december vorig jaar, toen er 10 miljoen transacties geteld werden.
  • 58% van de Fransen zegt dat de teloorgang van onze samenleving nakend is, voornamelijk als gevolg van de klimaatwijziging, de overbevolking of de economische ongelijkheid. Onder 18- tot 24-jarigen stijgt dit zelfs tot 65%.
  • Sinds 1 december ligt een nieuwe variëteit appels in de Amerikaanse supermarkten. De Cosmic Crisp is een designerappel met een opmerkelijk kenmerk: als u ‘m in uw koelkast bewaart, blijft hij makkelijk een jaar vers. De Washington State University heeft 22 jaar lang aan de appel gewerkt. Voor de lancering werd een budget van niet minder dan 11 miljoen euro gereserveerd.
  • Disneyland in Hong Kong Disneyland heeft het aantal bezoekers sinds het begin van de protesten nu 5 maanden geleden met 90% zien dalen. Het aantal bezoekers uit China is met 46% gedaald in vergelijking met een jaar eerder.
5. Business AM | Meest gelezen
Middelmatigheid heeft een prijs: PISA-niveau Vlaamse scholieren blijft dalen
‘Na brexit is paspoort en toestemming nodig om naar het VK te reizen’
6. Hongarije: wie kinderen maakt moet lening niet terugbetalen
Het aantal Hongaarse koppels dat in het huwelijksbootje stapt is de voorbije 12 maanden met 29% gestegen. De reden: de koppels krijgen door de staat bij hun huwelijk een lening van omgerekend 30.000 euro of 2 jaarlonen toegekend.
Hongarije is een van de tien landen wereldwijd waar de bevolking volgens een recent rapport van de Verenigde Naties het snelst krimpt. Hongarije registreert jaarlijks een netto vermindering van de bevolking met 40.000 mensen.
De regering in Boedapest voert dus een reeks maatregelen in om die demografische ramp tegen te gaan. Een daarvan is de introductie van een lening aan koppels die trouwen. Om voor die lening in aanmerking te komen moet het koppel heteroseksueel zijn en mag de vrouw de leeftijd van 41 jaar niet hebben bereikt.
De voordelen worden interessant naarmate het koppel kinderen krijgt. Komt er in de eerste vijf jaar na het huwelijk één kind bij, dan vervalt de rente die moet betaald worden. Omdat dit in rentevrije tijden nog weinig voorstelt, wordt het interessanter naarmate men meer kinderen krijgt. Want produceert het koppel drie nakomelingen, dan moet ook de lening niet langer worden terugbetaald.
Deel deze nieuwsbrief
met een vriend.
Deel
Kreeg je deze nieuwsbrief
toegestuurd door een vriend?
Schrijf je hier in
7. Netflix van de automobielindustrie komt naar Europa
Een grote groep twintigers en dertigers in Europa is niet meer geïnteresseerd in het bezit van een wagen, stellen automarketeers vast. Het Chinese merk Lynk wil hen vanaf eind volgend jaar aanspreken met soepele abonnementsformules à la Netflix.
Die huurformules zullen veel soepeler zijn dan de bestaande leasingformules op de markt, verzekert de Belg Alain Visser die CEO is bij Lynk. 
‘Eens je lid bent, kan je een auto voor een maand nemen en dat op om het even welk moment weer afzeggen of uitstellen’, zegt Visser. ‘Je kan een nieuwe wagen kiezen, of een tweedehands. Je kan bijvoorbeeld een gepersonaliseerde auto bestellen en die wagen voor vier maanden gebruiken, waarna de wagen naar een andere klant gaat die voor een tweedehandsproduct vroeg.’ Lynk gaat wel het aantal opties beperken tot vijf à zes.  Lees meer
8. Portada du Jour: Messix
De Argentijn Leo Messi wint voor de zesde keer in zijn carrière de Ballon d’Or. Een absoluut record. Ondanks dat Messi de topfavoriet was bedroeg het verschil met zijn naaste tegenstander, de Nederlander Virgil  van Dijk amper 7 punten. Het gaat om het kleinste verschil in de geschiedenis. Op de derde plaats eindigde op ruime afstand de Portugees Cristiano Ronaldo. 
9. Belgische pionier voorspelt bitcoinrevolutie
Demeester is een bitcointrader van het eerste uur en stichter van het Texaanse bitcoinfonds Adamant Capital. Met ruim 200.000 Twitter-volgers is de naar de VS uitgeweken Belg een van de invloedrijkste stemmen in cryptoland.
In zijn studie Bitcoin Reformation vergelijkt hij het huidige tijdvak met de zestiende eeuw. Zoals de Katholieke Kerk toen een religieus monopolie had dat uiteindelijk bezweek, zal het huidige financiële systeem ter discussie komen te staan door de opkomst van bitcoin en andere cryptomunten, is zijn stelling.
‘We zien brede lagen van de bevolking, en het bijzonder de generatie van de millennials, toenemend kritisch zijn tegenover het interventionisme van de centrale banken. Tegelijk worden er in een versnellend tempo technologische tools ontwikkeld die de economische status quo kunnen ontwrichten’, schrijft de alumnus van de Universiteit Gent. Lees meer
10. Foto du Jour
Gasten van een hotel in Las Vegas kijken in 1953 naar de paddenstoelwolk die zich 100 kilometer verder vormt als gevolg van een nucleaire test. 
Dominique Dewitte
Curator Business AM
Dominique Dewitte is chief foreign correspondent bij Newsweek. Hij is de medestichter van Express.be dat later werd omgevormd tot Business AM. Vanuit de Verenigde Staten volgt hij de economische actualiteit. Hij is de auteur van het boek 'America(n) Matters'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten