We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

Wij willen activisten met verschillende opinies die vechten tegen onrecht in de wereld financieel steunen. Hiervoor hebben wij ook uw steun nodig! Doneer vrijblijvend 1 euro, 2 euro of een ander bedrag naar keuze. Deze activisten hebben de steun hard nodig om hun activiteiten te blijven uitoefenen.

Nous voulons soutenir financièrement des militants aux opinions différentes qui luttent contre l'injustice dans le monde. Nous avons également besoin de votre soutien pour cela! N'hésitez pas à faire un don de 1 euro, 2 euros ou un autre montant de votre choix. Les militants ont vraiment besoin de soutien pour poursuivre leurs activités.

Wir wollen Aktivisten mit unterschiedlichen Meinungen, die gegen die Ungerechtigkeit in der Welt kämpfen, finanziell unterstützen. Dafür brauchen wir auch Ihre Unterstützung! Sie können gerne 1 Euro, 2 Euro oder einen anderen Betrag Ihrer Wahl spenden. Die Aktivisten brauchen wirklich die Unterstützung, um ihre Aktivitäten fortzusetzen.

Queremos apoyar económicamente a activistas con opiniones diferentes que luchan contra la injusticia en el mundo. ¡También necesitamos su apoyo para esto! No dude en donar 1 euro, 2 euros u otra cantidad de su elección. Los activistas realmente necesitan el apoyo para continuar con sus actividades.

Queremos apoiar financeiramente ativistas com diferentes opiniões que lutam contra as injustiças no mundo. Também precisamos do seu apoio para isso! Fique à vontade para doar 1 euro, 2 euros ou outra quantia à sua escolha. Os ativistas realmente precisam de apoio para continuar suas atividades.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

dinsdag 20 april 2021

#WORLDWIDE #BELGIUM #FLANDERS #dewereldmorgen #News #Journal #Update - Onderwijs, leerachterstand en coronacrisis: topexpert gooit de knuppel in het hoenderhok | Sterven als mensenrecht

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Onderwijs, leerachterstand en coronacrisis: topexpert gooit de knuppel in het hoenderhok

Crisisperiodes zijn momenten om out of the box te denken en de comfortzone te verlaten. Dat is precies hetgeen topexert Van Damme deed tijdens een hoorzitting over onderwijs in het Vlaams parlement. Hij begrijpt niet waarom Vlaanderen zo weinig middelen vrijmaakt en pleit daarentegen voor een massale injectie van middelen om de structurele leerachterstand weg te werken.

Lees verder

Sterven als mensenrecht

Midden januari 2020 begon het eerste Belgische euthanasieproces ooit. Vrijwel iedereen begreep dat het in wezen niet om de beschuldigden ging maar om euthanasie in het algemeen, meer bepaald bij psychiatrische patiënten. Het proces werd een bijwijlen onthutsend schouwspel. Gie van den Berghe las twee boeken, van beschuldigde psychiater Lieve Thienpont en van bioloog-filosoof Geerdt Magiels.

Lees verder

Niewsaanbod in 2020 ontwricht door berichtgeving corona

  De ongeziene dominantie van het coronathema in het nieuwsaanbod heeft in 2020 de reguliere berichtgeving volledig overhoop gehaald. Dat...

Lees verder

Pankisi, Georgische oase van vrede in door oorlogen geteisterde Kaukasus

Italiaans journalist Giacomo Sini reisde meermaals door de Kaukasus. In de vallei van de Pankisi vond hij een oase van rust en vrede tussen samenlevende gemeenschappen, die hun onderlinge verschillen weten te overstijgen. Alleen drugsbendes die de poreuze grenzen tussen Georgië en Rusland gebruiken voor hun handel veroorzaken gewelduitbarstingen. Desondanks slagen de lokale inwoners er in hun eigenheid te vrijwaren.

Lees verder

“Hoog tijd voor verzet tegen corrupt, repressief en ongrondwettelijk regime Haïti”

De verontwaardiging van de EU en de Europese media over overtredingen van de mensenrechten door bepaalde regimes blijkt erg selectief te zijn. In Haïti werken de EU en de VN zelfs mee aan de voorbereiding van frauduleuze verkiezingen, georganiseerd door een brutaal repressief en onwettelijk regime. Rhoddy Petit van het Vlaams Haïti Overleg klaagt deze Europese schijnheiligheid aan.

Lees verder

Voormalige staatshoofden en Nobelprijswinnaars roepen Biden op af te zien van intellectuele eigendomsregels voor COVID-vaccins

Meer dan 170 voormalige staats- en regeringsleiders en Nobelprijswinnaars, waaronder Yves Leterme, Gordon Brown, Juan Manuel Santos, François Hollande, Rigoberta Menchu, Mikhail Gorbachev en Joseph Stiglitz hebben gisteren in een open brief president Biden opgeroepen om een ontheffing van de regels inzake intellectuele eigendom voor COVID-19-vaccins te steunen en te streven naar een volksvaccin om een einde te maken aan de pandemie. Een ontheffing van de regels inzake intellectuele eigendom zou een schaalvergroting van de productie in de VS en de rest van de wereld mogelijk maken.

Lees verder

710 miljoen kinderen lopen groot risico getroffen te worden door klimaatcrisis

710 miljoen minderjarigen leven in regio’s waar de klimaatverandering het dagelijkse leven sterk beïnvloedt. Vooral de impact van de klimaatcrisis op de voedselproductie is in deze landen zeer problematisch. Dat zegt organisatie Save The Children in een analyse die ze presenteert naar aanleiding van de Amerikaanse klimaattop die op 22 april van start gaat.

Lees verder

Groen wil debat over boerenrechten op de agenda

Deze week voeren Boerenforum en de Groene Kring in Vlaanderen actie om het recht van bestaan voor (jonge) boeren op te eisen. Groen-parlementslid Chris Steenwegen ondersteunt hun acties. 'In december 2018 keurden de Verenigde Naties de Verklaring voor de Rechten van Boer(inn)en goed. Hoewel een aantal rechten in Vlaanderen gewaarborgd zijn, worden andere met de voeten getreden. Het is de hoogste tijd dat we onze landbouwpraktijken terug in overeenstemming kunnen brengen met alle boerenrechten.'

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Verzekeringsmaatschappijen spelen met gezondheid van werknemers

De arbeidsongevallenwet viert haar 50ste verjaardag. Deze wet regelt de manier waarop arbeidsongevallen in ons land worden erkend en vergoed, en draagt deze bevoegdheid toe aan particuliere verzekeringsmaatschappijen. Een keuze die tegen de stroom van andere Europese landen inging, want daar bleef deze materie in handen van de overheid. 50 jaar later zijn de cijfers verre van positief.

Lees verder

"Geld voor de gezondheid, niet voor de politie! "

Op 17 april organiseedet de groep Grec.que.s solidaires van België een actie tegen de staatsrepressie en het politiegeweld die de bevolking van Europa teisteren. De groep sluit zich aan bij gelijkaardige acties in verschillende Europese landen en buiten Europa, na een oproep van de Griekse diaspora en solidaire strijdbewegingen.

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten