We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

zaterdag 26 september 2020

#BELGIUM #dewereldmorgen - Erik Swyngedouw over behoudsgezinde klimaatbeweging | Europees Migratiepact | Regeringsvorming

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Erik Swyngedouw: "De klimaatbeweging is veel te behoudsgezind, daarom boekt ze geen succes"

Op de septemberdag waarop dit interview wordt afgenomen is het een slordige 25 graden in de schaduw, er woeden ongeziene bosbranden in het westen van de VS en in het zuiden dreigt een zoveelste orkaan opnieuw ravage aan te richten. “Klimaatverandering en de effecten ervan worden zowel wetenschappelijk als praktisch steeds meer een duidelijke realiteit. Een toenemend deel van de mensen zal op directe en harde wijze met die realiteit worden geconfronteerd, dat is zeker”, zo stelt Erik Swyngedouw die als sociaal geograaf verbonden is aan de Universiteit van Manchester.

Lees verder

Europees Migratiepact: Artsen Zonder Grenzen bang dat nieuwe start uitblijft

Hoewel nog niet geweten is wat de Europese Commissie precies zal aankondigen deze woensdag 23 september in haar nieuwe Migratiepact, maakt Artsen Zonder Grenzen zich zorgen dat de hoognodige nieuwe aanpak en radicale veranderingen zullen uitblijven.

Lees verder

Regeringsvorming en spektakel: de leegte van de non-politiek

“… met het gezag dat omvergeworpen, of beter gezegd, verwaarloosd werd, kondigde een soort van communisme zichzelf aan, een communisme...

Lees verder

Drie wijze grijze pubers: opvoeden is meer dan alleen kennis

Drie mensen, drie gepensioneerden, drie ervaringsdeskundigen uit het onderwijsveld. Een ex-kleuterlerares, een ex-lerares lagere school en een ex-directeur basisonderwijs. Zij zijn bezorgd in deze coronatijden. Niet voor zichzelf maar voor de kinderen, jongeren en alle volwassenen die betrokken zijn bij het onderwijs. Ze stellen zich vragen over de toekomst van onze samenleving en welke rol onderwijs in deze speelt. Zij hebben er alvast een duidelijke visie over.

Lees verder

Thaise studenten zijn niet van plan nog langer te zwijgen

Thailand heeft er een woelig weekend opzitten. In Bangkok is twee dagen op rij betoogd voor meer democratie in wat wordt gezien als de grootste manifestatie in zes jaar tijd.

Lees verder

China verrast met belofte van nuluitstoot tegen 2060

China, de grootste uitstoter ter wereld, heeft aangekondigd dat het klimaatneutraal wil worden. De Chinese President Xi Jinping deed de verrassende uitspraak in een videoboodschap aan de VN.

Lees verder

ChinaSquare Q&A: Ludo De Brabander over ‘Koude Oorlog 2.0’

Vrede vzw, een beweging die in België werkt rond internationale politiek, ontwikkelingsproblematiek en vredesvraagstukken, onderschrijft de internationale campagne NO COLD WAR.Tijdens het internationaal vredesforum van die campagne,* aanstaande zaterdag, zal Ludo De Brabander van Vrede vzw het woord voeren. ChinaSquare interviewt Ludo over de campagne NO COLD WAR en over de ‘Koude Oorlog 2.0’.

Lees verder

Door covid-19 flakkert kinderarbeid op in India

Devendra Kumar Mulayam uit de Indiase deelstaat Uttar Pradesh ontsnapte bijna tien jaar geleden uit een fabriek waar hij als twaalfjarige dwangarbeid moest verrichten. Ook nu worden nog kinderen bevrijd uit fabrieken waar ze als slaaf hun werk moeten doen.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Coronacrisis zet werkbaar werk (weer) hoog op de agenda

'Kunnen werken laat ieder van ons zich weer mens voelen onder de mensen', klonk het tijdens het virtueel te volgen panelgesprek 'Na V(irus) komt W(erk)', georganiseerd door VDAB.  Het inhoudelijk sterke webinar werd afgesloten met...

Lees verder

Vijf actievoerders van Extinction Rebellion gearresteerd bij tweede dag van actie gericht op federale regeringsonderhandelingen

Gisterenavond werden vijf actievoerders van Extinction Rebellion gearresteerd. Voor de tweede dag op rij ontplooiden actievoerders van de milieu-actiegroep een banner met de boodschap 'En, wat is uw plan?'. Met deze vraag richt Extinction Rebellion...

Lees verder

 Reuzegomdaders vergeven?

Tijdens de opening van het academiejaar aan de KU Leuven heeft rector Luc Sels met betrekking tot de dramatische Reuzegom-doop waarbij Sanda Dia overleed maandag de vraag opgeworpen “hoe we naast alle terechte afkeuring en...

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten