Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.
Dit is ongelooflijk. Grote fossiele energiebedrijven gebruiken een obscuur internationaal verdrag om onze landen voor miljarden euro’s aan te klagen als ze kolencentrales en olieplatformen sluiten. Maar volgens insiders kunnen we met een miljoen stemmen een revoltevan invloedrijke landen oorverdovend maken. Volgende week dinsdag komen overheden bij elkaar. Teken nu om een einde te maken aan dit toxische verdrag en deel dit met iedereen!
Het is schandalig -- net nu tal van landen eindelijk actie ondernemen om klimaatverandering tegen te houden en de planeet te beschermen, klagen grote fossiele energiebedrijven overheden aan voor miljarden euro’s.
Dat is mogelijk vanwege een invloedrijk internationaal verdrag waar nog bijna niemand van gehoord heeft: de Energy Charter Treaty.
Het opzet van het verdrag is energiebedrijven aanmoedigen om te investeren in ontwikkelingslanden, maar nu wordt er misbruik van gemaakt om landen aan te klagen wanneer ze giftige kolencentrales en olieplatformen willen sluiten -- waardoor onze transitie naar 100% schone energie in het gedrang komt. Bedrijven hebben al 40 miljard euro aan belastinggeld gewonnen -- en steeds meer landen worden in de val gelokt.
Maar nu is er eindelijk een plan om uit het verdrag te stappen. Italië heeft zich al teruggetrokken en nu roepen Frankrijk, Spanje en anderen op om hetzelfde te doen. Als we hun oproep kracht bijzetten met een petitie met 1 miljoen handtekeningen, kan dat een ware revolte ontketenen bij belangrijke onderhandelingen volgende dinsdag. Dit is onze kans om te garanderen dat geen enkele overheid wordt aangeklaagd voor klimaatactie:
Dit vreselijke verdrag staat haaks op het klimaatakkoord van Parijs. Het straft overheden die komaf maken met fossiele brandstoffen en duwt ons in de richting van een dodelijke toekomst van overstroomde steden, bosbranden en catastrofale gevolgen voor het leven op aarde.
Kijk bijvoorbeeld naar Italië: Toen het land olieplatformen aan de kust verbood, heeft een Brits bedrijf de overheid met succes aangeklaagd voor bijna 250 miljoen euro -- negen keer meer dan het bedrijf zelf geïnvesteerd had. Dat is kostbaar geld van belastingbetalers dat anders had kunnen worden besteed aan hernieuwbare energie, scholen of ziekenhuizen. Ook Nederland is de dupe: een steenkoolgigant klaagt de Nederlandse staat aan voor maar liefst 1,4 miljard euro omdat ze voor 2030 alle kolencentrales zal sluiten!
Daarom heeft dit verdrag gevolgen voor jou, waar je ook bent. Om klimaatverandering te bestrijden, hebben we een gigantische internationale groene transitie nodig en als sommige landen achterblijven door dit soort claims, hindert dat de wereldwijde strijd tegen klimaatverandering.
Volgens insiders kan overweldigende steun vanuit de samenleving een doorslaggevende rol spelen in de aanloop naar de belangrijke vergadering van dinsdag; het zou een cruciaal aantal landen kunnen overtuigen om uit het verdrag te stappen. Laten we dat waarmaken -- teken nu en Avaaz zal onze stemmen rechtstreeks overhandigen aan invloedrijke leiders en een advertentie publiceren in een van de belangrijkste tijdschriften van Europa:
Klimaatverandering is de kwestie van onze generatie. En er is momentum -- stap voor stap ontmantelt onze beweging de systemen die onze planeet naar de afgrond duwen. De acties die we vandaag ondernemen zullen nog generaties voelbaar zijn. Voor onze kinderen, voor de bossen, de oceanen en alles waar we om geven -- we mogen en zullen de moed nu niet opgeven.
Met hoop en vastberadenheid,
Marie, Ine, Martyna, Pascal, Luis, Mike, Anneke, Alice, Patricia, Mario, Nick, Daniel en de rest van het Avaaz-team
Avaaz is een internationale burgerbeweging van 65 miljoen mensen. Wij streven ernaar de inzichten en waarden van burgers te laten weerklinken in internationale besluitvorming ("Avaaz" betekent "stem" of "lied" in verschillende talen). Avaaz heeft leden in alle landen van de wereld, ons team is verspreid over 18 landen in 6 werelddelen en werkt in 17 talen. Lees hier meer over de grootste campagnes van Avaaz, of volg ons op Facebook of Twitter.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten