We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

woensdag 31 maart 2021

#WORLDWIDE #AFRICA #AVAAZ #News #Journal #Update - Aan een zijden draadje

 

Kom in actie!
Beste vrienden,
Ver weg van nieuwsgierige blikken huisvest een kalm stukje Atlantische Oceaan in West-Afrika enkele van de meest bedreigde diersoorten ter wereld.

Van de ernstig bedreigde bultrugdolfijnen en zee-engelen die er thuis zijn tot de zeeschildpadden die er hun voedsel vinden -- Loango Bay in Congo is het soort ecosysteem dat we zelden zien.

Maar het hangt aan een zijden draadje.

De groeiende vraag naar haaienvinnen en petroleum heeft ervoor gezorgd dat het gebied geteisterd wordt door commerciële vissersschepen en olieplatformen, met nefaste gevolgen voor deze kostbare plek en de zeedieren die er leven. Het kostbare leven in zee wordt er tot het uiterste gedreven.

Congolese activisten werken onvermoeibaar om een cruciaal gebied van meer dan 650 km² te beschermen. Ze hebben een briljant plan bedacht om van deze fantastische plek een enorm beschermd zeereservaat te maken -- met een omvang van zo’n negentigduizend voetbalvelden.

Om het herstel te ondersteunen, hebben ze hun overheid, hun gemeenschap en wetenschappers van een prestigieuze universiteit ingeschakeld -- maar ze moeten zo snel mogelijk bijna een miljoen dollar inzamelen, of het hele plan kan in duigen vallen.

Een rijke donateur heeft beloofd om het totaal ingezamelde bedrag 1:1 te evenaren -- wat onze impact VERDUBBELT. Als genoeg van ons nu doneren, kunnen we deze droom binnen enkele dagen waarmaken! Doneer nu wat je kunt missen zodat we dit bedreigde stukje paradijs kunnen helpen omtoveren tot een prachtig zeereservaat:
€ 3 OM 4.000 M² TE BESCHERMEN
€ 6 OM 8.000 M² TE BESCHERMEN
€ 11 OM 16.000 M² TE BESCHERMEN
€ 21 OM 32.000 M² TE BESCHERMEN
€ 41 OM 40.000 M² TE BESCHERMEN
ANDER BEDRAG
Duizenden buitenlandse vissersschepen doorklieven elk jaar de Afrikaanse wateren, met dramatische gevolgen voor de lokale visserij. Meer dan drie miljard mensen ter wereld zijn van de biodiversiteit van zeeën en oceanen afhankelijk om te kunnen overleven. En voor landen zoals Congo zijn die visgebieden cruciaal om lokale gemeenschappen van voedsel te voorzien.

En het gaat niet alleen over enorme commerciële vissersschepen. In Loango Bay wordt ook verwoed gezocht naar olie -- een olielek zou een ramp zijn voor de vele bedreigde diersoorten die in dit mooie oceaangebied thuis zijn.

Een beschermd zeereservaat van deze omvang zal het visbestand helpen herstellen en ondersteunt lokale vissers in de oneerlijke strijd om hun broodwinning. Als genoeg van ons doneren, kunnen we:
  • Een belangrijk leefgebied van meer dan 650 km² helpen omvormen tot een beschermd zeereservaat;
  • Steun verlenen aan de oprichting van een plan dat commerciële visserij verbiedt;
  • Visserijrechten van de lokale gemeenschap beschermen door no-take zones te creëren;
  • Ervoor zorgen dat het reservaat beschermd wordt door patrouilles en dat de inkomsten van boetes voor illegale activiteiten gebruikt worden voor verdere beschermingsmaatregelen.
Als we meer geld inzamelen, zullen we andere ernstig bedreigde zones en diersoorten opsporen en ondersteunen, en vurig campagne blijven voeren voor de strijd voor het leven op aarde:
€ 3 OM 4.000 M² TE BESCHERMEN
€ 6 OM 8.000 M² TE BESCHERMEN
€ 11 OM 16.000 M² TE BESCHERMEN
€ 21 OM 32.000 M² TE BESCHERMEN
€ 41 OM 40.000 M² TE BESCHERMEN
ANDER BEDRAG
Van het strijden voor een internationale overeenkomst voor de natuur, die de helft van de aarde zou beschermen, tot het samenwerken met inheemse gemeenschappen om hun land te verdedigen -- onze beweging verdedigt belangrijke ecosystemen zodat onze planeet opnieuw kan bloeien. We hebben een privéreservaat helpen oprichten op de Galapagoseilanden en land gekocht zodat een gebied in het Himalayagebergte waar sneeuwluipaarden leven niet vernield kon worden. Laten we hetzelfde doen voor dit waardevolle mariene ecosysteem en de gemeenschappen die ervan afhankelijk zijn.

Met oneindig veel hoop en vastberadenheid,

Marigona, Ine, Mike, Sofia, Heather, Mouhamad, Christoph en de rest van het Avaaz-team


PS - Misschien is dit je allereerste donatie aan onze beweging. En wat een eerste donatie! Wist je dat Avaaz volledig gefinancierd wordt met kleine donaties van leden zoals jij? Daardoor kunnen we volledig onafhankelijk, alert en doeltreffend zijn. Sluit je aan bij meer dan 1 miljoen mensen die gedoneerd hebben om Avaaz een ware kracht voor het goede op aarde te maken.

Avaaz is een internationale burgerbeweging van 65 miljoen mensen. Wij streven ernaar de inzichten en waarden van burgers te laten weerklinken in internationale besluitvorming ("Avaaz" betekent "stem" of "lied" in verschillende talen). Avaaz heeft leden in alle landen van de wereld, ons team is verspreid over 18 landen in 6 werelddelen en werkt in 17 talen. Lees hier meer over de grootste campagnes van Avaaz, of volg ons op Facebook of Twitter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten